Gestionarea unui raport Codul etic şi de conduită în afaceri Întrebări frecvente

Cum puteţi transmite un raport

După finalizarea raportului, vi se va aloca un cod unic, denumit „codul raportului”. Notaţi-vă acest cod, precum şi parola, şi păstraţi aceste date într-un loc sigur. După 5-6 zile lucrătoare, utilizaţi acest cod şi parola pentru a verifica dacă aţi primit un răspuns sau întrebări suplimentare cu privire la raportul dumneavoastră.

Angajamentul nostru

Joyson Safety Systems este o organizaţie cu valori puternice privind responsabilitatea şi integritatea. Politica noastră privind conformitatea corporativă şi codul de conduită în afaceri include directive generale privind derularea operaţiunilor de afaceri la cele mai înalte standarde de etică.

Joyson Safety Systems se angajează faţă de un mediu în care comunicarea deschisă, onestă reprezintă norma, nu excepţia. Dorim să vă simţiţi confortabil când vă abordaţi supervizorul sau conducerea în situaţiile în care consideraţi că au avut loc încălcări ale politicilor sau standardelor noastre.

În cazurile în care preferaţi să înaintaţi un raport anonim cu bună credinţă, sunteţi încurajaţi să folosiţi această linie telefonică de asistenţă, găzduită de un furnizor terţ de servicii telefonice, EthicsPoint. Sunteţi încurajaţi să transmiteţi rapoartele referitoare la încălcările prevăzute în Politica privind conformitatea corporativă şi codul de conduită în afaceri, precum şi orice alte îndoieli privind încălcări ale politicilor, standardelor sau legilor companiei. Informaţiile pe care ni le oferiţi ne vor fi trimise de către EthicsPoint pe o bază complet confidenţială şi anonimă, dacă alegeţi acest lucru. Vă asigurăm că părerile dvs. vor fi luate în considerare.

Consultaţi Întrebările frecvente EthicsPoint pentru informaţii suplimentare.