Hogyan tehet bejelentést?

Miután megtette a bejelentést, egy „bejelentéskulcs” elnevezésű egyedi kódot kap. Jegyezze fel a bejelentési azonosítót és a jelszót, és tárolja biztonságos helyen. Az ezt követő 5-6 munkanap elteltével a bejelentéskulcs és a jelszó segítségével ellenőrizze, érkezett-e visszajelzés vagy kérdés a bejelentésére.

Elkötelezettségünk

A PACCAR egy olyan szervezet, amely erős felelősségvállalási és integritási elvekkel rendelkezik. A Magatartási Kódexünk általános iránymutatásokat tartalmaz az üzleti tevékenység magas etikai színvonalon történő lefolytatásához.

Minden PACCAR munkavállalónak kötelessége értesíteni a vállalatot a jogsértésekről. Minden személy, aki tudomást szerez egy jogsértésről, vagy akár csak gyanítja, hogy a PACCAR megsértette a törvényt vagy a szabályozást, a Magatartási Kódexünket vagy más PACCAR irányelveket, kérjük, hogy jelentse azt. Használhatja a PACCAR által biztosított erőforrások bármelyikét, hogy kérdéseket tegyen fel vagy jelentse a lehetséges jogsértéseket. A lényeges lépés az, hogy szóljon, ha tudomása van egy jogsértésről vagy gyanítja, hogy jogsértés történt.

Azokban az esetekben, amikor inkább névtelen jelentést szeretne tenni, ösztönözzük arra, hogy használja ezt az etikai vonalat, amelyet egy harmadik fél által biztosított telefonos szolgáltató, az EthicsPoint üzemeltet. Az EU-szabályozások betartása érdekében az EU érdekeltek is használhatják ezt az etikai vonalat. A termékekkel vagy szolgáltatásokkal kapcsolatos aggályokat a értékesítési kapcsolattartóján keresztül, például a kereskedőn keresztül kell továbbítani. Ez az etikai vonal kizárólag a törvények és szabályozások vagy a Magatartási Kódexünk megsértésével kapcsolatos jelentések benyújtására szolgál. A PACCAR elkötelezett amellett, hogy védelmet nyújtson azoknak az egyéneknek, akik jóhiszeműen jelentenek problémákat. A PACCAR nem tűri el a megtorlást azokkal szemben, akik jóhiszeműen jelentenek egy jogsértést vagy gyanított jogsértést, vagy együttműködnek egy vizsgálatban.

Amennyiben szeretne névtelen jelentést tenni, az általunk nyújtott garanciával számíthat arra, hogy a kommentjeit meghallgatjuk.

További információkért tekintse meg a PACCAR EthicsLine Gyakori Kérdések oldalát.