Onko sinulla huolenaihe?

Yhtiömme arvot ja ammatilliset standardit ovat kaiken toimintamme ytimessä. Me olemme sitoutuneet toimimaan rehellisesti ja noudattamaan tiukkoja eettisiä vaatimuksia, mikä koskee niin itseämme, kollegoitamme kuin yhteisöjämme.

Avoin ja rehellinen viestintä on yhtiössämme vakiomenettely, ei poikkeus. Jos sinulla on huolenaihe, joka koskee mahdollista väärinkäytöstä tai lakien, käytäntöjen tai arvojen rikkomusta tai epäammattimaista käytöstä, voit ilmoittaa huolenaiheesta yhtiön esihenkilöille tai johdolle. Joskus voi kuitenkin olla sellainen tilanne, että haluat mieluummin käyttää jotain muuta ilmoituskanavaa. Näissä tilanteissa voit käyttää Onko sinulla huolenaihe? -palvelua.

Onko sinulla huolenaihe? -palvelu on kaikkien käytettävissä, kun kyse on työhön liittyvästä asiasta, mukaan lukien kollegat, asiakkaat, neuvonantajat, entiset kollegat, hakijat, palveluntarjoajat ja muut kolmannet osapuolet. Voit ilmoittaa huolenaiheen suullisesti puhelimitse tai kirjallisesti verkkolomakkeen kautta.

Onko sinulla huolenaihe? -palvelun kautta lähetetyt ilmoitukset vastaanottaa NAVEX, joka on riippumaton osapuoli, ja ne käsitellään mahdollisimman luottamuksellisesti. NAVEX ei tutki tapauksia, vaan se välittää kaikki huolenaiheet ja kysymykset suoraan McKinseylle, jotta voimme ryhtyä tarvittaviin toimiin.

Vaikka suosittelemme antamaan nimesi huolenaiheen lähettämisen yhteydessä, voit myös tehdä ilmoituksen nimettömänä. Kun kerrot meille nimesi ja yhteystietosi, voimme mahdollisesti tutkia huolenaiheesi tehokkaammin. Joissakin maissa sovellettava laki saattaa kieltää nimettömän ilmoittamisen tai sallia vain tiettyjä rikkomustyyppejä koskevat ilmoitukset. Saatamme joutua käsittelemään ilmoituksesi sen mukaisesti.

Jos teet ilmoituksen, voit tarkistaa ilmoituksen tilan raporttiavaimesi ja salasanasi avulla.

Älä epäröi huolenaiheesta ilmoittamista. Kiellämme kostotoimien kohdistamisen henkilöön, joka kysyy neuvoa, ilmoittaa huolenaiheen tai osallistuu tutkintaan. Jos koet, että sinuun on kohdistunut kostotoimia, voit ilmoittaa siitä Onko sinulla huolenaihe? -palvelun kautta tai, jos olet McKinseyn työntekijä, voit kertoa siitä esihenkilölle tai henkilöstöhallinnon edustajalle.

Huomaa:

Lain niin vaatiessa ilmoitamme henkilölle viipymättä, jos hänestä on tehty ilmoitus Onko sinulla huolenaihe? -palvelun kautta, paitsi silloin, jos ilmoittamisen lykkääminen on tutkinnan puolueettomuuden ja asiaankuuluvien tietojen säilyttämisen varmistamisen kannalta tarpeellista. Jos tiedämme henkilöllisyytesi, pyrimme olemaan paljastamatta sitä, ellei se ole välttämätöntä tai ellei laki niin vaadi.

Antamasi tiedot voivat johtaa päätöksiin, jotka vaikuttavat kyseiseen tapaukseen liittyviin McKinseyn työntekijöihin ja muihin kolmansiin osapuoliin. Pyydämme sinua antamaan vain sellaisia tietoja, joiden voit perustellusti uskoa olevan totta. Jos annat tarkoituksella epätarkkoja tai harhaanjohtavia tietoja, siitä voi seurata kurinpitotoimia tai oikeudellisia seuraamuksia.