KIELI

Usein kysytyt kysymykset

Milloin minun pitäisi kääntyä Oraclen Integrity Helpline -tukilinjan puoleen?

Sinun tulee kääntyä Integrity Helplinen puoleen seuraavissa tilanteissa:

  • Jos haluat tietoa tai apua vaatimustenmukaisuuteen tai eettisiin asioihin liittyvissä asioissa.
  • Jos sinulla on syytä epäillä, että Oraclen työntekijöiden eettisten ja liiketoiminnan käytännesääntöjen (Oracle Employee Code of Ethics and Business Conduct) periaatteita tai mitä tahansa Oraclen käytäntöä on rikottu, tai olet nähnyt käytöstä tai toimintaa, jonka uskot rikkovan paikallista tai sovellettavaa lakia tai Oraclen eettisiä velvoitteita.
  • Jos olet aiemmin pyytänyt opastusta tai ilmoittanut huolenaiheesta toisen ilmoituskanavan kautta ja asia on mielestäsi vielä ratkaisematta.
  • Jos haluat pysyä nimettömänä ja työskentelet maassa, joka sallii ilmoituksen tekemisen nimettömästi.

Takaisin alkuun

Pitäisikö minun ilmoittaa huolenaiheestani Oraclen Integrity Helpline -tukilinjan kautta tai johdolleni/esimiehelleni?

Voit ilmoittaa eettisesti kyseenalaista käyttäytymistä koskevista huolenaiheista Oraclella useilla eri tavoilla:

  • Esimiehesi
  • Oraclen henkilöstöhallinto
  • Lakiasiaintiimin jäsen
  • Alueellinen vaatimustenmukaisuus- ja eettisten asioiden vastaava (Compliance & Ethics Officer)
  • Vaatimustenmukaisuuden ja eettisen asioiden johtaja (Chief Compliance & Ethics Officer)
  • Työntekijöiden edustaja (tarvittaessa)
  • Oracle Integrity Helpline -tukilinja

Jos haluat pysyä nimettömänä, et halua ilmoittaa huolenaiheesta esimiehellesi, Oraclen henkilöstöosastolle, lakitiimin jäsenelle, Oraclen vaatimustenmukaisuus- ja eettisten asioiden tiimin jäsenelle, tai jos uskot, että huolenaihettasi ei ole käsitelty oikein, soita Oraclen Integrity -tukilinjaan. Tukilinjaa ylläpitää kolmannen osapuolen palveluntarjoaja, ja ilmoitus on mahdollista tehdä verkossa tai puhelimitse. Tukilinja on luottamuksellinen ja kaikkien Oraclen työntekijöiden käytettävissä, ja he voivat ilmoittaa sen avulla huolenaiheistaan tai pyytää ohjeita eettisiin asioihin ja liiketoiminnan harjoittamiseen liittyvissä asioissa.

Takaisin alkuun

Mitä ovat palvelutunnit?

Oraclen Integrity Helpline tarjoaa turvallisen kanavan huolenaiheista ilmoittamiseen 24 tuntia vuorokaudessa / 7 päivää viikossa / vuoden jokaisena päivänä.

Takaisin alkuun

Miten toimitaan hätätilanteessa?

Älä käytä Oraclen Integrity Helpline -tukilinjaa hätätilanteiden raportointiin. Jos haluat ilmoittaa asioista, jotka uhkaavat henkeä tai omaisuutta, ota välittömästi yhteyttä paikallisiin viranomaisiin.

Takaisin alkuun

Miten Oraclen Integrity Helpline -tukilinjaa käytetään?

Integrity Helpline on työkalu, joka on aina käytettävissä joko tämän verkkosivuston kautta tai puhelimitse epäillyistä lain, Oraclen työntekijöiden eettisten ja liiketoiminnan käytännesääntöjen tai niihin liittyvien käytäntöjen rikkomuksista ilmoittamiseksi. Työkalulla voi myös lähettää lisätietoja lähetettyyn kyselyyn tai ilmoitukseen ja tarkistaa kyselyn tai ilmoituksen käsittelyn tilan.

Oracle on palkannut alihankintana kolmannen osapuolen palveluntarjoajan, NAVEX-yhtiön (”EthicsPoint”) hallinnoimaan Integrity Helpline -tukilinjaansa, jonka avulla voimme tarjota työntekijöillemme ympärivuorokautisen käyttöoikeuden suojattuun työkaluun sekä menettelyn, jolla voi pyynnöstä lähettää nimettömän ilmoituksen paikallisen lain sen salliessa. Integrity Helplinen verkkosivustoa ylläpidetään EthicsPointin palvelimilla, ja puhelinnumeroita ylläpitää EthicsPoint.

Takaisin alkuun

Mitä tapahtuu, kun soitan Oraclen Integrity Helpline -tukilinjaan?

Kun soitat Integrity Helpline -tukilinjalle, EthicsPointin Call Center Intake Specialist (”CCIS”, puhelinkeskuksen työntekijä) tallentaa tiedustelusi tai raporttisi ja pyytää sinua antamaan yksityiskohtaisia tietoja. Voit halutessasi pysyä nimettömänä keskustellessasi CCIS:n kanssa, jos et lähetä ilmoitusta maasta, kuten Portugalista, joka kieltää anonyymin raportoinnin. Nimettömyys voi kuitenkin estää meitä vastaamasta tiedusteluusi asianmukaisesti tai tutkimasta asiaa. Jos haluat, sinun olisi hyvä antaa todistajien ja mahdollisten epäeettisen käytöksen uhrien nimiä, jotta tekemäsi valituksesi tutkinta voi onnistua paremmin. Vaikka tiedustelut ja raportit voidaan useimmissa tapauksissa lähettää nimettömästi, emme voi taata luottamuksellisuutta tai nimettömyyttä, koska tapauksen/huolenaiheen luonne ja/tai siihen liittyvät tapaustiedot voivat paljastaa asianosaisten henkilöllisyydet. Oraclen Integrity Helpline -palvelun kautta toimitettuihin tiedusteluihin ja raportteihin vastaamisessa pyritään kuitenkin kaikin keinoin säilyttämään korkea luottamuksellisuuden taso.

CCIS tallentaa tiedustelusi tai raporttisi EthicsPointin palvelimelle ja antaa sen Oraclen vaatimustenmukaisuus- ja eettisten asioiden osaston toimiston käyttöön, jota johtaa maailmanlaajuinen vaatimustenmukaisuus- ja etiikkajohtaja (Global Chief Compliance and Ethics Officer). CCIS ei voi antaa neuvoja tai ratkaista ilmoittamaasi huolenaihetta tai ongelmaa puhelimitse. Jos asiasi on kiireellinen, hän antaa sinulle tietoja, joiden avulla voit ottaa suoraan yhteyttä vaatimustenmukaisuus- ja eettisten asioiden osastoon (Compliance and Ethics office), jotta saat välittömästi apua.

CCIS antaa sinulle ilmoitusavaimen ja salasanan, jotta voit lähettää lisätietoja kysymykseesi tai ilmoitukseesi liittyen verkossa tai puhelimitse. Voit soittaa Oraclen Integrity Helpline -tukilinjaan tarkistaaksesi seuraavat asiat:

  • tarkistaaksesi raportin tietojen tarkkuuden
  • vahvistaaksesi raportin kuittauksen
  • selvittääksesi, tarvitaanko tiedustelusi/huolenaiheesi käsittelyyn lisätietoja; ja
  • selvittääksesi tutkinnan tilan.

Yhteyden ottaminen Integrity Helplineen ja tapauksen tilan tarkistaminen on erityisen tärkeää nimettömästi lähetetyissä raporteissa, koska meillä ei ole muita tapoja viestiä kanssasi. Jos olet tunnistanut itsesi nimeltä, vaatimustenmukaisuus- ja eettisten asioiden toimisto tai nimetty aihepiirin asiantuntija ottaa sinuun suoraan yhteyttä keskustellakseen huolenaiheestasi ja esittääkseen kysymyksiä, jotka ovat tärkeitä huolenaiheesi ratkaisemiseksi. Huomaa, että kaikkea Oracle Integrity Helplinen kautta välitettyä viestintää käsitellään yhtä hienovaraisesti kuin alkuperäistä ilmoitustakin.

Takaisin alkuun

Onko muita tapoja tehdä ilmoitus, esittää kysymys tai pyytää koulutusta?

Voit tehdä ilmoituksen, esittää vaatimustenmukaisuuteen tai eettisiin asioihin liittyvän kysymyksen tai hakea koulutusta monella eri tavalla:

  • Esimiehesi
  • Oraclen henkilöstöhallinto
  • Lakiasiaintiimin jäsen
  • Alueellinen vaatimustenmukaisuus- ja eettisten asioiden vastaava (Compliance & Ethics Officer)
  • Vaatimustenmukaisuuden ja eettisen asioiden johtaja (Chief Compliance & Ethics Officer)
  • Työntekijöiden edustaja (tarvittaessa)
  • Oracle Integrity Helpline -tukilinja
  • Voit lähettää meille viestin postitse osoitteeseen Oracle America, Inc., 500 Oracle Parkway, 7th Floor, Redwood City, CA, 94065, Attention: Executive Vice President and General Counsel

EU-maissa, Sveitsissä ja Norjassa sijaitsevat henkilöt voivat Oracle Integrity Helpline -tukilinjan avulla raportoida vain pankki-, talous-, kirjanpito- tai tilintarkastusrikkomuksia, lahjontaa, voitelurahoja tai muuta korruptiota koskevista syytöksistä. Jos huolenaiheesi liittyy toiseen eettisiin asioihin tai vaatimustenmukaisuuteen liittyvään ongelmaan, kehotamme sinua ilmoittamaan siitä suoraan EMEA:n alueelliselle vaatimustenmukaisuus- ja etiikkavastaavalle tai muiden edellä lueteltujen raportointikanavien kautta.

Takaisin alkuun

Miten Oracle tutkii ilmoitetut huolenaiheet?

Oracle on sitoutunut ylläpitämään sisäistä tutkintaprosessia, joka keskittyy tarkkuuteen, oikeudenmukaisuuteen ja kaikkien osapuolten kunnioittamiseen. Alueellisen vaatimustenmukaisuus- ja eettisten asioiden vastaava (Compliance and Ethics Officer) on vastuussa liiketoimintaa ja eettisiä asioita koskevien huolenaiheiden käsittelemisestä, mukaan lukien väärinkäytössyytösten tutkinnan johtaminen. Tutkimukset suoritetaan sovellettavien lakien ja Oraclen käytäntöjen mukaisesti.

Sovellettavan lain sallimissa rajoissa ja tarvittaessa tutkintamenetelmiin voi sisältyä osapuolten ja todistajien haastatteluja, asianmukaisten taloudellisten, sähköisten ja muiden tietojen ja asiakirjojen tarkastuksia, julkisesti saatavilla olevien tietojen tarkastuksia ja tietokoneiden, järjestelmien, toimistojen ja muiden resurssien valvontaa ja/tai analysointia.

Oracle käsittelee kaikki ilmoitukset väitetystä väärinkäytöksestä luottamuksellisesti, ja vain ne henkilöt, joilla on tarve tietää, saavat tiedon (ilmoitukseen liittyvästä) tutkinnasta ja voivat osallistua tutkintaan. Vain valtuutettu henkilöstö, kuten vaatimustenmukaisuuden ja eettisten asioiden käsittelytiimi (Compliance and Ethics management team), saa aloittaa sisäisen tutkinnan sääntöjen rikkomisesta. Kaikki ilmoitukset väärinkäytöksistä ja niihin liittyvistä tutkintatiedoista käsitellään Oraclen sisäisen tietosuojakäytännön ja  Oraclen tietosuojakäytännön mukaisesti.

Perusteettomat väitteet eivät vaikuta rikkomuksesta syytettyyn työntekijään, eikä kostotoimia suvaita sellaista työntekijää vastaan, joka vilpittömin mielin raportoi huolenaiheesta tai tekee yhteistyötä vaatimustenmukaisuutta koskevan tutkinnan kanssa. Rikkomustapauksissa kurinpidollisten toimenpiteiden ja korjaavien toimenpiteiden soveltaminen perustuu siihen, minkälaiseen johtopäätöksen tutkintaprosessissa tullaan rikkomukseen liittyneistä toimista ja käytöksestä. Lisäksi Oracle voi ilmoittaa siviili- tai rikosoikeudellisista rikkomuksista asiaankuuluville viranomaisille.

Takaisin alkuun

Näkevätkö oikeat ihmiset ilmoittamani huolenaiheet?

Vaatimustenmukaisuus- ja eettisten asioiden tiimin jäsen tarkistaa ensin kaikki kyselyt ja raportit ja ohjaa ne tarvittaessa muille asiantuntijoille tai tutkijoille. Henkilöitä, jotka näkevät tiedustelusi tai raporttisi, voivat olla muun muassa Oraclen lakiosaston (Legal), henkilöstöosaston (Human Resources), liiketoiminnan arviointi- ja tarkastusosaston (Business Assessment & Audit), talousosaston (Finance), maailmanlaajuisen tietoturvaosaston (Global Information Security) ja/tai johdon jäsenet sekä vaatimustenmukaisuus- ja eettisten asioiden osaston jäsenet ja ulkoiset resurssit, kuten ulkopuoliset neuvonantajat, tilintarkastajat, rikostekniset palveluntarjoajat ja/tai EthicsPointin teknisen henkilökunnan jäsenet. Nämä henkilöt saattavat sijaita Yhdysvalloissa tai jossakin muussa maassa. Lisäksi edellä kuvatut henkilöt voivat kukin erikseen säilyttää kaikki antamasi tiedot.

Takaisin alkuun

Mihin lähettämäni kysymykset ja raportit menevät? Kuka saa pääsyn niihin?

Oraclen Integrity Helplinessä tehdyt ilmoitukset tallennetaan suoraan EthicsPointin suojatuille palvelimille tietojen turvallisuuden varmistamiseksi. EthicsPoint toimittaa nämä raportit Oraclen vaatimustenmukaisuus- ja eettisten asioiden toimistolle (Compliance and Ethics office), jonka tehtävänä on arvioida tapaus, vastata kysymyksiin ja valvoa tapauksen tutkintaa.

Takaisin alkuun

Kohdistuuko minuun kostotoimia ilmoitettuani huolenaiheesta Oraclen Integrity Helpline -tukilinjan kautta?

Oraclella on nollatoleranssi kostotoimien suhteen. Kostotoimet ovat Oraclen liiketoiminnan eettisten sääntöjen vastaisia. Kostotoimet voivat johtaa kurinpidollisiin toimenpiteisiin kostavaa osapuolta vastaan, mukaan lukien työsuhteen päättäminen. Jos sinusta tuntuu, että sinua on kohdeltu väärin, koska olet ilmoittanut huolenaiheesta vilpittömin mielin, ilmoita asiasta henkilöstöosastolle tai vaatimustenmukaisuus- ja eettisten asioiden osaston jäsenelle, jotta asia voidaan tutkia ja käsitellä asianmukaisesti.

Takaisin alkuun

Saanko tietää tutkinnan edistymisestä tai lopputuloksesta?

Kaikkien asianomaisten yksityisyyden suojaamiseksi Oracle ei yleensä voi keskustella tutkinnan yksityiskohdista muiden kuin tutkinnan alaisen yrityksen johdon tai henkilöstöosaston kanssa tai sellaisten työntekijöiden kanssa, joihin kurinpidolliset tai korjaavat toimenpiteet vaikuttavat suoraan, kanssa. Jos kuitenkin teet ilmoituksen Oraclen Integrity Helpline tukilinjaan, sinulle annetaan yksilöllinen ilmoitusavain ja salasana, riippumatta siitä, teetkö sen nimettömästi. Kehotamme sinua ottamaan yhteyttä Integrity Helplineen joko puhelimitse tai verkossa saadaksesi päivityksiä tai antaaksesi lisätietoja, jotka saattavat olla tarpeen, että huolenaiheesi voidaan tutkia asianmukaisesti.

Takaisin alkuun

Entä jos huolenaihettani ei ole mielestäni käsitelty oikein? Mitä voin tehdä?

Jos uskot, että kyselyäsi tai ilmoitustasi ei ole käsitelty asianmukaisesti, voit ilmoittaa huolenaiheestasi suoraan vanhemmalle varatoimitusjohtajalle ja vaatimustenmukaisuus- ja eettisten asioiden johtajalle Greg Vamosille (Senior Vice President ja Chief Compliance and Ethics Officer) lähettämällä sähköpostia osoitteeseen greg.vamos@oracle.com.

Takaisin alkuun

Onko Oracle Integrity Helpline anonyymi vai voiko yhtiö jäljittää puheluni tai verkossa tekemäni ilmoituksen ja selvittää minun tehneen sen?

Vaikka tutkinnan suorittaminen tehokkaasti on yleensä helpompaa, jos tunnistaudut, voit pysyä nimettömänä kaikissa muissa maissa paitsi Portugalissa. Jos ilmoitat huolenaiheestasi nimettömästi, Oracle ei voi jäljittää puheluasi. Järjestelmää hallinnoiva ulkopuolinen myyjä, EthicsPoint, ei käytä soittajan tunnusta eikä tallenna puheluita. Verkkosivustolla tehdyt ilmoitukset menevät suojatun Internet-portaalin kautta, joka ei jäljitä tai näytä käyttäjänimiä. EthicsPoint poistaa myös Internet-osoitteet varmistaakseen, että EthicsPointin järjestelmän käyttö pysyy anonyyminä.

EthicsPointin järjestelmä on suunniteltu suojaamaan anonyymiyttäsi. Jos kuitenkin haluat pysyä nimettömänä, sinun on raportoivana osapuolena varmistettava, että ilmoituksen sisältö ei paljasta henkilöllisyyttäsi.

Takaisin alkuun

Mitä teen, jos kadotan ilmoitusavaimeni tai salasanani?

Pääsyä ilmoitukseesi ja ilmoitukseen liittyvää viestintää valvotaan tarkasti tietojesi turvallisuuden varmistamiseksi. Jos siis kadotat ilmoitusavaimesi tai salasanasi, sinun on tehtävä uusi ilmoitus saadaksesi ilmoitukseen liittyviä tilannepäivityksiä tai antaaksesi lisätietoja alkuperäiseen ilmoitukseen liittyen. Sinun tulee mainita uudessa raportissa, että asia liittyy aikaisempaan raporttiin.

Takaisin alkuun

Jos ilmoitan huolenaiheestani, saavatko esimieheni tai työtoverini tietää, että otin yhteyttä Oraclen Integrity Helplineen?

Riippumatta siitä, onko tiedustelusi tai ilmoituksesi anonyymi, emme voi taata luottamuksellisuutta tai nimettömyyttä, koska tapauksen/huolenaiheen luonne ja/tai siihen liittyvät tapaustiedot voivat paljastaa asianosaisten henkilöllisyydet. Oraclen Integrity Helpline -järjestelmä ja ilmoitusten välittäminen on kuitenkin suunniteltu siten, että ilmoituksessa nimetyille osapuolille ei ilmoiteta ilmoituksen tekemisestä, eikä heille myönnetä pääsyä ilmoitukseen. Lisäksi Oraclen Integrity Helpline -palvelun kautta toimitettuihin tiedusteluihin ja ilmoituksiin vastaamisessa ja niiden tutkinnassa pyritään kaikin keinoin säilyttämään korkea luottamuksellisuuden taso. Huomaathan myös, että Oraclella on nollatoleranssi kostotoimille, jos huolenaihe on esitetty vilpittömin mielin. Kostotoimet voivat johtaa kurinpidollisiin toimenpiteisiin kostavaa osapuolta vastaan, mukaan lukien työsuhteen päättäminen.

Takaisin alkuun

Jos oma esimieheni tai muut johtajat tai esimiehet ovat osallisina raportoimassani rikkomuksessa, tietävätkö he, että tein heistä ilmoituksen?

Riippumatta siitä, onko tiedustelusi tai ilmoituksesi anonyymi, emme voi taata luottamuksellisuutta tai nimettömyyttä, koska tapauksen/huolenaiheen luonne ja/tai siihen liittyvät tapaustiedot voivat paljastaa asianosaisten henkilöllisyydet. Oraclen Integrity Helpline -järjestelmä ja ilmoitusten välittäminen on kuitenkin suunniteltu siten, että ilmoituksessa nimetyille osapuolille ei ilmoiteta ilmoituksen tekemisestä, eikä heille myönnetä pääsyä ilmoitukseen. Lisäksi Oraclen Integrity Helpline -palvelun kautta toimitettuihin tiedusteluihin ja ilmoituksiin vastaamisessa ja niiden tutkinnassa pyritään kaikin keinoin säilyttämään korkea luottamuksellisuuden taso. Huomaathan myös, että Oraclella on nollatoleranssi kostotoimille, jos huolenaihe on esitetty vilpittömin mielin. Kostotoimet voivat johtaa kurinpidollisiin toimenpiteisiin kostavaa osapuolta vastaan, mukaan lukien työsuhteen päättäminen.

Takaisin alkuun

Onko kääntämisessä avustavia resursseja saatavilla, jos puhun tai kirjoitan muuta kieltä kuin englantia?

Sekä puhelimitse että verkossa Oracle Integrity -tukilinjalle lähetettäviä tiedusteluja ja ilmoituksia varten on saatavilla käännösresursseja muilla kielillä kuin englanniksi tehtävien kyselyiden tai ilmoitusten tekemisen avuksi. Jos ilmoittaja ottaa yhteyttä puhelimitse, hänen on kyettävä samoaan haluamansa kielen nimi englanniksi Oracle Integrity Helpline -operaattorille. Operaattori järjestää kääntäjän mukaan puheluun, joka auttaa sitten tiedustelun tai ilmoituksen tekemisessä.

Jos tiedustelu tai ilmoitus tehdään verkossa muulla kielellä kuin englanniksi, se käännetään englanniksi vaatimustenmukaisuus- ja eettisten asioiden osaston käsittelyä varten. Kaikki tuleva viestintä sinun ja vaatimustenmukaisuus- ja eettisten asioiden toimiston välillä käännetään tarpeen mukaan.

Takaisin alkuun