PEPSICO SPEAK UP HATTINA HOŞ GELDİNİZ

PepsiCo'nun Küresel Davranış Tüzüğünün olası bir ihlalinden şüpheleniyorsanız Düşüncenizi Dile Getirmeli ve bunu raporlamalısınız.

PepsiCo olarak Düşünce Dile Getirme yardım hattımızla çalışanlara, tüketicilere, iş ortaklarına ve diğer kişilere Tüzüğümüz, politikalarımız veya yürürlükteki yasalarla ilgili olası ihlalleri raporlama yolu sunuyoruz.

Düşünce Dile Getirme yardım hattı dünya genelinde 7/24 hizmet vermektedir. Raporlar telefon yoluyla (ilgili telefon numaraları için yukarı bakın) veya bu çevrimiçi portal kullanılarak herhangi bir dilde iletilebilir.

Düşünce Dile Getirme raporları anonim olarak iletilebilir. Ancak mümkün olduğunca fazla ayrıntı vermeniz gerekir. Ek bilgi taleplerine yanıt verebilmeniz için atanan vaka numarasını kullanarak düzenli aralıklarla Düşünce Dile Getirme hattı ile iletişime geçmeniz gerekir.

Çalışan ilişkileri ile ilgili endişeler. Çizelge oluşturma, ücret, disiplin, terfi, çalışma arkadaşlarına veya yerel politikalara ilişkin sorunlar gibi işle ilgili münferit endişeleri doğrudan amirinize, bir üst yöneticinize veya İnsan Kaynakları yöneticinize raporlamalısınız. Düşünce Dile Getirme yardım hattına raporlanan işle ilgili münferit endişeler uygun şekilde ele alınmaları için İnsan Kaynaklarına iletilecektir.

PepsiCo, raporlanan hususun ve raporlayan tarafın gizliliğini eksiksiz ve adil bir inceleme yürütebileceği veya yasaların gerekliliklerini yerine getirebileceği ölçüde koruyacaktır.

PepsiCo iyi niyetle şüpheli bir Tüzük veya yasa ihlalini raporlayan veya olası bir ihlal soruşturmasına katılan kişilere misilleme yapılmasını yasaklar. Bir çalışana iyi niyetle bir endişeyi raporladığı için misilleme yapmak, Tüzüğümüze dair ciddi bir ihlaldir ve rapor edilmelidir.