KEEL

Korduma kippuvad küsimused

Millal peaksin pöörduma Oracle Integrity Helpline’i poole?

Integrity Helpline’i poole peaksite pöörduma järgmistel juhtudel.

  • Kui soovite teavet või abi vastavuse või eetikaga seotud küsimuses.
  • Kui teil on põhjust kahtlustada Oracle'i töötajate eetika- ja äritegevuse juhendi või mis tahes Oracle'i poliitika rikkumist või olete täheldanud käitumist, mis teie arvates võib rikkuda kohalikku või kohaldatavat seadust või Oracle'i eetilisi kohustusi.
  • Kui olete varem juhiseid otsinud või probleemist teatanud mõne muu teavituskanali kaudu ja leiate, et küsimus ei ole leidnud lahendust.
  • Kui soovite jääda anonüümseks ja töötate riigis, mis lubab anonüümset teavitamist.

Tagasi üles

Kas ma peaksin oma probleemist teatama Oracle Integrity Helpline’i kaudu või oma juhtkonnale?

Oracle'i eetiliselt küsitava käitumisega seotud probleemi saate tõstatada mitmel viisil.

  • Teie juht
  • Oracle'i personaliosakond
  • Juriidilise meeskonna liige
  • Teie piirkondliku eetika- ja vastavuskontrolli spetsialist
  • Eetika- ja vastavuskontrolli juhtivametnik
  • Teie töötajate esindaja (vajaduse korral)
  • Oracle Integrity Helpline

Kui soovite jääda anonüümseks, tunnete end ebamugavalt, kui soovite oma juhile, Oracle'i personaliosakonnale, juriidilise meeskonna liikmele, Oracle'i vastavus- ja eetikameeskonna liikmele teatada probleemist või tunnete, et teie probleemi ei ole õigesti käsitletud, peaksite helistama Oracle Integrity Helpline’ile. Seda nõustamisliini haldab kolmandast osapoolest teenusepakkuja ja see võimaldab teavitamist veebis või telefoni teel. Nõustamisliin on konfidentsiaalne ja kõigile Oracle'i töötajatele kättesaadav, et tõstatada probleemi või otsida juhiseid eetika ja äritegevusega seotud küsimustes.

Tagasi üles

Millised on tööajad?

Oracle Integrity Helpline pakub turvalist kanalit, kus saate oma probleemidest rääkida 24 tundi ööpäevas / 7 päeva nädalas / aasta igal päeval.

Tagasi üles

Mis siis, kui tegemist on hädaolukorraga

Ärge kasutage Oracle Integrity Helpline’i hädaolukordadest teatamiseks. Elu või vara ohustavatest sündmustest teatamiseks võtke viivitamatult ühendust kohalike ametiasutustega.

Tagasi üles

Kuidas Oracle Integrity Helpline töötab?

Integrity Helpline on tööriist, mis on alati saadaval kas selle veebisaidi või telefoni kaudu, et teatada kahtlustatavatest seaduserikkumistest, Oracle'i töötajate eetika- ja äritegevuse juhendi või sellega seotud eeskirjade rikkumistest ning jälitada päringut või aruannet.

Oracle on sõlminud lepingu kolmandast osapoolest tarnijaga, NAVEXi ettevõttega ("EthicsPoint") oma Integrity Helpline’i haldamiseks, mis võimaldab meil pakkuda oma töötajatele ööpäevaringset juurdepääsu turvalisele tööriistale ja soovi korral teatada rikkumistest anonüümselt, kui kohalikud seadused seda lubavad. Integrity Helpline’i veebisaiti majutatakse EthicsPointi serverites ja telefoninumbreid haldab EthicsPoint.

Tagasi üles

Mis juhtub, kui helistan Oracle Integrity Helpline’ile?

Kui helistate Integrity Helpline’ile, salvestab EthicsPointi kõnekeskuse vastuvõtuspetsialist (CCIS) teie päringu või aruande, paludes teil esitada üksikasjalikku teavet. Kui te ei esita aruannet riigist (nt Portugal), kus anonüümne teavitamine on keelatud, võite CCIS-iga rääkides jääda anonüümseks; see võib aga takistada meie võimet teie päringule adekvaatselt vastata või asja uurida. Peaksite vajadusel olema valmis esitama väidetava ebaeetilise käitumise tunnistajate ja potentsiaalsete ohvrite nimed, et suurendada teie kaebuse uurimise edukust. Kuigi päringuid ja aruandeid võidakse enamikul juhtudel esitada anonüümselt, ei saa me tagada konfidentsiaalsust ega anonüümsust, kuna probleemi olemus ja/või sellega seotud juhtumi üksikasjad võivad paljastada asjaosaliste identiteedi. Siiski tehakse kõik endast olenev, et säilitada Oracle Integrity Helpline’i kaudu esitatud päringutele ja aruannetele vastamisel kõrge diskreetsuse aste.

CCIS salvestab teie päringu või aruande EthicsPointi serveris ja teeb selle kättesaadavaks Oracle'i vastavus- ja eetikabüroole, mida juhib ülemaailmne eetika- ja vastavuskontrolli juhtivametnik. CCIS ei saa teile nõu anda ega teie probleemi telefoni teel lahendada. Kui teie asi on kiireloomuline, annab ta teile teavet, et võtta otse ühendust vastavus- ja eetikabürooga kohese abi saamiseks.

CCIS annab teile aruandekoodi ja salasõna, et saaksite oma küsimuse lahendamise või aruande haldamisega veebi või telefoni kaudu kursis püsida. Naaske regulaarselt Oracle Integrity Helpline’i, et:

  • kontrollida aruande õigsust;
  • kinnitada aruande vastuvõtmist;
  • uurida, kas teie päringu/probleemi menetlemiseks on vaja lisateavet; ja
  • määrata uurimise oleku.

Küsimuse edasine järelkontroll on eriti oluline anonüümselt esitatud aruannete puhul, kuna meil pole muid võimalusi teiega suhtlemiseks. Kui olete end nime esitamise teel identifitseerinud, võtab vastavus- ja eetikabüroo või määratud valdkonnaekspert teiega otse ühendust, et arutada teie probleemi ja esitada selle lahendamiseks olulisi lisaküsimusi. Pange tähele, et kogu Oracle Integrity Helpline’i suhtlust käsitletakse sama diskreetsuse astmega kui esialgset aruannet.

Tagasi üles

Kas on täiendavaid võimalusi aruande koostamiseks, küsimuse esitamiseks või koolituse taotlemiseks?

Aruande koostamiseks, vastavuse või eetikaga seotud küsimuse esitamiseks või koolituse saamiseks on mitu võimalust.

  • Teie juht
  • Oracle'i personaliosakond
  • Juriidilise meeskonna liige
  • Teie piirkondliku eetika- ja vastavuskontrolli spetsialist
  • Eetika- ja vastavuskontrolli juhtivametnik
  • Teie töötajate esindaja (vajaduse korral)
  • Oracle Integrity Helpline
  • Võite saata kirja aadressile Oracle America, Inc., 500 Oracle Parkway, 7th Floor, Redwood City, CA, 94065, Attn: Executive Vice President and General Counsel

Eraisikute jaoks ELi riikides, Šveitsis ja Norras võimaldab Oracle Integrity Helpline teatada ainult väidetavatest pangandus-, finants-, raamatupidamis- või auditeerimiseeskirjade rikkumistest ning altkäemaksu ja tehingutasuga seotud juhtumitest või muudest korruptsiooni ilmingutest. Kui teie probleem on seotud mõne muu eetika- või vastavusprobleemiga, soovitame teil teatada sellest otse EMEA piirkondlikule eetika- ja vastavuskontrolli spetsialistile või muude ülalnimetatud teavitamiskanalite kaudu.

Tagasi üles

Kuidas Oracle probleeme uurib?

Oracle on võtnud endale kohustuse tagada sisejuurdlusprotsess, mis keskendub täpsusele, õiglusele ja kõigi asjaosaliste austusele. Teie piirkondlik eetika- ja vastavuskontrolli spetsialist vastutab ärikäitumise ja eetiliste probleemide käsitlemise eest, kaasa arvatud väärkäitumist puudutavate väidete uurimine. Uurimised viiakse läbi kooskõlas kehtivate seaduste ja Oracle'i poliitikaga.

Kohaldatava õigusega lubatud ulatuses ja vajaduse korral võivad uurimismeetodid hõlmata poolte ja tunnistajate küsitlemist, asjakohaste finants-, elektrooniliste ja muude dokumentide läbivaatamist, avalikult kättesaadava teabe ülevaatamist ning arvutite, süsteemide ja kontorite jälgimist või analüüsi ja muude ressursside kasutamist.

Oracle käsitleb kõiki väidetavat üleastumist puudutavaid teateid konfidentsiaalselt ning uurimisest teavitatakse ja uurimisse kaasatakse ainult asjakohaseid isikuid. Tegevusjuhendi rikkumisega seotud sisejuurdluse võivad algatada ainult volitatud töötajad, näiteks eetika ja nõuetele vastavuse meeskond. Kõiki üleastumise aruandeid ja sellega seotud uurimisdokumente käsitletakse vastavalt dokumendile Oracle'i sisemised privaatsuseeskirjad ja Oracle'i andmekaitsepoliitika.

Alusetud süüdistused ei mõjuta töötajat, keda süüdistatakse ebaõiglaselt, ning tagakiusamine ei ole lubatud töötaja suhtes, kes teatab probleemist heas usus või teeb koostööd vastavusnõuete järgimise uurimisega. Juhtudel, kus on toimunud rikkumisi, rakendatakse distsiplinaar- ja parandusmeetmeid lähtuvalt uurimisprotsessis tuvastatud käitumisest. Lisaks võib Oracle teavitada vastavaid ametiasutusi tsiviil- või kriminaalrikkumistest.

Tagasi üles

Kas minu probleemi näevad õiged inimesed?

Kõik päringud ja aruanded vaatab esmalt läbi vastavus- ja eetikameeskonna liige ning suunab need vajadusel teistele asjatundjatele või uurijatele. Teie päringut või aruannet võivad teiste seas näha Oracle'i õigusosakond, personaliosakond, äritegevuse analüüsimise ja auditi osakond, finantsosakond, ülemaailmse infoturbe osakond ja/või juhtkonna liikmed, samuti vastavus- ja eetikaorganisatsiooni liikmed ja välised üksused nagu välisnõustaja, audiitorid, kohtuekspertiisi pakkujad ja/või EthicsPointi tehniline personal. Need isikud võivad asuda Ameerika Ühendriikides või mõnes muus riigis. Lisaks võivad ülalkirjeldatud isikud kogu teie esitatud teabe eraldi salvestada.

Tagasi üles

Kuhu mu küsimused ja aruanded lähevad? Kes saab neile juurdepääsu?

Oracle Integrity Helpline’i aruanded salvestatakse otse EthicsPointi turvalistesse serveritesse, et säilitada andmete turvalisus. EthicsPoint teeb need aruanded kättesaadavaks Oracle'i vastavus- ja eetikabüroole, kelle ülesandeks on hinnata kirjeldatud olukordi, vastata küsimustele ja teostada mis tahes uurimiste järelevalvet.

Tagasi üles

Kas Oracle Integrity Helpline’i kaudu probleemist teatamise eest tuleb mul taluda kättemaksu?

Oracle'il on kättemaksu suhtes nulltolerants. Tegelikult on kättemaks Oracle'i eetika- ja äritegevuse juhendi rikkumine. Kättemaks võib viia distsiplinaarmeetmeteni kättemaksja vastu, sealhulgas töösuhte lõpetamiseni. Kui tunnete, et teid on halvasti koheldud, kuna esitasite probleemi heas usus, juhtige olukorrale personaliosakonna või vastavus- ja eetikaorganisatsiooni liikme tähelepanu, et juhtumit saaks nõuetekohaselt uurida ja käsitleda.

Tagasi üles

Kas ma kuulen uurimise edenemisest või tulemustest?

Kõigi asjaosaliste privaatsuse kaitsmiseks ei saa Oracle üldiselt arutada uurimise üksikasju, välja arvatud mõjutatud ettevõtte juhtkonna, personaliosakonna ja kõigi töötajatega, keda distsiplinaar- või parandusmeetmed otseselt mõjutavad. Kui aga esitate Oracle Integrity Helpline’ile teate – kasvõi anonüümselt –, antakse teile kordumatu aruandekood ja salasõna. Soovitame tungivalt võtta ühendust nõustamisliiniga kas telefoni või veebi kaudu, et saada värskendusi või anda lisateavet, mis võib olla vajalik teie probleemi nõuetekohaseks uurimiseks.

Tagasi üles

Mis saab siis, kui mulle tundub, et minu probleemi ei ole õigesti käsitletud Mida ma saan teha?

Kui arvate, et teie päringut või aruannet ei ole õigesti käsitletud, võite edastada oma probleemi otse Greg Vamosele, vanemasepresidendile ning eetika- ja vastavuskontrolli juhtivametnikule, saates meili aadressile greg.vamos@oracle.com.

Tagasi üles

Kas Oracle Integrity Helpline on anonüümne või kas ettevõte saab minu kõnet või veebiaruannet jälitada?

Kuigi üldiselt on tõhusat uurimist lihtsam läbi viia, kui ennast identifitseerite, võite kõigis riikides peale Portugali jääda anonüümseks. Võite olla kindel, et kui teatate oma probleemist anonüümselt, ei saa Oracle teie kõnet jälitada. EthicsPoint, süsteemi haldav väline tarnija, ei kasuta helistaja ID-d ega salvesta kõnesid. Veebisaidil esitatud teated liiguvad läbi turvalise internetiportaali, mis ei jälita ega näita kasutajate ekraaninimesid. EthicsPoint eemaldab ka Interneti-aadressid, et tagada anonüümsus EthicsPointi süsteemis.

EthicsPointi süsteem on loodud teie anonüümsuse kaitsmiseks. Kui aga soovite jääda anonüümseks, peate aruande esitajana tagama, et aruande põhiosa ei paljastaks teie identiteeti.

Tagasi üles

Mida peaksin tegema, kui kaotan oma aruandekoodi või salasõna?

Teie andmete turvalisuse säilitamiseks kontrollitakse hoolikalt juurdepääsu teie aruandele ja mis tahes edasist suhtlust. Seega, kui kaotate oma aruandekoodi või salasõna, peate esitama uue aruande, et saada värskendusi või esitada täiendavat teavet esialgse aruande kohta. Uues aruandes peaksite mainima, et asi on seotud eelneva aruandega.

Tagasi üles

Kui tõstatan probleemi, kas mu juht või kaastöötajad saavad teada, et võtsin ühendust Oracle Integrity Helpline’iga?

Olenemata sellest, kas teie aruanne on anonüümne või mitte, ei saa me tagada konfidentsiaalsust ega anonüümsust, kuna probleemi olemus ja/või sellega seotud juhtumi üksikasjad võivad paljastada asjaosaliste identiteedi. Oracle Integrity Helpline’i süsteem ja aruannete levitamine toimub nii, et asjassepuutuvaid osapooli ei teavitata ning neile võimaldata juurdepääsu aruannetele, milles neid on nimetatud. Lisaks tehakse kõik endast olenev, et säilitada Oracle Integrity Helpline’i kaudu esitatud päringutele vastamisel ja aruannete uurimisel kõrge diskreetsuse aste. Samuti tuleb märkida, et Oracle ei tolereeri kättemaksu, kui probleem on tõstatatud heauskselt. Kättemaks võib viia distsiplinaarmeetmeteni kättemaksja vastu, sealhulgas töösuhte lõpetamiseni.

Tagasi üles

Kui minu ülemus või teised juhid on seotud rikkumisega, millest teatan, kas nad saavad teada, et ma neist teavitasin?

Olenemata sellest, kas teie aruanne on anonüümne või mitte, ei saa me tagada konfidentsiaalsust ega anonüümsust, kuna probleemi olemus ja/või sellega seotud juhtumi üksikasjad võivad paljastada asjaosaliste identiteedi. Oracle Integrity Helpline’i süsteem ja aruannete levitamine toimub nii, et asjassepuutuvaid osapooli ei teavitata ning neile võimaldata juurdepääsu aruannetele, milles neid on nimetatud. Lisaks tehakse kõik endast olenev, et säilitada Oracle Integrity Helpline’i kaudu esitatud päringutele vastamisel ja aruannete uurimisel kõrge diskreetsuse aste. Samuti tuleb märkida, et Oracle ei tolereeri kättemaksu, kui probleem on tõstatatud heauskselt. Kättemaks võib viia distsiplinaarmeetmeteni kättemaksja vastu, sealhulgas töösuhte lõpetamiseni.

Tagasi üles

Kas on saadaval ressursse, mis aitavad tõlkida, kui ma räägin või kirjutan muus kui inglise keeles?

Olenemata sellest, kas päring või aruanne esitatakse Oracle Integrity Helpline’ile telefoni või veebi kaudu, on saadaval tõlkeressursid nende päringute või aruannete käsitlemiseks, mis on esitatud muus kui inglise keeles. Telefoni teel suhtlemisel peab teataja olema suuteline ütlema Oracle Integrity Helpline’i operaatorile oma eelistatud keele nime inglise keeles. Operaator korraldab ühenduse tõlgiga, kes aitab seejärel päringut või aruannet registreerida.

Kui päring või aruanne esitatakse veebipõhiselt muus kui inglise keeles, tõlgitakse see inglise keelde, et vastavus- ja eetikaosakond saaks sellega tegeleda. Mis tahes tulevane kirjavahetus teie ning vastavus- ja eetikabüroo vahel tõlgitakse vastavalt vajadusele.

Tagasi üles