English Español Français 한 글 Português

EY/Ethics

Meer vragen? Wij verwijzen u naar onze Frequently Asked Questions (83K PDF) voor meer informatie.

Stel uw Melding op

Kies een locatie:
Meldcode of Gebruikersnaam:

Wachtwoord:

Nadere Informatie over een Melding

Via EY/Ethics kunnen zowel EY'ers als mensen buiten onze organisatie vertrouwelijk meldingen doen. Meldingen dienen betrekking te hebben op gedrag dat als onethisch, illegaal, in strijd met beroepsregels of anderszins onverenigbaar met de Code of Conduct van EY kan worden bestempeld. Wenst u anoniem een melding te doen dan zullen wij deze wens respecteren. Lees daarover onze toezegging om meldingen anoniem en vertrouwelijk te behandelen, welke toezegging u hieronder kunt lezen.

Wij wijzen u erop dat deze website niet dient te worden gebruikt voor het melden van gebeurtenissen die een onmiddellijke bedreiging voor leven of eigendommen vormen. In noodsituaties dient u het nationale alarmnummer te bellen.

Alle meldingen aan EY/Ethics, of ze nu via internet of telefonisch binnenkomen, worden door EY met de grootste zorgvuldigheid behandeld.

Hoe een Melding te Versturen via deze Website

  1. Via het dropdown menu aan de rechterzijde van de homepage klikt u op het land waarop uw melding betrekking heeft.
  2. Klik op de taal waarin u uw melding wilt doen.
  3. U kunt een keuze maken uit een lijst met gebieden waarop uw melding betrekking kan hebben. Klik op de optie die het meest van toepassing is, of, indien geen van de opties van toepassing is, op 'Overige' .
  4. Selecteer het kantoor waarop uw melding betrekking heeft. Kiest u ervoor het kantoor niet te vermelden of is de toevoeging niet relevant, kunt u de kantoorselectie overslaan.
  5. Vermeld zoveel mogelijk informatie m.b.t. uw zorg.
  6. Geef aan of u anoniem wenst te blijven. Wij wijzen u erop dat wij uw melding beter kunnen onderzoeken als u ons uw naam opgeeft en laat weten hoe wij u kunnen bereiken. (Als u ons deze gegevens verstrekt, zullen medewerkers van EY in het land waarop de melding betrekking heeft op een later tijdstip contact met u opnemen.)
  7. Alvorens uw melding te versturen wordt u verzocht een wachtwoord te kiezen. Bij het versturen van de melding ontvangt u een meldcode. U ontvangt tevens het verzoek na een periode van vijf werkdagen opnieuw naar de website te gaan, wanneer wij u hopelijk de actuele stand m.b.t. uw melding kunnen geven, of u zullen verzoeken ons nadere informatie te verschaffen waarmee wij ons onderzoek kunnen vervolgen. U dient uw meldcode en wachtwoord in te voeren om toegang tot uw melding te verkrijgen.

Hoe een Melding te Versturen via de EY/Ethics Telefoonlijn.

  1. U kunt het telefoonnummer van de lokale EY/Ethics telefoonlijn vinden door te klikken op de telefoonlijst op de homepage van de website van EY/Ethics (www.eyethics.com). De meeste telefoonnummers zijn gratis; wanneer dit niet het geval is, zal EthicsPoint collect call gesprekken accepteren.
  2. U wordt doorverbonden met een gekwalificeerde callcentermedewerker van EthicsPoint (behalve in Duitsland waar eigen EY hotline medewerkers EY/Ethics gesprekken zullen beantwoorden en die u door het proces zullen leiden) die u in het Engels te woord staat. De medewerker zal eerst beoordelen of het mogelijk is het gesprek in het Engels te voeren. Zo ja, dan zal de callcentermedewerker het gesprek continueren; zo niet, dan wordt u doorverbonden met een collega die u te woord staat in de taal die u wenst, of wordt een tolk verzocht aan het gesprek deel te nemen.
  3. U wordt verzocht aan te geven of u anoniem wenst te blijven. Wij wijzen u erop dat wij uw melding beter kunnen onderzoeken als u ons uw naam opgeeft en laat weten hoe wij u kunnen bereiken. (Als u ons uw naam opgeeft en laat weten hoe wij u kunnen bereiken, zullen medewerkers van EY in het land waarop de melding betrekking heeft op een later tijdstip contact met u opnemen.)
  4. De callcentermedewerker zal u verzoeken informatie te verschaffen die van belang is voor de melding.
  5. Aan het eind van het gesprek ontvangt u een meldcode en het verzoek een wachtwoord te creëren.
  6. Na vijf werkdagen kunt u opnieuw contact opnemen over de status van uw melding en om te informeren of wij nadere gegevens van u nodig hebben. U dient de EY/Ethics specialist uw meldcode en wachtwoord door te geven.

Status Melding

Alle meldingen die via EY/Ethics worden verstuurd, worden door EY zorgvuldig behandeld. Meldingen kunnen desgewenst anoniem blijven. Indien u een melding via deze site verstuurt, verzoeken wij u na vijf werkdagen opnieuw naar de site te gaan en te klikken op de Status melding knop op de homepage van de website. U wordt verzocht de bij uw melding aan u toegekende persoonlijke meldcode en wachtwoord in te voeren. Op dat moment kan EY u wellicht informeren over de status van uw melding, of u verzoeken nadere gegevens te verstrekken om tot verdere actie over te gaan.

Onze Toezegging om Meldingen Anoniem en Vertrouwelijk te Behandelen

Uw verzoek om anoniem te willen blijven zullen wij respecteren. U moet zich daarbij echter wel realiseren dat anderen die op de hoogte zijn van de situatie die u meldt, mogelijk in staat zijn uw identiteit te achterhalen.

Wij zullen u melding vertrouwelijk behandelen. In veel gevallen is de EY/Ethics groep (meestal bestaande uit medewerkers van Juridische Zaken, Quality & Risk Management, en/of Human Resources van EY) in staat zaken te onderzoeken zonder dat iemand buiten de groep van een melding op de hoogte is. Wij wijzen u er wel op dat het onmogelijk is in alle gevallen absolute vertrouwelijkheid te garanderen. In sommige gevallen, bijvoorbeeld bij een melding van witwassen van gelden, is vermelding aan anderen binnen en buiten EY wettelijk vereist.

Wij doen een beroep op u om u door het bovenstaande niet ervan te laten weerhouden melding te maken van uw zorg.

Bescherming van Persoonsgegevens

EYGS LLP en andere entiteiten in de EY organisatie verzamelen en gebruiken persoonsgegevens welke via de EY/Ethics website worden verstrekt. De EY/Ethics website wordt namens hen gehost door EthicsPoint, Inc.

EthicsPoint heeft de safe harbour richtlijnen van de United States Department of Commerce onderschreven, welke richtlijnen door de Europese Commissie worden erkend als richtlijnen die een passend beschermingsniveau waarborgen voor de doorgifte van persoonsgegevens uit Europa.

Indien u een melding verstuurt via deze website, wordt de informatie in deze melding door ons en de EY organisatie gebruikt in overeenstemming met onze Privacy Policy. Door het versturen van uw melding gaat u ermee akkoord dat uw gegevens gebruikt, verwerkt en (indien nodig) gedeeld zullen worden binnen de EY organisatie met als doel om de door u gemelde zaken te onderzoeken.

EthicsPoint heeft de safe harbour richtlijnen onderschreven en verzekert in aanvulling daarop dat zij een passend beschermingsniveau biedt waarmee zij voldoet aan de eisen die Zwitserse privacywetgeving stelt aan het verwerken van persoons- of gevoelige gegevens. Door het versturen van een melding stemt u ermee in dat EY uw gegevens mag verwerken, opslaan en anderszins mag gebruiken indien zij dat nodig vindt om uw melding te onderzoeken en om passende maatregelen te nemen.

Toezegging dat een Melding Niet Zal Leiden tot Negatieve Gevolgen

Het beleid van EY is erop gericht om mensen te stimuleren melding te maken van punten van zorg die verband houden met opdrachten voor cliënten, onethisch of illegaal gedrag, en om mensen die dergelijke zaken rapporteren te beschermen tegen eventuele daaraan verbonden negatieve consequenties. In onze Code of Conduct staat hierover het volgende: "EY does not permit discrimination or retaliation of any kind for good faith reports of illegal or unethical behavior".

Vergelding is een ernstige schending van onze Code of Conduct. Op vergelding door een medewerker of partner van EY volgen disciplinaire maatregelen, die in het uiterste geval kunnen leiden tot beëindiging van de dienstbetrekking.

Homepage EY/Ethics >>
Deze website wordt gehost op de beveiligde servers van EthicsPoint en maakt geen deel uit van de website of het intranet van EY.