LANGUAGE

Gyakran ismételt kérdések

Mikor kell hívnom az Oracle integritási segélyvonalát?

A következő esetekben hívja az integritási segélyvonalat:

  • Ha tájékoztatást vagy segítséget szeretne kérni egy megfelelőségi vagy etikai kérdésben.
  • Ha okkal gyanítja, hogy megsértették az Oracle Alkalmazotti etikai és üzleti magatartási kódexét, bármely Oracle szabályzatot, vagy olyan magatartást tapasztalt, amelyről úgy véli, hogy az sértheti a helyi vagy alkalmazandó jogszabályokat vagy az Oracle etikai kötelezettségeit.
  • Ha korábban már kért útmutatást vagy jelentett egy aggályt egy másik jelentéstételi csatornán keresztül, és az ügyet megoldatlannak tekinti.
  • Ha névtelen szeretne maradni, és olyan országban dolgozik, ahol engedélyezik a névtelen bejelentést.

Vissza az oldal tetejére

Jelentenem kell-e az aggályomat az Oracle integritási segélyvonalán keresztül vagy a vezetőségemnek?

Az Oracle-nél többféleképpen is felvethet aggályokat a megkérdőjelezhető etikus magatartással kapcsolatban:

  • felettesének
  • az Oracle humánerőforrás osztályának
  • a jogi csapat egyik tagjának
  • a regionális megfelelőségi és etikai tisztviselőnek
  • a megfelelőségi és etikai igazgatónak
  • a munkavállalói képviselőnek (ha van)
  • az Oracle integritási segélyvonalán keresztül

Ha szeretne névtelen maradni, kényelmetlenül érzi magát, ha aggályait a vezetőjének, az Oracle Humánerőforrás osztályának, a Jogi csapat egyik tagjának, az Oracle megfelelőségi és etikai csapat egyik tagjának jelentené, vagy úgy érzi, hogy aggályát nem megfelelően kezelték, hívja az Oracle integritási segélyvonalát. A segélyvonalat egy külső szolgáltató üzemelteti, amely lehetővé teszi a bejelentés online vagy telefonon történő benyújtását. A segélyvonal bizalmas, és minden Oracle alkalmazott rendelkezésére áll, hogy felvethesse aggályait, vagy útmutatást kérjen az etikai és üzleti magatartási problémákkal kapcsolatban.

Vissza az oldal tetejére

Mikor érhető el a szolgáltatás?

Az Oracle integritási segélyvonala biztonságos csatornát kínál az Ön számára, hogy aggályait a nap 24 órájában/a hét minden napján/az év minden napján felvethesse.

Vissza az oldal tetejére

Mi van akkor, ha vészhelyzetről van szó?

Kérjük, az Oracle integritási segélyvonalát ne használja vészhelyzetek bejelentésére. Ha életet vagy tulajdont veszélyeztető eseményt szeretne bejelenteni, kérjük, azonnal lépjen kapcsolatba a helyi hatóságokkal.

Vissza az oldal tetejére

Hogyan működik az Oracle integritási segélyvonala?

Az integritási segélyvonal olyan eszköz, amely mindig elérhető ezen a weboldalon vagy telefonon keresztül, hogy jelentse a jogszabályok gyanított megsértését, az Oracle Alkalmazotti etikai és üzleti magatartási kódexét vagy a kapcsolódó szabályzatokat, valamint, hogy nyomon követhesse az adott megkeresést vagy bejelentést.

Az Oracle szerződést kötött egy harmadik fél beszállítóval, a NAVEX vállalattal („EthicsPoint”), hogy adminisztrálja az integritási segélyvonalat, amely lehetővé teszi számunkra, hogy 24 órás hozzáférést biztosítsunk a munkavállalóinknak egy biztonságos eszközhöz, és kérés esetén névtelen bejelentéseket tehessenek, ha a helyi jogszabályok megengedik. Az integritási segélyvonal weboldal az EthicsPoint szerverein található, a telefonszámokat pedig az EthicsPoint üzemelteti.

Vissza az oldal tetejére

Mi történik, ha felhívom az Oracle integritási segélyvonalát?

Miután felhívta az integritási segélyvonalat, az EthicsPoint hívásközpont ügyfélfogadási szakértője (Call Center Intake Specialist, CCIS) rögzíti a kérdését vagy jelentését, és megkéri Önt, hogy adjon meg részletes információkat. Ön dönthet úgy, hogy névtelen marad, amikor a CCIS-szel beszél, ha nem olyan országból, például Portugáliából nyújt be jelentést, amely tiltja a névtelen bejelentést; ez azonban megakadályozhatja a megfelelő válaszadást vagy az ügy kivizsgálását. Ha hajlandó, fel kell készülnie arra, hogy megadja a tanúk és az állítólagos etikátlan magatartás potenciális áldozatainak a nevét, hogy növelje a panaszával kapcsolatos vizsgálat sikerességét. Bár a kérdések és jelentések a legtöbb esetben névtelenül is benyújthatók, nem tudjuk garantálni a titoktartást vagy az anonimitást, mivel a probléma jellege és/vagy a kapcsolódó esetek részletei felfedhetik az érintettek személyazonosságát. Azonban minden erőfeszítést megteszünk annak érdekében, hogy magas szintű diszkréciót tartsunk fenn az Oracle integritási segélyvonalán keresztül benyújtott kérdések és bejelentések megválaszolása során.

A CCIS rögzíti az Ön kérdését vagy jelentését az EthicsPoint szerveren, és elérhetővé teszi az Oracle globális megfelelőségi és etikai igazgatója által vezetett, megfelelőségi és etikai iroda számára. A CCIS nem tud Önnek tanácsot adni, vagy nem tudja megoldani a problémát telefonon keresztül. Ha az ügye sürgős, információkat fog adni Önnek, hogy közvetlenül kapcsolatba léphessen a megfelelőségi és etikai irodával, hogy azonnali segítséget kapjon.

A CCIS egy bejelentési kulcsot és egy jelszót ad Önnek, hogy online vagy telefonon nyomon követhesse a kérdését vagy a bejelentését. Kérjük, rendszeresen látogasson el az Oracle integritási segélyvonalára, hogy:

  • ellenőrizze a bejelentés pontosságát;
  • megerősíthesse a bejelentés tudomásulvételét;
  • kideríthesse, hogy szükség van-e további információkra a kérdése/aggálya feldolgozásához; és
  • megállapíthassa a kivizsgálás állapotát.

Az ügy további nyomon követése különösen fontos a névtelenül beküldött bejelentések esetében, mivel nincs más módunk az Önnel való kommunikációra. Ha név szerint azonosította magát, a megfelelőségi és etikai osztály vagy egy kijelölt témaszakértő közvetlenül fel fogja venni Önnel a kapcsolatot, hogy megvitassa az aggályát, és további kérdéseket tegyen fel, amelyek fontosak az aggálya megoldásához. Kérjük, vegye figyelembe, hogy az Oracle integritási segélyvonallal folytatott valamennyi kommunikációt ugyanolyan szintű diszkrécióval kezeljük, mint az első bejelentést.

Vissza az oldal tetejére

Van-e további módja a bejelentéstételnek, kérdésfeltevésnek vagy képzés kérésének?

Számos módja van annak, hogy bejelentést tegyen, megfelelőségi vagy etikai kérdéseket tegyen fel, illetve képzést kérhet:

  • felettesének
  • az Oracle humánerőforrás osztályának
  • a jogi csapat egyik tagjának
  • a regionális megfelelőségi és etikai tisztviselőnek
  • a megfelelőségi és etikai igazgatónak
  • a munkavállalói képviselőnek (ha van)
  • az Oracle integritási segélyvonalán keresztül
  • Levelet küldhet az Oracle America, Inc., 500 Oracle Parkway, 7th Floor, Redwood City, CA, 94065 címre; címzett: Executive Vice President and General Counsel

Az EU-országokban, Svájcban és Norvégiában dolgozó magánszemélyek számára az Oracle integritási segélyvonala csak azt teszi lehetővé, hogy banki, pénzügyi, számviteli vagy könyvvizsgálati szabálytalanságokkal, megvesztegetéssel, csúszópénzekkel vagy egyéb korrupcióval kapcsolatos bejelentéseket tegyenek. Ha aggálya egy másik etikai vagy megfelelőségi problémával kapcsolatos, javasoljuk, hogy jelentse közvetlenül az EMEA Regionális megfelelőségi és etikai tisztviselőnek, vagy a fent felsorolt egyéb meghatározott jelentéstételi csatornákon keresztül.

Vissza az oldal tetejére

Hogyan vizsgálja ki az Oracle az aggályokat?

Az Oracle olyan belső vizsgálati folyamat tart fenn, amely a pontosságra, precizitásra, méltányosságra és az összes érintett fél tiszteletére összpontosít. A regionális megfelelőségi és etikai tisztviselő feladata az üzleti magatartás és az etikai aggályok kezelése, beleértve a helytelen magatartással kapcsolatos vádak kivizsgálásának irányítását is. A vizsgálatokat az alkalmazandó jogszabályokkal és az Oracle szabályzataival összhangban folytatják le.

Az alkalmazandó jogszabályok által megengedett mértékben és adott esetben a vizsgálati módszerek közé tartozhatnak a felekkel és tanúkkal folytatott interjúk, a vonatkozó pénzügyi, elektronikus és egyéb nyilvántartások áttekintése, a nyilvánosan elérhető információk áttekintése, valamint a számítógépek, rendszerek, irodák és egyéb erőforrások monitorozása és/vagy elemzése.

Az Oracle bizalmasan kezeli az állítólagos helytelen magatartással kapcsolatos összes bejelentést, és csak azokat a személyeket értesíti a vizsgálatról, akiknek feltétlenül szükségük van rá. Csak az arra felhatalmazott személyzet, például a megfelelőségi és etikai vezetőségi csapat kezdeményezhet belső vizsgálatot a Kódex megsértésével kapcsolatban. A kötelességszegésről és a kapcsolódó vizsgálati nyilvántartásokról szóló összes jelentést az Oracle belső adatvédelmi szabályzatával és az Oracle adatvédelmi szabályzatával összhangban kezeljük.

A megalapozatlan vádak nem lesznek hatással a jogsértéssel vádolt alkalmazottra, és nem tűrjük el a megtorlást egyetlen olyan alkalmazottal szemben sem, aki jóhiszeműen jelenti aggályát vagy együttműködik egy megfelelőségi vizsgálatban. Olyan vizsgálatok esetén, amelyek helytelen magatartást érintenek, a fegyelmi és korrekciós intézkedések alkalmazása a vizsgálati folyamat során megállapított magatartáson alapul. Ezenkívül az Oracle jelentheti a polgári jogi vagy büntetőjogi jogsértéseket az illetékes hatóságoknak is.

Vissza az oldal tetejére

A megfelelő emberek fogják látni az aggályomat?

Minden kérdést és bejelentést először a megfelelőségi és etikai csapat egy tagja vizsgál felül, és szükség szerint más témaszakértőkhöz vagy kivizsgálókhoz irányít. Az Ön kérdését vagy bejelentését az Oracle jogi, humánerőforrás, üzleti értékelés és ellenőrzés, pénzügy, globális információbiztonság és/vagy a vezetőség tagjai, valamint a megfelelőségi és etikai szervezet tagjai és külső erőforrások, például külső ügyvédek, könyvvizsgálók, törvényszéki szakértők és/vagy az EthicsPoint technikai munkatársai láthatják. . Ezek a személyek az Egyesült Államokban vagy más országban is lehetnek. Ezenkívül az Ön által megadott összes információt a fent leírt személyek külön tárolhatják.

Vissza az oldal tetejére

Hová kerülnek a kérdéseim és a bejelentéseim? Ki férhet hozzájuk?

Az Oracle integritási segélyvonal jelentéseit közvetlenül az EthicsPoint biztonságos szerverein tároljuk az adatok biztonságának a megőrzése érdekében. Az EthicsPoint ezeket a jelentéseket elérhetővé teszi az Oracle megfelelőségi és etikai irodája számára, amelynek feladata a leírt helyzetek értékelése, a kérdések megválaszolása és a vizsgálatok felügyelete.

Vissza az oldal tetejére

Megtorló intézkedésekkel fogok szembenézni azért, mert bejelentettem az aggályaimat az Oracle integritási segélyvonalán keresztül?

Az Oracle zéró toleranciát tanúsít a megtorlással szemben. A megtorlás valójában az Oracle Etikai és üzleti magatartási kódexének megsértését jelenti. A megtorlás fegyelmi eljárást vonhat maga után a megtorló féllel szemben, beleértve a munkaviszony megszüntetését is. Ha úgy érzi, hogy azért bántak Önnel rosszul, mert jóhiszeműen felvetette az aggályát, kérjük, hívja fel az emberi erőforrás vagy a megfelelőségi és etikai szervezet valamely tagjának a figyelmét, hogy megfelelően kivizsgálhassák és kezelhessék az ügyet.

Vissza az oldal tetejére

Hallani fogok a kivizsgálás előrehaladásáról vagy kimeneteléről?

Az összes érintett adatainak védelme érdekében az Oracle általában nem beszélhet a vizsgálatok részleteiről, kivéve az érintett vállalatért felelős vezetőséget, az emberi erőforrás osztályt, valamint a fegyelmi vagy korrekciós intézkedés által közvetlenül érintett alkalmazottakat. Ha azonban bejelentést tesz az Oracle integritási segélyvonalán – akár névtelenül is –, egy egyedi bejelentési kulcsot és jelszót fog kapni. Javasoljuk, hogy telefonon vagy online lépjen kapcsolatba a Segélyvonallal, hogy aktuális információkat kapjon vagy további információkat adjon meg, amelyek szükségesek lehetnek az aggálya megfelelő kivizsgálásához.

Vissza az oldal tetejére

Mi a teendő, ha úgy érzem, hogy az aggályomat nem megfelelően kezelték? Mit tehetek?

Ha úgy gondolja, hogy kérdését vagy bejelentését nem megfelelően kezelték, aggályát közvetlenül Greg Vamosnak, a vezető alelnöknek és megfelelőségi és etikai igazgatónak továbbíthatja a greg.vamos@oracle.com címre.

Vissza az oldal tetejére

Anonim az Oracle integritási segélyvonala, illetve nyomon követheti-e a vállalat a hívásomat vagy az online  tett bejelentésemet?

Bár általában könnyebb hatékony vizsgálatot végezni, ha Ön azonosítja magát, Portugálián kívül minden országban dönthet úgy, hogy névtelen marad. Biztosítjuk arról, hogy ha névtelenül jelenti be aggályát, az Oracle nem tudja nyomon követni a hívását. A rendszert kezelő külső szolgáltató, az EthicsPoint nem használ hívóazonosítót és nem rögzíti a hívásokat. A weboldalon tett bejelentések egy biztonságos internetes portálon keresztül érkeznek, amely nem követ nyomon és nem mutat felhasználói képernyőneveket. Az EthicsPoint eltávolítja az internetcímeket is, hogy biztosítsa az EthicsPoint rendszer anonimitását.

Az EthicsPoint rendszert az Ön anonimitásának a védelmére tervezték. Ha azonban anonim szeretne maradni, Önnek – mint bejelentő félnek – gondoskodnia kell arról, hogy a bejelentés törzsszövege ne fedje fel az Ön személyazonosságát.

Vissza az oldal tetejére

Mit tegyek, ha elveszítem a bejelentési kulcsot vagy a jelszavamat?

Az adatai biztonságának megőrzése érdekében gondosan ellenőrizzük a jelentéshez való hozzáférést és minden további kommunikációt. Ezért, ha elveszíti a bejelentési kulcsot vagy a jelszavát, új bejelentést kell küldenie ahhoz, hogy aktuális információkat kapjon vagy további információkat adjon meg az első bejelentéssel kapcsolatban. Az új bejelentésben meg kell említenie, hogy az ügy egy korábbi bejelentéshez kapcsolódik.

Vissza az oldal tetejére

Ha aggályt vetek fel, a felettesem vagy a munkatársaim megtudják, hogy kapcsolatba léptem az Oracle integritási segélyvonalával?

Függetlenül attól, hogy a bejelentés névtelen vagy sem, nem tudjuk garantálni a titoktartást vagy az anonimitást, mivel a probléma jellege és/vagy a kapcsolódó esetek részletei felfedhetik az érintettek személyazonosságát. Az Oracle integritási segélyvonalának rendszerét és a jelentések terjesztését azonban úgy alakították ki, hogy az érintett feleket ne értesítsék, illetve ne bocsássák rendelkezésre a nevüket tartalmazó bejelentésekhez való hozzáférést. Továbbá minden erőfeszítést megteszünk annak érdekében, hogy magas szintű diszkréciót tartsunk fenn az Oracle integritási segélyvonalán keresztül benyújtott kérdések megválaszolása és a bejelentések kivizsgálása során. Kérjük, vegye figyelembe azt is, hogy az Oracle zéró toleranciát alkalmaz a megtorlással szemben, amennyiben az aggályt jóhiszeműen vetik fel. A megtorlás fegyelmi eljárást vonhat maga után a megtorló féllel szemben, beleértve a munkaviszony megszüntetését is.

Vissza az oldal tetejére

Ha a főnököm vagy más vezetők részt vesznek az általam jelentett szabálysértésben, tudni fogják, hogy bejelentettem őket?

Függetlenül attól, hogy a bejelentés névtelen vagy sem, nem tudjuk garantálni a titoktartást vagy az anonimitást, mivel a probléma jellege és/vagy a kapcsolódó esetek részletei felfedhetik az érintettek személyazonosságát. Az Oracle integritási segélyvonalának rendszerét és a jelentések terjesztését azonban úgy alakították ki, hogy az érintett feleket ne értesítsék, illetve ne bocsássák rendelkezésre a nevüket tartalmazó bejelentésekhez való hozzáférést. Továbbá minden erőfeszítést megteszünk annak érdekében, hogy magas szintű diszkréciót tartsunk fenn az Oracle integritási segélyvonalán keresztül benyújtott kérdések megválaszolása és a bejelentések kivizsgálása során. Kérjük, vegye figyelembe azt is, hogy az Oracle zéró toleranciát alkalmaz a megtorlással szemben, amennyiben az aggályt jóhiszeműen vetik fel. A megtorlás fegyelmi eljárást vonhat maga után a megtorló féllel szemben, beleértve a munkaviszony megszüntetését is.

Vissza az oldal tetejére

Rendelkezésre állnak olyan források, amelyek segítenek a fordításban, ha az angoltól eltérő nyelvet beszélek vagy írok?

Függetlenül attól, hogy egy kérdést vagy bejelentést telefonon vagy online nyújtanak be az Oracle integritási segélyvonalára, fordítási források állnak rendelkezésre, amelyek segítenek az angoltól eltérő nyelven történő megkeresések vagy bejelentések esetén. Telefonos kommunikáció esetén a bejelentőnek képesnek kell lennie arra, hogy az Oracle integritási segélyvonalának operátorával angolul beszéljen az általa preferált nyelven. A kezelő egy tolmáccsal fog konferenciát tartani, aki ezután segít a kérés vagy bejelentés rögzítésében.

Ha egy kérdést vagy bejelentést nem angol nyelven, hanem online tesznek fel vagy küldenek be, azt lefordítják angol nyelvre, hogy a megfelelőségi és etikai iroda kezelhesse. Az Ön és a megfelelőségi és etikai iroda közötti minden jövőbeni levelezést szükség szerint lefordítanak.

Vissza az oldal tetejére