Autoliv Segélyvonal

Az Autoliv egységes vállalat. Etikai kultúráját az az elköteleződés mutatja meg, amellyel megtartjuk értékeinket, ragaszkodunk a törvényes működéshez, és ápoljuk azt a kultúrát, amelyben az összes munkavállaló a legmagasabb erkölcsi irányelvek és a tisztesség alapján cselekszik, ahol az erkölcs megsértésének nincs helye, és ahol a munkavállalóknak lehetőségük van véleményt nyilvánítani. Az Autolivnél minden nap megéljük az értékeinket – mivel a munkavégzés mikéntje nagyon fontos egy olyan vállalatnál, amely életek megmentésével foglalkozik. Teljesen elköteleztük magunkat, hogy fenntartjuk és továbbfejlesztjük etikus magatartási kultúránkat.

Működési gyakorlatunk ugyanolyan fontos, mint üzleti tevékenységeink

Ha valamivel kapcsolatban nem jó érzése van, nem hangzik vagy néz ki jól, akkor az esetleg nem is jó. Kit kérdez? Hová megy? Mit tesz? Sokféleképpen kaphat választ a kérdéseire. Az Autoliv munkavállalóit a vállalat üzleti etikai kódexének iránymutatásai mellett a vezetőség tagjai, a HR-osztály képviselői, a jogi osztály vagy a vállalati megfelelőségi tisztviselők is segítik, akik iránymutatást adhatnak a munkával kapcsolatban felmerülő aggályokról. Bizalmas lehetőségként bátorítjuk arra, hogy vegye igénybe az Autoliv Segélyvonalát, amelynek a külső tárhelyszolgáltatója az EthicsPoint. Bátorítjuk arra, hogy a Magatartási kódexünkben leírt szabályszegésekről tegyen bejelentéseket, valamint az irányelvekkel és eljárással kapcsolatban kérjen útmutatást, és tegyen pozitív javaslatokat és hozzon fel pozitív történeteket.

Az Ön által szolgáltatott információkat az EthicsPoint fogja elküldeni a részünkre, teljes mértékben titkos és névtelen ügykezeléssel (ahol engedélyezett), ha Ön így dönt. Biztosítjuk Önt arról, hogy az észrevételei meghallgatásra találnak.

Olvassa el az EthicsPoint GYIK rovatát további információkért.

Mikael Bratt, Elnök és Vezérigazgató levele

Mikael Bratt, Elnök és Vezérigazgató

Az Autolivnél az a munkánk, hogy életeket mentsünk. Az elmúlt hat évtized során az Autoliv a járműbiztonság tekintetében a világ vezető vállalata lett. Sikerünk alapját az életek megmentésére irányuló elhivatottságunk és az új technológiák folyamatos kifejlesztése képezi. Ezért nagyon fontos, miként végezzük mindennapi munkánkat. Lényeges, hogy mindannyian etikusan járjunk el, tanúsítsunk tiszteletet és tisztességesek legyünk.

Az Autolivnél olyan egyértelmű értékeket tartalmazó kultúrát teremtettünk, amely alapján jó döntéseket tudunk meghozni, még nehéz helyzetekben is. Ha úgy véli, hogy valami, amit látott vagy hallott, nem egyezik az Autoliv Kódexével, kérjük, szólaljon fel az Autolivnél, például a menedzserénél, a HR- vagy a jogi osztálynál, illetve a megfelelőségi képviselőjénél. Az Autoliv Segélyvonala olyan értékes eszköz, amely a Magatartási kódexünk vagy a törvény megszegésével kapcsolatos aggodalom bejelentésére használható. A jóhiszeműen tett bejelentés miatti megtorlás mindig tiltott.

Miközben a munkánk fontos, legalább ugyanennyire számít, hogy hogyan végezzük mindennapi feladatainkat. A munkánk etikus és törvényes végzését mindannyiunktól, külön-külön és együttesen is, elvárjuk. Velem kezdődik.

Bejelentés tétele

Miután elkészítette a bejelentését, „bejelentés-kulcs” elnevezésű egyedi kódot kap. Írja le a bejelentés-kulcsát és a jelszavát, és őrizze biztonságos helyen. 5-6 munkanap elteltével, a bejelentés-kulcsa és jelszava segítségével ellenőrizze a bejelentését, hogy nincsen-e visszajelzés, vagy nincsenek-e kérdések.