Signaallijn/Speak Up Line

Onze toewijding tot integriteit hangt af van ons ALLEMAAL. Alleen wanneer we op een goede manier samenwerken kan een cultuur van integriteit tot levenkomen die onze onderneming ondersteunt en verder laat groeien.
Melden
onregelmatigheid
Status
volgen
Onregelmatigheden
bij een
leverancier melden
Veelgestelde
vragen
Voor medewerkers in de VS: ethics@aholddelhaizeusa.com
Voor medewerkers in Europa en Indonesië: ethics@aholddelhaize.com
Stel het
Compliance & Ethics team
een vraag

Welkom bij de Signaallijn/Speak Up Line

We doen er alles aan om onze activiteiten op een ethisch verantwoorde manier uit te voeren en relaties met medewerkers, klanten, aandeelhouders, leveranciers en gemeenschappen te erkennen en beschermen. Integriteit is de basis voor onze inzet onze activiteiten op "de goede manier" uit te voeren.

De medewerkers van alle Ahold Delhaize-bedrijven dienen gemeenschappelijke waarden en normen te hanteren om deze belofte te ondersteunen en omgevingen te bevorderen die erkennen dat integriteit de basis is van wie we zijn en hoe we zaken doen.

Je kan onze gratis Signaallijn/Speak Up Line 24 uur per dag, zeven dagen per week bellen of je kan deze webportal gebruiken om een bezorgdheid of ontregelmatigheid te melden.

Wanneer je een melding maakt moedigen wij je aan jezelf bekend te maken, maar je kan ervoor kiezen anoniem te blijven. Alle meldingen van inbreuken op de Code of Ethics worden grondig onderzocht.

Ongeacht welke meldoptie je kiest, het is vooral belangrijk om vrijuit te spreken en je bezorgdheden te uiten zodat de situatie snel kan worden geïdentificeerd en op een gepaste manier kan worden aangepakt.

Lees de Ethische code