3MEthics.com

Provozováno společností NAVEX

Odveta je zakázána

Společnost 3M netoleruje odvetu za kladení otázek nebo ohlašování potenciálních problémů v dobré víře ani za spolupráci při vyšetřování.

Odvetou se rozumí jakékoli nepříjemné následky ohlašování potenciálních problémů, spolupráce při vyšetřování nebo kladení otázek. Mimo jiné sem patří například nespravedlivé přeřazení na nižší pracovní funkci, nespravedlivě negativní ohodnocení pracovního výkonu nebo neodůvodněné zkrácení prémií či snížení platu. Za odvetu se ale považuje také méně nápadné jednání, jako je například záměrné přehlížení zaměstnance při důležitých projektech nebo jejich vyloučení z klíčových schůzek.

Hlášením podaným v dobré víře se rozumí takové hlášení, o němž se domníváte, že je pravdivé a že a obsahuje všechny informace, které máte k dispozici – i kdyby se později zjistilo, že jste se zmýlili. Pokud se domníváte, že jste se stali obětí nebo svědkem odvety, obraťte se na některé z osob nebo kontaktních míst uvedených níže. Tím, že nahlásíte odvetu, se zasazujete o to, aby se lidé na vašem pracovišti chovali slušně a v souladu s etickými zásadami, a pomáháte ze společnosti 3M udělat lepší místo k práci.

Společnost 3M zakazuje odvetu a politika zákazu odvetných opatření platí pro všechny zaměstnance po celém světě i pro všechny, kdo se společností 3M pouze spolupracují.

Copyright © 2000-2019 NAVEX All Rights Reserved.