Gyakran ismételt kérdések

AZ EthicsPoint® RENDSZERRŐL
Bejelentés - Általános
Bejelentés biztonsága és bizalmas kezelése

AZ EthicsPoint® RENDSZERRŐL

Mi az EthicsPoint® rendszer?
Az EthicsPoint egy olyan bizalmas bejelentési rendszer, amely lehetővé teszi az alkalmazottak számára a munkahelyi csalás, visszaélés és más jogellenes magatartás bejelentését.

Miért van szükségünk egy olyan rendszerre, mint az EthicsPoint?
A Flexnél hiszünk abban, hogy az alkalmazottaink a legfontosabb értékeink. A nyílt kommunikációs csatornák megteremtésével elősegíthetjük a pozitív munkakörnyezetet és maximalizálhatjuk a termelékenységet. Továbbá, a tőzsdén jegyzett társaságok számára a törvény előírja, hogy rendelkezniük kell egy névtelen bejelentési eszközzel a számviteli és könyvvizsgálati csalás, az üzleti magatartási kódex megszegése vagy más egyéb aggály névtelen bejelentésére.

Bejelentés - Általános

Hogyan tudok bejelentést tenni?
Bejelentését bizalmasan megteheti telefonon vagy az EthicsPoint weboldalán keresztül. Bejelentését ugyancsak megteheti közvetlenül a vezetője, az adott hely biztonsági vagy humánerőforrás részlege felé is.

Milyen jellegű ügyeket kell bejelentenem?
Be kell jelentenie az Üzleti magatartási és etikai kódexünk bárminemű megsértését, vagy bármilyen más aggályát. Ön tudja, hogy mi történik a Flexnél - legyen az jó vagy rossz. Ön az elején tudomást szerezhet olyan tevékenységről, ami aggályra adhat okot. Az Ön bejelentése minimalizálhatja a vállalatot és a munkatársainkat érő esetleges negatív hatásokat.

Ha jogsértést látok, be kell jelentenem azt a vezetőmnek vagy a humánerőforrás osztálynak, hogy ők foglalkozzanak vele?
Elvárjuk, hogy bejelentsen minden olyan magatartást, melyről úgy véli, hogy megsérti a kódexünket. Ezekkel az aggályokkal a közvetlen menedzseréhez, a humán erőforráshoz, a megfelelőségi és a jogi osztályhoz vagy a vezetőség más tagjához fordulhat. Tisztában vagyunk azzal, hogy előfordulhatnak olyan körülmények, amikor a probléma vezetőségnek történő jelentése kellemetlen lehet az Ön számára. Az EthicsPoint használatával bizalmas úton és névtelenül tehet bejelentést (amennyiben a helyi törvények ezt engedélyezik).

Miért jelentsem be azt, amit tudok? Mi előnyöm származik nekem ebből?
Mindannyiunknak jogunk van ahhoz, hogy egy pozitív környezetben dolgozzunk. Ez a jog azzal a felelősséggel jár, hogy etikus módon kell viselkednünk és tájékoztatnunk kell a megfelelő személyeket arról, ha valaki nem megfelelően jár el. Együttműködéssel fenntarthatjuk az egészséges és produktív környezetet.

Hova kerülnek ezek a bejelentések? Ki férhet hozzájuk?
A bejelentések közvetlenül egy biztonságos, külső fél által működtetett szerverre kerülnek annak érdekében, hogy megakadályozzuk a biztonsági szabályok esetleges megsértését. A bejelentések csak a Flex egyes tagjai számára elérhetőek, akiknek a bejelentések értékelése a feladata. Ezek a személyek képzésben részesültek arra vonatkozóan, hogy ezeket a bejelentéseket teljes mértékben bizalmasan kezeljék.

Mit tegyek, ha a főnököm vagy más vezető érintett egy szabálysértésben? Ők nem fogják megkapni a bejelentést és megkezdeni a nyomok eltüntetését?
A rendszer és a bejelentés elosztási protokollja úgy van kialakítva, hogy az érintett felek nem kapnak értesítést azokról a bejelentésekről, amelyekben megnevezésre kerültek, illetve azokhoz nem férhetnek hozzá.

Mi van akkor, ha azután jut eszembe valami az esettel kapcsolatban, miután benyújtottam a jelentést?
Amikor bejelentést tesz, kapni fog egy egyedi bejelentési kulcsot és létrehoz egy jelszót. A kulccsal és a jelszóval telefonon vagy interneten bármikor ismételten beléphet a rendszerbe, hozzáférhet az eredeti bejelentéshez és további részleteket adhat meg.

Mi történik, ha Önöknek a bejelentéssel kapcsolatos kérdésük van felém?
A rendszer lehetővé teszi a vállalat azon munkatársa számára, aki átnézte az Ön bejelentését, hogy kérdéseket intézzen Ön felé, még akkor is, ha Ön névtelenül tett bejelentést. Az ellenőrző kérdéseket általában 4-6 munkanapon belül teszik fel.

A bejelentés ellenőrzése ugyanolyan biztonságos, mint az első lépés?
Igen. Minden levelezés ugyanolyan bizalmas, mint a kezdeti bejelentés. Továbbra is névtelen maradhat, ha ezt választja és ha a helyi törvény ezt engedélyezi.

Mit tegyek, ha a telefonszám nem működik?
Ha a fent megadott telefonszám nem működik, kérjük, hogy online, ezen az oldalon keresztül tegye meg a bejelentését. Kérjük a bejelentésben jelezze, hogy a telefonszám nem működött.

Mit tegyek, ha az ország, ahol tartózkodom, nem szerepel a fenti listán?
Ha az Ön tartózkodási helyén nem áll rendelkezésre a szolgáltatás, kérjük, tegye meg a bejelentést ezen a weboldalon keresztül. Kérjük, a bejelentésben jelezze, hogy az Ön tartózkodási országában nem áll rendelkezésre a telefonos szolgáltatás.

BEJELENTÉS BIZTONSÁGA ÉS BIZALMAS KEZELÉSE

Küldhetek-e névtelenül jelentést otthonról?
Az otthonából, a szomszéd számítógépéről vagy bármilyen internetes portálról küldött bejelentés biztonságos és névtelen marad, amennyiben a helyi törvények ezt megengedik. Az internetes portál soha nem azonosítja a látogatót a felhasználói név szerint, és az EthicsPoint rendszer elrejti az azonosító adatokat, például egy IP-címet, hogy a névtelenséget megőrizze. Emellett az EthicsPoint adminisztrátorai szerződéses kötelezettséget vállaltak arra, hogy nem tárják fel a bejelentő személyazonosságát.

A telefon díjmentes forróvonala is bizalmas és névtelen?
Igen - mindig, amikor a névtelen bejelentést a helyi törvények megengedik. Ugyanazokat az információkat kell megadnia, amelyeket az internetes bejelentésében nyújtana. Egy külső fél fogja a válaszait közvetlenül az EthicsPoint biztonságos környezetbe begépelni. A forróvonalon tett bejelentésekre ugyanolyan biztonsági és titkossági intézkedések vonatkoznak, mint az internetes bejelentésekre.

Mi történik akkor, ha szeretném magam azonosítani a bejelentéskor?
A bejelentésben van egy rész, ahol megadhatja a személyazonosságát, ha úgy kívánja.