LIMBA

Întrebări frecvente

Când trebuie să apelez Linia telefonică de asistență pentru integritate Oracle?

Trebuie să apelați Linia telefonică de asistență pentru integritate în următoarele circumstanțe:

  • Dacă doriți informații sau asistență cu privire la o problemă de conformitate sau etică.
  • Dacă aveți motive să suspectați o încălcare a Codului de etică și conduită în activitate al angajaților Oracle, a oricărei politici Oracle sau dacă ați observat o conduită despre care credeți că ar putea încălca legislația locală sau aplicabilă sau obligațiile etice ale Oracle.
  • Dacă ați solicitat anterior îndrumări sau ați raportat o problemă prin altă modalitate de raportare și considerați că problema nu a fost rezolvată.
  • Dacă doriți să vă păstrați anonimatul și lucrați într-o țară care permite raportarea anonimă.

Înapoi sus

Ar trebui să raportez preocuparea mea prin intermediul Liniei telefonice de asistență pentru integritate Oracle sau către conducere?

Puteți semnala probleme legate de un comportament etic îndoielnic în cadrul Oracle în mai multe moduri:

  • Managerului dvs.
  • Departamentului de resurse umane Oracle
  • Unui membru al echipei juridice
  • Responsabilului regional pentru conformitate și etică
  • Directorului de conformitate și etică
  • Reprezentantului angajaților (dacă este cazul)
  • Către Linia telefonică de asistență pentru integritate Oracle

Dacă doriți să vă păstrați anonimatul, dacă nu vă simțiți confortabil să raportați o problemă managerului dvs., Departamentului de resurse umane Oracle, unui membru al echipei juridice, unui membru al echipei de conformitate și etică Oracle sau dacă considerați că problema dvs. nu a fost rezolvată în mod corespunzător, trebuie să apelați Linia telefonică de asistență pentru integritate Oracle. Linia telefonică de asistență este operată de un furnizor de servicii terț și permite transmiterea unei sesizări online sau prin telefon. Linia telefonică de asistență este confidențială și este disponibilă tuturor angajaților Oracle pentru a semnala probleme sau a solicita îndrumări cu privire la problemele de etică și conduită operațională

Înapoi sus

Care este programul de funcționare?

Linia telefonică de asistență pentru integritate Oracle vă oferă o modalitate sigură prin care să vă exprimați preocupările 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână, în fiecare zi a anului.

Înapoi sus

Ce se întâmplă dacă este vorba despre o urgență?

Nu utilizați Linia telefonică de asistență pentru integritate Oracle pentru a raporta situații de urgență. Pentru a raporta evenimente care prezintă o amenințare la adresa vieții sau a proprietății, contactați imediat autoritățile locale.

Înapoi sus

Cum funcționează Linia telefonică de asistență pentru integritate Oracle?

Linia telefonică de asistență pentru integritate este un instrument care este întotdeauna disponibil, fie prin intermediul acestui site, fie telefonic, pentru a raporta suspiciunile de încălcare a legii, a Codului de etică și conduită operațională Oracle sau a politicilor conexe și pentru a răspunde la o anchetă sau la o sesizare.

Oracle a contractat un furnizor terț, societatea NAVEX („EthicsPoint”), pentru administrarea Liniei sale de telefonice asistență pentru integritate, care ne permite să le oferim angajaților noștri acces 24 de ore la un instrument securizat și, dacă este necesar, transmiterea de sesizări anonime, în cazurile permise de legislația locală. Site-ul liniei de asistență pentru integritate este găzduit pe serverele EthicsPoint, iar numerele de telefon sunt operate de EthicsPoint.

Înapoi sus

Ce se întâmplă când apelez Linia telefonică de asistență pentru integritate Oracle?

După ce apelați Linia telefonică de asistență pentru integritate, specialistul din cadrul centrului de apeluri EthicsPoint (CCIS) va înregistra solicitarea sau sesizarea dvs., solicitându-vă să furnizați informații detaliate. Puteți alege să vă păstrați anonimatul atunci când discutați cu CCIS, dacă nu trimiteți o sesizare dintr-o țară, cum ar fi Portugalia, care interzice raportarea anonimă; totuși, acest lucru ne poate împiedica să răspundem în mod adecvat solicitării dvs. sau să investigăm problema. Trebuie să fiți pregătit, dacă doriți, să furnizați numele martorilor și al potențialelor victime ale oricărei presupuse conduite neetice pentru a spori șansele de reușită ale unei investigații cu privire la plângerea dvs. Deși întrebările și sesizările pot fi transmise anonim în majoritatea cazurilor, nu putem garanta confidențialitatea sau anonimatul, deoarece natura problemei și/sau detaliile aferente cazului pot dezvălui identitățile celor implicați. Cu toate acestea, se vor depune toate eforturile pentru a menține un nivel ridicat de discreție în răspunsul la întrebările și sesizările transmise prin intermediul Liniei telefonice de asistență pentru integritate Oracle.

CCIS va înregistra solicitarea sau sesizarea dvs. pe serverul EthicsPoint și îl va pune la dispoziția Biroului de conformitate și etică Oracle, condus de către directorul global pentru conformitate și etică. CCIS nu vă poate oferi sfaturi și nu poate rezolva problema prin telefon. Dacă problema dvs. este urgentă, acesta vă va furniza informații pentru a contacta direct Biroul de conformitate și etică, în scopul de a vă permite să primiți asistență imediată.

CCIS vă va furniza o cheie de sesizare și o parolă, astfel încât să vă puteți urmări întrebarea sau sesizarea online sau telefonic. Reveniți periodic către Linia telefonică de asistență pentru integritate Oracle pentru:

  • a verifica acurateța sesizării;
  • a confirma primirea sesizării;
  • a afla dacă sunt necesare informații suplimentare pentru a vă prelucra solicitarea/preocuparea; și
  • a determina stadiul investigației.

Urmărirea continuă a unei chestiuni este deosebit de importantă pentru sesizările transmise anonim, deoarece nu avem alte mijloace de comunicare cu dvs. Dacă v-ați identificat prin nume, Biroul de conformitate și etică sau un expert desemnat în domeniu vă va contacta direct pentru a discuta problema dvs. și pentru a adresa orice întrebări suplimentare importante în scopul rezolvării problemei dvs. Rețineți că toate comunicările prin Linia telefonică de asistență pentru integritate Oracle sunt tratate la același nivel de discreție ca și sesizarea inițială.

Înapoi sus

Există și alte modalități de a face o sesizare, de a pune o întrebare sau de a solicita instruire?

Există multe moduri în care puteți să faceți o sesizare, să adresați o întrebare legată de conformitate sau etică sau să solicitați instruire:

  • Managerului dvs.
  • Departamentului de resurse umane Oracle
  • Unui membru al echipei juridice
  • Responsabilului regional pentru conformitate și etică
  • Directorului de conformitate și etică
  • Reprezentantului angajaților (dacă este cazul)
  • Către Linia telefonică de asistență pentru integritate Oracle
  • Puteți trimite o corespondență către Oracle America, Inc., 500 Oracle Parkway, 7th Floor, Redwood City, CA, 94065, În atenția: Vicepreședintelui executiv și Consilierului general

Pentru persoanele fizice din țările UE, Elveția și Norvegia, Linia telefonică de asistență pentru integritate Oracle vă permite să raportați numai acuzațiile de nereguli bancare, financiare, contabile sau de audit, mită, comisioane ilegale sau alte acte de corupție. Dacă sesizarea dvs. se referă la o altă problemă de etică sau conformitate, vă încurajăm să o raportați direct către Responsabilul regional pentru conformitate și etică EMEA sau prin celelalte modalități de raportare existente, enumerate mai sus.

Înapoi sus

Cum investighează Oracle preocupările?

Oracle se angajează să mențină un proces intern de investigație axat pe acuratețe, precizie, corectitudine și respect pentru toate părțile implicate. Responsabilul regional pentru conformitate și etică are atribuția de a aborda conduita operațională și problemele de natură etică, inclusiv de a gestiona investigarea acuzațiilor de conduită necorespunzătoare. Investigațiile se desfășoară în conformitate cu legislația aplicabilă și cu politicile Oracle.

În măsura permisă prin legislația aplicabilă și atunci când este cazul, metodele de investigare pot include interviuri cu părțile și martorii, analiza înregistrărilor financiare, electronice și de altă natură relevante, analiza informațiilor disponibile public și monitorizarea și/sau analiza computerelor, sistemelor, birourilor și a altor resurse.

Oracle tratează în mod confidențial toate sesizările privind presupusele abateri și numai persoanele care trebuie să le cunoască sunt informate și implicate într-o investigație. Numai personalul autorizat, cum ar fi echipa de management în domeniul conformității și eticii, poate iniția o investigație internă cu privire la o încălcare a Codului. Toate sesizările de conduită necorespunzătoare și înregistrările de investigație asociate sunt tratate în conformitate cu Politica internă de confidențialitate Oracle și Politica Oracle privind protecția informațiilor.

Acuzațiile nefondate nu vor avea niciun efect asupra unui angajat acuzat de abateri, iar represaliile nu vor fi tolerate împotriva angajaților care raportează cu bună-credință o problemă sau care cooperează în cadrul unei investigații privind conformitatea. Pentru investigațiile în cadrul cărora a avut loc o abatere, aplicarea măsurilor disciplinare și corective se bazează pe conduita stabilită prin procesul de investigare. În plus, Oracle poate raporta autorităților relevante încălcări civile sau penale.

Înapoi sus

Preocuparea mea va fi văzută de persoanele potrivite?

Toate întrebările și sesizările sunt analizate mai întâi de un membru al echipei de conformitate și etică și sunt trimise altor experți sau investigatori în domeniu, după caz. Persoanele care pot vedea solicitarea sau sesizarea dvs. includ membri ai Departamentului juridic, de resurse umane, de evaluare a activității și audit, financiar, de securitate globală a informațiilor și/sau ai conducerii, precum și membri ai diviziei de Conformitate și etică, alături de resurse externe, cum ar fi consilieri externi, auditori, furnizori de servicii de criminalistică și/sau personalul tehnic din cadrul EthicsPoint. Aceste persoane se pot afla în Statele Unite sau într-o altă țară. În plus, toate informațiile pe care le furnizați pot fi stocate separat de către persoanele descrise mai sus.

Înapoi sus

Unde ajung întrebările și sesizările mele? Cine le poate accesa?

Sesizările către Linia telefonică de asistență pentru integritate Oracle sunt stocate direct pe serverele securizate EthicsPoint pentru a păstra securitatea datelor. EthicsPoint pune aceste rapoarte la dispoziția Biroului de conformitate și etică Oracle, care este însărcinat cu evaluarea situațiilor descrise, cu răspunsul la întrebări și cu supravegherea investigațiilor.

Înapoi sus

Mă voi confrunta cu represalii pentru raportarea unei preocupări prin intermediul Liniei telefonice de asistență pentru integritate Oracle?

Oracle are o toleranță zero față de represalii. De fapt, represaliile reprezintă o încălcare a Codului de etică și conduită operațională Oracle. Represaliile pot atrage măsuri disciplinare împotriva unei părți care a recurs la represalii, care pot include chiar și desfacerea contractului de muncă. În cazul în care considerați că ați fost tratat necorespunzător deoarece ați semnalat o problemă cu bună-credință, vă rugăm să aduceți situația în atenția Departamentului de resurse umane sau a unui membru al diviziei de Conformitate și etică, astfel încât aceasta să poată fi investigată și abordată corespunzător.

Înapoi sus

Voi afla despre evoluția sau rezultatul unei investigații?

Pentru a proteja confidențialitatea tuturor celor implicați, Oracle nu poate discuta, în general, despre detaliile investigațiilor, decât cu reprezentanții conducerii responsabili de domeniul de activitate afectat, cu Departamentul de resurse umane și cu orice angajat afectat direct de măsurile disciplinare sau de remediere. Cu toate acestea, dacă faceți o sesizare folosind Linia telefonică de asistență pentru integritate Oracle – chiar și în mod anonim – vi se va furniza o cheie unică de sesizare și o parolă unică. Contactați Linia telefonică de asistență, prin telefon sau online, pentru a primi actualizări sau a furniza informații suplimentare care pot fi necesare pentru investigarea adecvată a problemei dvs.

Înapoi sus

Ce se întâmplă dacă consider că preocuparea mea nu a fost abordată corect? Ce pot face?

În cazul în care considerați că solicitarea sau sesizarea dvs. nu a fost soluționată corect, puteți transmite preocuparea dvs. direct către Greg Vamos, vicepreședinte senior și director de conformitate și etică, prin e-mail la greg.vamos@oracle.com.

Înapoi sus

Linia telefonică de asistență pentru integritate Oracle este anonimă sau societatea poate urmări apelul meu sau sesizarea online?

Deși, în general, este mai ușor să se desfășoare o investigație eficientă dacă vă identificați, în toate țările cu excepția Portugaliei puteți alege să rămâneți anonim. Vă asigurăm că, dacă raportați problema în mod anonim, Oracle nu vă poate urmări apelul. EthicsPoint, furnizorul extern care gestionează sistemul, nu utilizează identificatorul apelantului și nu înregistrează apelurile. Rapoartele făcute pe site trec printr-un portal de internet securizat, care nu urmărește și nu afișează numele de pe ecran ale utilizatorilor. De asemenea, EthicsPoint elimină adresele de internet pentru a asigura menținerea anonimatului în sistemul EthicsPoint.

Sistemul EthicsPoint este conceput pentru a vă proteja anonimatul. Cu toate acestea, dacă doriți să vă păstrați anonimatul, dvs. – în calitate de raportor – trebuie să vă asigurați că sesizarea nu vă dezvăluie identitatea.

Înapoi sus

Ce trebuie să fac dacă îmi pierd cheia de sesizare sau parola?

Pentru a păstra securitatea datelor dvs., accesul la sesizarea dvs. și orice alte comunicări ulterioare sunt controlate cu atenție. Prin urmare, dacă pierdeți cheia de sesizare sau parola, trebuie să transmiteți o nouă sesizare pentru a obține actualizări sau pentru a furniza informații suplimentare în legătură cu sesizarea inițială. În noua sesizare trebuie să menționați că problema se referă la o sesizare anterioară.

Înapoi sus

Dacă semnalez o preocupare, managerul sau colegii mei vor afla că am contactat Linia telefonică de asistență pentru integritate Oracle?

Indiferent dacă sesizarea dvs. este anonimă sau nu, nu putem garanta confidențialitatea sau anonimatul, deoarece natura problemei și/sau detaliile asociate cazului pot dezvălui identitățile celor implicați. Cu toate acestea, sistemul Liniei telefonice de asistență pentru integritate Oracle și distribuția rapoartelor sunt concepute astfel încât părțile implicate să nu fie notificate și să nu li se acorde acces la sesizările în care au fost menționate. De asemenea, se vor depune toate eforturile pentru a menține un nivel ridicat de discreție în răspunsul la întrebările și în investigarea sesizărilor transmise prin intermediul Liniei telefonice de asistență pentru integritate Oracle. De asemenea, rețineți că Oracle are o toleranță zero față de represalii, în cazul în care a fost semnalată o problemă cu bună-credință. Represaliile pot atrage măsuri disciplinare împotriva părții care a recurs la represalii, iar acestea pot include chiar și desfacerea contractului de muncă.

Înapoi sus

Dacă șeful meu sau alți manageri sunt implicați în încălcarea pe care o raportez, vor ști că i-am raportat?

Indiferent dacă sesizarea dvs. este anonimă sau nu, nu putem garanta confidențialitatea sau anonimatul, deoarece natura problemei și/sau detaliile asociate cazului pot dezvălui identitățile celor implicați. Cu toate acestea, sistemul Liniei telefonice de asistență pentru integritate Oracle și distribuția rapoartelor sunt concepute astfel încât părțile implicate să nu fie notificate și să nu li se acorde acces la sesizările în care au fost menționate. De asemenea, se vor depune toate eforturile pentru a menține un nivel ridicat de discreție în răspunsul la întrebările și în investigarea sesizărilor transmise prin intermediul Liniei telefonice de asistență pentru integritate Oracle. De asemenea, rețineți că Oracle are o toleranță zero față de represalii, în cazul în care a fost semnalată o problemă cu bună-credință. Represaliile pot atrage măsuri disciplinare împotriva părții care a recurs la represalii, iar acestea pot include chiar și desfacerea contractului de muncă.

Înapoi sus

Există resurse disponibile care ajută cu privire la traducere, dacă vorbesc sau scriu într-o altă limbă decât engleza?

Indiferent dacă o solicitare sau o sesizare este trimisă prin Linia telefonică de asistență pentru integritate Oracle, prin telefon sau online, există resurse de traducere disponibile pentru a vă ajuta cu solicitările sau sesizările efectuate în alte limbi decât limba engleză. Dacă comunică prin telefon, raportorul trebuie să poată spune numele limbii preferate în limba engleză operatorului Liniei telefonice de asistență pentru integritate Oracle. Operatorul va efectua o conferință cu participarea unui traducător care va ajuta la înregistrarea solicitării sau a raportului.

Dacă o solicitare sau o sesizare este efectuată online într-o altă limbă decât limba engleză, aceasta va fi tradusă în limba engleză pentru a fi gestionată de către Biroul de conformitate și etică. Orice corespondență viitoare între dvs. și Biroul de conformitate și etică va fi tradusă după cum este necesar.

Înapoi sus