DİKKAT! Bu web sayfası EthicsPoint'in güvenli sunucuları üzerinde bulunmaktadır ve Universal Corporation web sitesinin veya intranetinin bir parçası değildir.

Rapor Hazırlama

Raporunuzu tamamladıktan sonra, size "rapor anahtarı" olarak adlandırılan ve başkasında bulunmayan bir kod atanacaktır. Kaybolmaları durumunda NAVEX onları geri getiremeyeceği için rapor anahtarınızı ve şifrenizi yazarak emniyetli bir yerde saklayın. 5-6 iş günü geçtikten sonra rapor anahtarınızı ve şifrenizi kullanarak geribildirim veya sorular için raporunuzu kontrol edin.

TEK YOL, DOĞRU YOLDUR

Dürüstlük, etik, şeffaflık - bunlar yalnızca birer kelime. Ta ki, bir şirket onları iş davranışlarının ayrılmaz bir parçası yapma taahhüdünde bulunana kadar. Universal’de bu taahhüt, her gün, her seviyedeki operasyonlarımızın içine işlemiş durumda. Riskle mücadeleden, kanun ve düzenlemelere gösterilen titiz özene kadar, uyum DNA’mıza işlemiştir ve riskle mücadele çabalarımızda, etik karar verme süreçlerimizde ve kurumsal yönetişim politikalarımızda görülebilmektedir. Çünkü, Universal yönetimi doğru şeyi doğru şekilde yapmanın, tek iş yapma yolu olduğuna tutkulu bir şekilde inanmaktadır. Çünkü, liderler bunu yapar.

İşimizi dürüstçe yapmak, endüstrimizde liderlik konumumuzu sürdürmemiz için esastır. Bunu, müşterilerimize, topluluklarımıza, hissedarlarımıza ve birbirimize borçluyuz. Her birimizin oynayacağı kilit bir rol var ve Universal size güveniyor.

Davranış Kurallarımız, bize rehberlik edecek yüksek ahlaki standartları belirler. İşimizi yüksek ahlaki standartlara uygun şekilde yapmak, yapılacak en doğru şeydir ve işimiz için de iyidir. Konu etik ve dürüstlük olduğunda, Universal olarak üç ana hedefe sahibiz: 1) dürüstçe çalışmak 2) işimizi dürüstçe yapmak ve 3) bilgi ve varlıkları dürüstçe kullanmak. Bu hedeflere ulaştığımızda, Universal’i olmayı hak ettiği şirket haline getiririz.

Hepimiz, davranışların değerlendirilebilmesi ve Universal’in konuyu ele alıp gerekli eylemlerde bulunabilmesi için olası ihlalleri bildirme yükümlülüğüne sahibiz.

Universal ailesindeki hiç kimse, bir kanunun veya Universal politikasının ihlaline ilişkin gerçek bilgiler sağladığı için kimseye karşı olumsuz bir eylemde bulunmayacaktır. Universal, soru soran veya olası ihlaller hakkında iyi niyetli bildirimlerde bulunan kişilere karşı hiçbir misillemeyi hoş görmeyecektir. Misillemede bulunan veya misilleme yapmaya çalışan herkes, disiplin cezalarına tabi olacaktır.

Uyum Yardım Hattı, haftanın 7 günü 24 saat yerel dilinizde hizmet vermektedir. Telefonlar ve çevrimiçi raporlar, bağımsız bir kurum tarafından alınmaktadır: EthicsPoint. Amaç, etik olmayan veya yasadışı faaliyetlerle ilgili sorun ve endişelerinizi güvenle ve dürüstçe paylaşabilmenizi ve bunu yaparken gizliliğinizi korumanızı sağlamaktır.

Her rapor dinlenir, takip edilir ve Kurumsal Uyum Komitesine raporlanır. Bizler, Yardım Hattımızı çok ciddiye alıyor ve sizin de ciddiye aldığınızı umuyoruz. Olumsuz bir şey görürseniz, hep birlikte çalışıp engel olmamız için lütfen bildirin.