PEPSICO SPEAK UP HATTINA HOŞ GELDİNİZ

Eğer, olası bir kural ihlalinden şüphelenirseniz, sesinizi yükseltmenizi ve rapor etmenizi öneririz.

PepsiCo’da, Speak Up yardım hattımız, müşterilere, iş ortaklarına ve diğer kişilere, PepsiCo Global Davranış Kurallarının, politikalarımızın veya yürürlükteki yasaların muhtemel ihlallerini iletmek için bir araç sunmaktadır.

PepsiCo’da bu yardım hattı etik ve uyumluluk kültürümüzün önemli bir parçasıdır. Tüm çalışanlar Davranış Kuralları ihlallerini ihbar etmek ve belirsiz durumlarda soru sormak, sorun raporu yöneltmek ve yardım almakla yükümlüdür.

Speak Up (Çekinmeden Konuş) hattı dünya her yerinde 7/24 çalışmaktadır. Amerika Birleşik Devletlerinden 1-866-729-4888 numaralı telefondan veya Dünyadaki diğer ülkelerde özel telefon hatlarından rapor verilebilir.

Raporlar bu çevrimiçi portalı kullanarak elektronik olarak da yapılabilir. Aynı mahremiyet korumaları ve, izin verildiği durumlarda, anonim, telefon hatlarımız ve İnternet hattımız için de geçerlidir.

PepsiCo sorunları bildiren çalışanların haklarını korumayı taahhüt etmektedir. İyi niyetle, kanun ve Davranış Kurallarının ihlalini bildiren kişilere karşı misilleme yapılmasını yasaklarız. Bir çalışanımızın iyi niyet çerçevesinde bir endişesini raporlaması durumunda bu çalışana karşı yapılacak herhangi misilleme Küresel Davranış Kurallarımızın ciddi bir ihlalidir. Böyle bir misillemede bulunan herhangi bir çalışan gerekli disiplin cezası alacaktır.

Speak Up yardım hattı yaygın olarak kullanılmaktadır ve PepsiCo'da etik ve dürüstlükle iş yapmanın anahtar bir bileşenidir.