JAZYK

Často kladené otázky

Kdy se mám obrátit na linku integrity společnosti Oracle?

Na linku integrity byste se měl/a obrátit za následujících okolností:

  • Pokud byste chtěl/a získat informace nebo pomoc s otázkami dodržování předpisů nebo etiky.
  • Pokud máte důvodné podezření na porušení Etického kodexu a kodexu obchodního chování zaměstnanců společnosti Oracle, jakýchkoli zásad společnosti Oracle nebo jste pozoroval/a chování, o kterém se domníváte, že může porušovat místní nebo platné zákony nebo etické povinnosti společnosti Oracle.
  • Pokud jste dříve požádall/a o radu nebo nahlásil/a obavu prostřednictvím jiného ohlašovacího kanálu a považujete záležitost za nevyřešenou.
  • Pokud si přejete zůstat v anonymitě a pracujete v zemi, která umožňuje anonymní hlášení.

Zpět nahoru

Mám nahlásit své obavy prostřednictvím linky integrity společnosti Oracle nebo je mám hlásit vedení?

Obavy z pochybného etického chování ve společnosti Oracle můžete vyjádřit prostřednictvím několika kontaktů:

  • Váš nadřízený
  • Personální oddělení společnosti Oracle
  • Člen právního týmu
  • Váš regionální pracovník pro dodržování předpisů a etiku
  • Vedoucí pracovník pro dodržování předpisů a etiku
  • Váš zástupce zaměstnanců (je-li to relevantní)
  • Linka integrity společnosti Oracle

Pokud si přejete zůstat v anonymitě, netroufáte si hlásit obavy svému nadřízenému, personálnímu oddělení společnosti Oracle, členovi právního týmu nebo členovi týmu pro dodržování předpisů a etiku společnosti Oracle, nebo máte pocit, že Vaše obavy nebyly řádně řešeny, měli byste zavolat na linku integrity společnosti Oracle. Linku provozuje externí poskytovatel služeb a hlášení lze podávat online nebo telefonicky. Linka je důvěrná a je k dispozici všem zaměstnancům společnosti Oracle, aby mohli vyjádřit své obavy nebo vyhledat pomoc týkající se otázek etiky a obchodního chování.

Zpět nahoru

Jaká je provozní doba linky?

Linka integrity společnosti Oracle nabízí bezpečný způsob, jak hlásit své obavy 24 hodin denně, 7 dní v týdnu a každý den v roce.

Zpět nahoru

Co když se jedná o naléhavou situaci?

Linku integrity společnosti Oracle nepoužívejte k hlášení naléhavých situací. Chcete-li nahlásit události představující ohrožení života nebo majetku, okamžitě kontaktujte místní úřady.

Zpět nahoru

Jak funguje linka integrity společnosti Oracle?

Linka integrity je nástroj, který je vždy k dispozici, ať už prostřednictvím těchto webových stránek nebo telefonicky, k nahlášení podezření na porušení zákona, Etického kodexu a kodexu obchodního chování zaměstnanců společnosti Oracle nebo souvisejících zásad a ke kontrole dotazu nebo hlášení.

Společnost Oracle uzavřela smlouvu s externím dodavatelem, společností skupiny NAVEX („EthicsPoint“), aby spravovala její linku integrity, která nám umožňuje poskytovat našim zaměstnancům nepřetržitý přístup k zabezpečenému nástroji a dle potřeby k anonymnímu podání zprávy, pokud to povolují místní zákony. Webové stránky linky integrity jsou hostovány na serverech EthicsPoint a telefonní čísla jsou provozována společností EthicsPoint.

Zpět nahoru

Co se stane, když zavolám na linku integrity společnosti Oracle?

Poté, co zavoláte na linku integrity, specialista call centra EthicsPoint pro příjem zpráv (call center intake specialist, CCIS) zaznamená Váš dotaz nebo hlášení a požádá Vás o poskytnutí podrobných informací. Pokud nepředkládáte hlášení ze země, jako je Portugalsko, kde jsou anonymní hlášení zakázána, můžete se rozhodnout zůstat v anonymitě, pokud budete hovořit s CCIS, může to však bránit naší schopnosti adekvátně reagovat na Váš dotaz nebo záležitost vyšetřit. Pokud jste ochotni poskytnout jména svědků a potenciálních obětí jakéhokoli údajného neetického chování, měli byste mít tyto informace připravené, abyste tak pomohli zvýšit úspěšnost vyšetřování Vaší stížnosti. Ačkoli dotazy i hlášení lze ve většině případů podávat anonymně, nemůžeme zaručit důvěrnost nebo anonymitu, protože povaha problému a/nebo podrobnosti souvisejícího případu mohou odhalit totožnost zúčastněných osob. Bude však vynaloženo veškeré úsilí, aby byla zachována vysoká míra diskrétnosti při odpovídání na dotazy a hlášení podaná prostřednictvím linky integrity společnosti Oracle.

CCIS zaznamená váš dotaz nebo hlášení na server EthicsPoint a zpřístupní tento záznam oddělení pro dodržování předpisů a etiku společnosti Oracle, které vede globální vedoucí pracovník pro dodržování předpisů a etiku. CCIS Vám nemůže poskytnout rady ani vyřešit Váš problém telefonicky. Pokud je Vaše záležitost naléhavá, poskytne Vám informace, abyste se mohli obrátit přímo na oddělení pro dodržování předpisů a etiku, kde můžete získat okamžitou pomoc.

CCIS Vám poskytne klíč hlášení a heslo, abyste mohli navázat na svůj dotaz nebo hlášení online či telefonicky. Pravidelně kontrolujte linku integrity společnosti Oracle, abyste mohli:

  • zkontrolovat přesnost hlášení;
  • potvrdit zdokumentované přijetí zprávy;
  • zjistit, zda jsou ke zpracování Vašeho dotazu/obavy zapotřebí další informace; a
  • zjistit stav vyšetřování.

Další sledování záležitosti je obzvláště důležité u anonymních hlášení, protože je jediným prostředkem pro komunikaci s Vámi. Pokud jste se identifikovali jménem, bude Vás přímo kontaktovat oddělení pro dodržování předpisů a etiku nebo určený odborník na danou problematiku, který s Vámi probere Vaše obavy a položí Vám další otázky důležité pro vyřešení daného problému. Vezměte prosím na vědomí, že s veškerou komunikací linky integrity společnosti Oracle se zachází stejně diskrétně jako s prvotním hlášením.

Zpět nahoru

Existují další způsoby, jak podat hlášení, položit otázku nebo požádat o školení?

Existuje celá řada způsobů, jak můžete podat hlášení, položit otázku týkající se dodržování předpisů nebo etiky či požádat o školení:

  • Váš nadřízený
  • Personální oddělení společnosti Oracle
  • Člen právního týmu
  • Váš regionální pracovník pro dodržování předpisů a etiku
  • Vedoucí pracovník pro dodržování předpisů a etiku
  • Váš zástupce zaměstnanců (je-li to relevantní)
  • Linka integrity společnosti Oracle
  • Korespondenci můžete zasílat na adresu Oracle America, Inc., 500 Oracle Parkway, 7th Floor, Redwood City, CA, 94065, k rukám: Výkonný viceprezident a hlavní právní zástupce

Osobám v zemích EU, Švýcarsku a Norsku linka integrity Oracle umožňuje hlásit pouze obvinění z nesrovnalostí v bankovnictví, financích, účetnictví nebo auditu, úplatkářství, nezákonných provizí nebo jiné korupce. Pokud se Vaše obava týká jiného problému týkajícího se etiky nebo dodržování předpisů, doporučujeme Vám, abyste to nahlásili přímo regionálnímu pracovníkovi pro dodržování předpisů a etiku EMEA nebo prostřednictvím jiných zavedených způsobů hlášení uvedených výše.

Zpět nahoru

Jak společnost Oracle vyšetřuje obavy?

Společnost Oracle se zavázala udržovat interní proces vyšetřování zaměřený na správnost, přesnost, férovost a respekt ke všem zúčastněným stranám. Váš regionální pracovník pro dodržování předpisů a etiku odpovídá za řešení obav týkajících se obchodního chování a etiky, včetně řízení vyšetřování obvinění z nesprávného chování. Vyšetřování se provádí v souladu s platnými zákony a zásadami společnosti Oracle.

V rozsahu povoleném platnými právními předpisy mohou v případě potřeby vyšetřovací metody zahrnovat rozhovory se stranami a svědky, přezkoumání příslušných finančních, elektronických a jiných záznamů, přezkoumání veřejně dostupných informací a monitorování a/nebo analýzu počítačů, systémů, kanceláří a dalších zdrojů.

Společnost Oracle zachází se všemi hlášeními údajného pochybení jako s důvěrnými a pouze osoby, které je potřebují znát, jsou informovány o vyšetřování a jsou do něj zapojeny. Interní vyšetřování týkající se porušení kodexu smí zahájit pouze oprávnění pracovníci, jako je tým řízení dodržování předpisů a etiky. Se všemi hlášeními o pochybení a záznamy souvisejících vyšetřování se nakládá v souladu s interními zásadami ochrany osobních údajů společnosti Oracle a zásadami ochrany informací společnosti Oracle.

Neopodstatněná obvinění nebudou mít žádný vliv na zaměstnance obviněného z nesprávného jednání a nebudou tolerována jakákoli odvetná opatření vůči žádnému zaměstnanci, který v dobré víře nahlásí obavu nebo spolupracuje při vyšetřování dodržování předpisů. V případě vyšetřování, při kterém došlo k pochybení, bude uplatňování disciplinárních a nápravných opatření vycházet z jednání zjištěného v průběhu procesu vyšetřování. Kromě toho může společnost Oracle hlásit občanskoprávní nebo trestněprávní delikty příslušným úřadům.

Zpět nahoru

Budou o mých obavách informováni správní lidé?

Všechny dotazy a zprávy nejprve přezkoumá člen týmu pro dodržování předpisů a etiku a podle potřeby je předá dalším odborníkům nebo vyšetřovatelům. Mezi osoby, které Váš dotaz nebo hlášení uvidí, mohou patřit členové právního oddělení, personálního oddělení, oddělení pro obchodní hodnocení a audit, finančního oddělení, oddělení globální bezpečnosti informací a/nebo členové vedení, jakož i členové organizace pro dodržování předpisů a etiku a externí spolupracovníci, jako jsou externí poradci, auditoři, poskytovatelé forenzních služeb a/nebo technický personál v EthicsPoint. . Tyto osoby se mohou nacházet ve Spojených státech nebo v jiné zemi. Kromě toho mohou všechny informace, které poskytnete, osoby popsané výše ukládat samostatně.

Zpět nahoru

Kam se mé otázky a zprávy odesílají? Kdo k nim má přístup?

Hlášení na linku integrity společnosti Oracle jsou uloženy přímo na zabezpečených serverech EthicsPoint, aby byla zajištěna bezpečnost dat. EthicsPoint zpřístupňuje tato hlášení oddělení pro dodržování předpisů a etiku společnosti Oracle, které je pověřeno hodnocením popsaných situací, odpovídáním na otázky a dohledem nad vyšetřováním.

Zpět nahoru

Budu čelit odvetným opatřením za nahlášení obav prostřednictvím linky integrity společnosti Oracle?

Společnost Oracle uplatňuje nulovou toleranci vůči odvetným opatřením. Jakékoli odvetné opatření je porušením Etického kodexu a kodexu obchodního chování společnosti Oracle. Odvetná opatření mohou mít za následek disciplinární opatření proti straně, která se takového jednání dopustila, včetně ukončení pracovního poměru. Pokud máte pocit, že se s Vámi zacházelo nesprávně, protože jste v dobré víře nahlásili obavu, upozorněte na to prosím personální oddělení nebo člena organizace pro dodržování předpisů a etiku, aby mohla být řádně prošetřena a vyřešena.

Zpět nahoru

Dozvím se o postupu nebo výsledku vyšetřování?

Z důvodu ochrany soukromí všech dotčených osob nemůže společnost Oracle obecně diskutovat o podrobnostech vyšetřování, s výjimkou členů vedení odpovědných za dotčený podnik, personálního oddělení a jakéhokoli zaměstnance přímo ovlivněného disciplinárním nebo nápravným opatřením. Pokud však podáte hlášení na linku integrity společnosti Oracle – a to i anonymně – obdržíte jedinečný klíč hlášení a heslo. Kontaktujte prosím linku buď telefonicky, nebo online, abyste obdrželi aktuální informace nebo poskytli další informace, které mohou být nezbytné pro řádné prošetření Vaší obavy.

Zpět nahoru

Co když si nemyslím, že moje obavy byly byl řádně vyřešeny? Co mohu udělat?

Pokud se domníváte, že Váš dotaz nebo hlášení nebyly řádně vyřešeny, můžete svou obavu předat přímo Gregu Vamosovi, senior viceprezidentovi a řediteli pro dodržování předpisů a etiku, a to e-mailem na adresu greg.vamos@oracle.com.

Zpět nahoru

Je linka integrity společnosti Oracle anonymní nebo může společnost dohledat můj hovor nebo online hlášení?

I když je obecně jednodušší provést efektivní vyšetřování, pokud se identifikujete, ve všech zemích kromě Portugalska se můžete rozhodnout zůstat v anonymitě. Ujišťujeme Vás, že pokud nahlásíte své obavy anonymně, společnost Oracle nebude moci Váš hovor zpětně vyhledat. EthicsPoint, externí dodavatel, který systém řídí, nepoužívá ID volajícího a nenahrává hovory. Hlášení podaná na webových stránkách přicházejí prostřednictvím zabezpečeného internetového portálu, který nesleduje ani nezobrazuje jména uživatelů na obrazovce. EthicsPoint také odstraňuje internetové adresy, aby byla zajištěna anonymita v systému EthicsPoint.

Systém EthicsPoint je navržen tak, aby zaručoval Vaši anonymitu. Pokud si však přejete zůstat v anonymitě, musíte jako oznamující strana zajistit, aby text ohlášení neodhalil Vaši totožnost.

Zpět nahoru

Co mám dělat, když ztratím svůj klíč hlášení nebo heslo?

Pro zachování bezpečnosti Vašich údajů je pečlivě kontrolován přístup k Vašemu hlášení i veškerá další komunikace. Proto, pokud ztratíte klíč nebo heslo hlášení, musíte podat nové hlášení, abyste získali aktuální informace nebo poskytli další informace v souvislosti s počátečním hlášením. V novém hlášení byste měli zmínit, že se záležitost týká předchozího hlášení.

Zpět nahoru

Pokud nahlásím obavu, zjistí můj manažer nebo spolupracovníci, že jsem kontaktoval/a linku integrity společnosti Oracle?

Bez ohledu na to, zda je Vaše hlášení anonymní nebo ne, nemůžeme zaručit důvěrnost nebo anonymitu, protože povaha problému a/nebo podrobnosti souvisejícího případu mohou odhalit totožnost zúčastněných osob. Systém linky integrity a distribuce hlášení ve společnosti Oracle jsou však navrženy tak, aby dotčené strany nebyly informovány nebo jim nebyl udělen přístup k hlášením, ve kterých byly jmenovány. Kromě toho bude vynaloženo veškeré úsilí, aby byla zachována vysoká míra diskrétnosti při odpovídání na dotazy a prošetřování hlášení podaných prostřednictvím linky integrity společnosti Oracle. Vezměte prosím také na vědomí, že společnost Oracle uplatňuje nulovou toleranci vůči odvetným opatřením, pokud byla v dobré víře vznesena obava. Odvetná opatření mohou mít za následek disciplinární opatření proti straně, která se takového jednání dopustila, včetně ukončení pracovního poměru.

Zpět nahoru

Pokud se na přestupku, který nahlásím, podílí můj nadřízený nebo jiní nadřízení, budou vědět, že jsem je nahlásil/a?

Bez ohledu na to, zda je Vaše hlášení anonymní nebo ne, nemůžeme zaručit důvěrnost nebo anonymitu, protože povaha problému a/nebo podrobnosti souvisejícího případu mohou odhalit totožnost zúčastněných osob. Systém linky integrity a distribuce hlášení ve společnosti Oracle jsou však navrženy tak, aby dotčené strany nebyly informovány nebo jim nebyl udělen přístup k hlášením, ve kterých byly jmenovány. Kromě toho bude vynaloženo veškeré úsilí, aby byla zachována vysoká míra diskrétnosti při odpovídání na dotazy a prošetřování hlášení podaných prostřednictvím linky integrity společnosti Oracle. Vezměte prosím také na vědomí, že společnost Oracle uplatňuje nulovou toleranci vůči odvetným opatřením, pokud byla v dobré víře vznesena obava. Odvetná opatření mohou mít za následek disciplinární opatření proti straně, která se takového jednání dopustila, včetně ukončení pracovního poměru.

Zpět nahoru

Jsou k dispozici zdroje, které pomáhají s překlady, pokud mluvím nebo píšu jiným jazykem než anglicky?

Bez ohledu na to, zda je dotaz nebo hlášení odesláno na linku integrity Oracle telefonicky nebo online, jsou k dispozici překladatelské zdroje, které Vám pomohou s dotazy nebo hlášeními učiněnými v jiných jazycích než v angličtině. Při telefonické komunikaci musí být oznamovatel schopen sdělit operátorovi linky integrity společnosti Oracle název svého preferovaného jazyka v angličtině. Operátor přizve tlumočníka, který pak pomůže se zaznamenáním dotazu nebo hlášení.

Pokud je dotaz nebo hlášení podáno online v jiném jazyce než v angličtině, bude přeloženo do angličtiny pro účely vyřízení oddělením pro dodržování předpisů a etiku. Veškerá budoucí korespondence mezi Vámi a oddělením pro dodržování předpisů a etiku bude přeložena podle potřeby.

Zpět nahoru