LINKA OBCHODNÍ INTEGRITY

Hlášení přestupků

Odhodlání společnosti McDonald´s k etickému podnikání a v souladu s literou a duchem zákona se odráží v našich Normách obchodního chování. Vaše obavy jsou pro nás důležité.

Pokud zjistíte možné porušení Norem obchodního chování, firemních pravidel, zákonů nebo regulačních požadavků společnosti McDonald´s, je důležité, abyste své obavy co nejdříve oznámili.

Normy obchodního chování jsou jedním z našich vodících dokumentů, jak přijímat správná rozhodnutí a jednat eticky. Kromě Norem nabízí společnost McDonald´s celou řadu možností oznamování, abyste mohli klást otázky nebo získat rady týkající se obchodní praxe.

Zákaz odvetných opatření a důvěrnost

Jako zaměstnanec společnosti McDonald´s jste v bezpečí před odvetnými opatřeními. Společnost McDonald´s přísně zakazuje odvetná opatření jakéhokoli druhu vedená proti zaměstnanci, který v dobré víře oznámil možné porušení pravidel.

Společnost McDonald´s bude se všemi dotazy nakládat diskrétně, a pokud je to možné a v mezích povolených zákonem, bude zachovávat důvěrnost každého, kdo oznámí možné porušení pravidel nebo poskytne informace při vyšetřování. Doporučujeme, abyste oznámili svou totožnost, protože tento krok napomáhá při procesech kontroly a vyšetřování. Své oznámení můžete také podat anonymně, pokud to zákon umožňuje.

Ať už oznámení podáte online nebo telefonicky, můžete vždy stav svého oznámení zkontrolovat nebo poskytnout další informace. U oznámení prostřednictvím internetu i telefonicky použijte jedinečné referenční číslo, které vám bylo přiděleno při prvním hovoru.