Comunicare deschisă, onestă: La BrandSafway, vă încurajăm să vorbiți prin canalul cu care vă simțiți cel mai confortabil, fie că este vorba de linia noastră de asistență pentru etică, de managerul local de Resurse umane sau de un membru al echipei de Etică și conformitate la Ethics_Compliance@brandsafway.com .

Confidențial: Rapoartele primite sunt considerate confidențiale și sunt trimise grupului de Etică și conformitate BrandSafway de către acest furnizor terț pentru investigații. Dacă vă dezvăluiți identitatea în timpul raportării, aceasta va fi păstrată confidențială și raportată numai anchetatorilor corespunzători. Consultați Întrebări frecvente despre EthicsPoint pentru mai multe informații.

Fără represalii: BrandSafway interzice represaliile sub orice formă împotriva oricărei persoane care semnalează cu bună credință o preocupare de etică sau conformitate.

Investigaţii: BrandSafway se angajează să efectueze investigații prompte, corecte și imparțiale, în conformitate cu toate legile aplicabile și politicile companiei. Angajații trebuie să coopereze pentru investigații și să păstreze confidențialitatea.

Pentru a afla mai multe despre angajamentul nostru față de integritate, vizitați Pagina de integritate .

RAPORTAȚI O PREOCUPARE

RAPORTAȚI PRIN TELEFON

„Integritatea și conformitatea sunt fundamentul a tot ceea ce facem. La BrandSafway, suntem dedicați onestității, corectitudinii, respectului reciproc și celor mai înalte standarde etice. Vă încurajăm să vorbiți deschis cu privire la aspectele legate de etică, discriminare sau hărțuire și să raportați suspiciunile de încălcare a Codului nostru de conduită, a politicilor noastre și a altor legi și reglementări aplicabile.”

– Imran Hayat, EVP, Director executiv de conformitate