Status volgen

Ik wil de status van mijn melding controleren

Veelgestelde vragen

Kan ik anoniem melden?
Ja, indien gewenst kan je anoniem blijven, eveneens wordt de door jouw gemelde informatie vertrouwelijk gehouden. Indien je ervoor kiest jezelf kenbaar te maken, zal je identiteit alsnog vertrouwelijk behandeld worden in overeenstemming met een grondig en eerlijk onderzoek.
Wat gebeurt er nadat ik een melding gemaakt heb?
Meldingen worden rechtstreeks in het beveiligde NAVEX-systeem ingevoerd, dit om de vertrouwelijkheid te garanderen. NAVEX stelt deze meldingen alleen beschikbaar aan specifieke personen die belast zijn met het onderzoeken en oplossen van de melding. Elk van deze ontvangers van meldingen is getraind in het vertrouwelijk behandelen van deze meldingen en stelt alles in het werk om te vermijden dat meldingen (on)opzettelijk worden gedeeld met betrokken partijen, collega's of hun medewerkers.
Na de melding van een mogelijke inbreuk via de Signaallijn/Speak Up Line, krijg je een meldings-ID en wachtwoord. Bij het maken van de melding zal je gevraagd worden om je binnen drie tot vijf werkdagen terug aan te melden of terug te bellen om eventuele extra informatie te verschaffen die nodig kan zijn voor het verdere onderzoek. Binnen deze beveiligde omgeving kan je antwoorden geven op vragen naar verdere informatie of kan je de voortgang volgen. Jouw meldingen van onethisch of onwettig gedrag zullen op passende wijze worden onderzocht. Wanneer het een schending van de Ethische code of de wet betreft, kan de werkgever gepaste disciplinaire maatregelen nemen.
Wat voor soort situaties of onregelmatigheden moet ik melden?
Via de Signaallijn/Speak Up Line kun je elke overtreding van Onze Ethische Code, intern beleid of wet- en regelgeving melden. Wanneer je kennis neemt van een situatie waarbij sprake is van een overtreding op Onze Ethische Code, intern beleid of wet- en regelgeving is het jouw verantwoordelijkheid om dit te melden. Je wordt aangemoedigd om zo snel mogelijk onregelmatigheden te melden, zodat de situatie snel kan worden aangepakt alvorens deze escaleert.

Meer veelgestelde vragen

Lees de Ethische code