ATENŢIE! Această pagină web e găzduită în siguranţă pe serverele EthicsPoint şi nu face parte din situl web sau intranet-ul firmei Autoliv.

Acțiunile subsecvente în cazul problemelor

Autoliv și-a modernizat sistemele. Pentru a urmări o problemă raportată înainte de 23 februarie 2018, faceți clic pe butonul Continuare de mai jos.

Pentru a urmări o problemă raportată după 23 februarie 2018, vă rugăm să introduceți cheia de raportare și parola mai jos.

EthicsPoint Nu Este Un Serviciu 911 Sau De Urgenţă.
Nu folosiţi acest site pentru a raporta evenimente care reprezintă o ameninţare imediată pentru viaţă sau proprietăţi. Rapoartele transmise prin acest serviciu s-ar putea să nu primească răspuns imediat. Dacă aveţi nevoie de ajutor de urgenţă, rugăm contactaţi autorităţile dv. locale.

Pentru a înainta un raport

După ce înaintați un raport, vi se va aloca un cod unic denumit „cheie de raportare”. Notați-vă cheia de raportare și parola și păstrați-le într-un loc sigur. După 5-6 zile lucrătoare, folosiți cheia de raportare și parola pentru a verifica raportul dumneavoastră în ceea ce privește feedbackul sau întrebările.