KALBA

Dažnai užduodami klausimai

Kada turėčiau kreiptis į "Oracle" sąžiningumo pagalbos liniją?

Turėtumėte kreiptis į sąžiningumo pagalbos liniją šiomis aplinkybėmis:

  • Jei norite gauti informacijos ar pagalbos atitikties ar etikos klausimais.
  • Jei turite pagrindo įtarti "Oracle" darbuotojų etikos ir verslo elgesio kodekso pažeidimą, bet kokią "Oracle" politiką arba pastebėjote elgesį, kuris, jūsų manymu, gali pažeisti vietinius ar galiojančius įstatymus arba "Oracle" etinius įsipareigojimus.
  • Jei anksčiau prašėte patarimo arba pranešėte apie susirūpinimą per kitą pranešimų teikimo kanalą ir manote, kad klausimas neišspręstas.
  • Jei norite likti anonimu ir dirbate šalyje, kurioje leidžiama teikti anoniminius pranešimus.

Atgal į viršų

Ar turėčiau pranešti apie savo susirūpinimą per "Oracle" sąžiningumo pagalbos liniją, ar savo vadovybei?

Galite išreikšti susirūpinimą dėl abejotino etiško elgesio "Oracle" keliais būdais:

  • Jūsų vadybininkas
  • "Oracle" žmogiškieji ištekliai
  • Teisininkų komandos narys
  • Jūsų regioninis atitikties ir etikos pareigūnas
  • Vyriausiasis atitikties ir etikos pareigūnas
  • Jūsų darbuotojo atstovas (jei taikoma)
  • "Oracle Integrity" pagalbos linija

Jei norite likti anonimiški, jaučiatės nepatogiai pranešdami apie susirūpinimą savo vadovui, "Oracle Human Resources", teisinės komandos nariui, "Oracle" atitikties ir etikos komandos nariui arba manote, kad jūsų problema nebuvo tinkamai išspręsta, turėtumėte paskambinti į "Oracle Integrity Helpline". Pagalbos liniją valdo trečiosios šalies paslaugų teikėjas ir ji leidžia pateikti ataskaitą internetu arba telefonu. Pagalbos linija yra konfidenciali ir prieinama visiems "Oracle" darbuotojams, norintiems išreikšti susirūpinimą arba gauti patarimų etikos ir verslo elgesio klausimais

Atgal į viršų

Kokios yra darbo valandos?

"Oracle" sąžiningumo pagalbos linija siūlo saugų kanalą, kad galėtumėte išreikšti savo susirūpinimą 24 valandas per parą / 7 dienas per savaitę / kiekvieną metų dieną.

Atgal į viršų

Ką daryti, jei tai yra ekstremali situacija?

Nenaudokite "Oracle" sąžiningumo pagalbos linijos, kad praneštumėte apie ekstremalias situacijas. Norėdami pranešti apie įvykius, keliančius grėsmę gyvybei ar turtui, nedelsdami kreipkitės į vietos valdžios institucijas.

Atgal į viršų

Kaip veikia "Oracle" sąžiningumo pagalbos linija?

Sąžiningumo pagalbos linija yra įrankis, kuris visada pasiekiamas per šią svetainę arba telefonu, kad būtų galima pranešti apie įtariamus įstatymų, "Oracle" darbuotojų etikos ir verslo elgesio kodekso ar susijusios politikos pažeidimus ir imtis tolesnių veiksmų dėl užklausos ar pranešimo.

"Oracle" sudarė sutartį su trečiosios šalies tiekėju, NAVEX įmone ("EthicsPoint"), administruoti jos sąžiningumo pagalbos liniją, kuri leidžia mums suteikti savo darbuotojams 24 valandų prieigą prie saugaus įrankio ir, jei prašoma, anoniminį ataskaitų pateikimą, kai tai leidžia vietos įstatymai. "Integrity Helpline" svetainė naudoja "EthicsPoint" serverių prieglobą, o telefono numerius valdo "EthicsPoint".

Atgal į viršų

Kas nutinka, kai skambinu į "Oracle Integrity Helpline"?

Kai paskambinsite į sąžiningumo pagalbos liniją, "EthicsPoint" skambučių centro priėmimo specialistas (CCIS) užfiksuos jūsų užklausą ar ataskaitą ir paprašys pateikti išsamią informaciją. Kalbėdami su CCIS galite likti anonimiški, jei nepateikiate pranešimo iš šalies, pvz., Portugalijos, kurioje draudžiamas anoniminis pranešimas; tačiau tai gali trukdyti mums tinkamai atsakyti į jūsų užklausą arba ištirti klausimą. Jei norite, turėtumėte būti pasirengę pateikti bet kokio tariamo neetiško elgesio liudininkų ir galimų aukų pavardes, kad jūsų skundo tyrimas būtų sėkmingesnis. Nors daugeliu atvejų užklausos ir ataskaitos gali būti pateikiamos anonimiškai, negalime garantuoti konfidencialumo ar anonimiškumo, nes problemos pobūdis ir (arba) susijusi bylos informacija gali atskleisti susijusių asmenų tapatybes. Vis dėlto, bus dedamos visos pastangos, kad būtų išlaikytas aukštas diskretiškumo lygis atsakant į užklausas ir ataskaitas, pateiktas per "Oracle" sąžiningumo pagalbos liniją.

CCIS įrašys jūsų užklausą arba ataskaitą į "EthicsPoint" serverį ir pateiks ją "Oracle" atitikties ir etikos biurui, kuriam vadovaus pasaulinis vyriausiasis atitikties ir etikos pareigūnas. CCIS negali jums patarti ar išspręsti problemos telefonu. Jei jūsų klausimas yra skubus, jis suteiks jums informacijos, kad galėtumėte tiesiogiai susisiekti su Atitikties ir etikos tarnyba, kad galėtumėte gauti skubią pagalbą.

CCIS suteiks jums ataskaitos raktą ir slaptažodį, kad galėtumėte imtis tolesnių veiksmų dėl savo klausimo ar ataskaitos internetu arba telefonu. Periodiškai kreipkitės į "Oracle" sąžiningumo pagalbos liniją, kad:

  • patikrinti ataskaitos tikslumą;
  • patvirtinti ataskaitos patvirtinimą;
  • sužinoti, ar reikia papildomos informacijos, kad būtų galima apdoroti jūsų užklausą / susirūpinimą; ir
  • nustatyti tyrimo statusą.

Tolesni veiksmai šiuo klausimu yra ypač svarbūs anonimiškai pateiktiems pranešimams, nes mes neturime kitų būdų su jumis bendrauti. Jei identifikavote save pagal vardą ir pavardę, Atitikties ir etikos tarnyba arba paskirtas dalyko ekspertas susisieks su jumis tiesiogiai, kad aptartų jūsų susirūpinimą ir užduotų papildomų klausimų, svarbių jūsų problemai išspręsti. Atkreipkite dėmesį, kad visi "Oracle Integrity Helpline" pranešimai yra traktuojami taip pat diskretiškai, kaip ir pradinėje ataskaitoje.

Atgal į viršų

Ar yra papildomų būdų, kaip parengti ataskaitą, užduoti klausimą ar paprašyti mokymų?

Yra daug būdų, kaip galite parengti ataskaitą, užduoti su atitiktimi ar etika susijusį klausimą arba siekti mokymo:

  • Jūsų vadybininkas
  • "Oracle" žmogiškieji ištekliai
  • Teisininkų komandos narys
  • Jūsų regioninis atitikties ir etikos pareigūnas
  • Vyriausiasis atitikties ir etikos pareigūnas
  • Jūsų darbuotojo atstovas (jei taikoma)
  • "Oracle Integrity" pagalbos linija
  • Galite siųsti korespondenciją adresu Oracle America, Inc., 500 Oracle Parkway, 7th Floor, Redwood City, CA, 94065, Attention: Vykdomasis viceprezidentas ir generalinis patarėjas

Asmenims ES šalyse, Šveicarijoje ir Norvegijoje "Oracle Integrity Helpline" leidžia pranešti tik apie įtarimus dėl bankininkystės, finansų, apskaitos ar audito pažeidimų, kyšininkavimo, atstūmimo ar kitos korupcijos. Jei jūsų problema susijusi su kitu etikos ar atitikties klausimu, raginame apie ją pranešti tiesiogiai EMEA regiono atitikties ir etikos pareigūnui arba kitais pirmiau išvardytais nustatytais pranešimo kanalais.

Atgal į viršų

Kaip "Oracle" tiria problemas?

"Oracle" yra įsipareigojusi išlaikyti vidaus tyrimų procesą, orientuotą į tikslumą, tikslumą, teisingumą ir pagarbą visoms susijusioms šalims. Jūsų regioninis atitikties ir etikos pareigūnas yra atsakingas už verslo elgesio ir etikos problemų sprendimą, įskaitant vadovavimą įtarimų dėl netinkamo elgesio tyrimui. Tyrimai atliekami laikantis galiojančių įstatymų ir "Oracle" politikos.

Tiek, kiek leidžiama pagal galiojančius įstatymus, ir kai tinkama, tyrimo metodai gali apimti šalių ir liudytojų apklausas, atitinkamų finansinių, elektroninių ir kitų įrašų peržiūrą, viešai prieinamos informacijos peržiūrą ir kompiuterių, sistemų, biurų ir kitų išteklių stebėseną ir (arba) analizę.

Visus pranešimus apie įtariamus nusižengimus "Oracle" laiko konfidencialiais ir tik tie asmenys, kurie turi žinoti, yra informuojami apie tyrimą ir jame dalyvauja. Tik įgalioti darbuotojai, pvz., Atitikties ir etikos valdymo komanda, gali inicijuoti vidinį tyrimą, susijusį su kodekso pažeidimu. Visi pranešimai apie netinkamą elgesį ir susiję tyrimo įrašai tvarkomi pagal "Oracle" vidaus privatumo politika ir "Oracle" informacijos apsaugos politika.

Nepagrįsti įtarimai neturės jokio poveikio pažeidimu kaltinamam darbuotojui, o atsakomieji veiksmai nebus toleruojami prieš bet kurį darbuotoją, kuris sąžiningai praneša apie susirūpinimą arba bendradarbiauja atliekant atitikties tyrimą. Atliekant tyrimus, kuriuose buvo padarytas nusižengimas, drausminės ir taisomosios priemonės taikomos remiantis tyrimo proceso metu nustatytu elgesiu. Be to, "Oracle" gali pranešti apie civilinius ar baudžiamuosius pažeidimus atitinkamoms institucijoms.

Atgal į viršų

Ar mano susirūpinimą matys tinkami žmonės?

Visus tyrimus ir ataskaitas pirmiausia peržiūri atitikties ir etikos grupės narys ir prireikus kreipiasi į kitus dalyko ekspertus ar tyrėjus. Jūsų užklausą ar pranešimą gali matyti "Oracle" teisės, žmogiškųjų išteklių, verslo vertinimo ir audito, finansų, pasaulinio informacijos saugumo ir (arba) vadovybės nariai, taip pat atitikties ir etikos organizacijos nariai ir išorės šaltiniai, pvz., išorės teisininkai, auditoriai, teismo ekspertizės paslaugų teikėjai ir (arba) "EthicsPoint" techniniai darbuotojai. . Šie asmenys gali būti Jungtinėse Amerikos Valstijose arba kitoje šalyje. Be to, visa jūsų pateikta informacija gali būti atskirai saugoma pirmiau aprašytų asmenų.

Atgal į viršų

Kur dingsta mano klausimai ir ataskaitos? Kas gali turėti prie jų prieigą?

"Oracle" sąžiningumo pagalbos linijos ataskaitos saugomos tiesiogiai "EthicsPoint" saugiuose serveriuose, kad būtų išsaugotas duomenų saugumas. "EthicsPoint" pateikia šias ataskaitas "Oracle" atitikties ir etikos tarnybai, kuriai pavesta įvertinti aprašytas situacijas, atsakyti į klausimus ir prižiūrėti visus tyrimus.

Atgal į viršų

Ar sulauksiu atsakomųjų veiksmų už pranešimą apie susirūpinimą per "Oracle Integrity Helpline"?

"Oracle" visiškai netoleruoja atsakomųjų veiksmų. Tiesą sakant, atsakomieji veiksmai yra "Oracle" etikos ir verslo elgesio kodekso pažeidimas. Dėl atsakomųjų veiksmų atsakomajai šaliai gali būti taikomos drausminės priemonės, įskaitant nutraukimą. Jei manote, kad su jumis buvo netinkamai elgiamasi, nes sąžiningai išreiškėte susirūpinimą, atkreipkite žmogiškųjų išteklių arba atitikties ir etikos organizacijos nario dėmesį į situaciją, kad ji būtų tinkamai ištirta ir išspręsta.

Atgal į viršų

Ar išgirsiu apie tyrimo eigą arba rezultatus?

Siekdama apsaugoti visų susijusių asmenų privatumą, "Oracle" paprastai negali aptarti tyrimų specifikos, išskyrus vadovybę, atsakingą už paveiktą verslą, žmogiškuosius išteklius ir bet kurį darbuotoją, kurį tiesiogiai paveikė drausminiai ar taisomieji veiksmai. Tačiau jei pateiksite ataskaitą "Oracle Integrity Helpline" - net anonimiškai - jums bus suteiktas unikalus ataskaitos raktas ir slaptažodis. Raginame susisiekti su pagalbos linija telefonu arba internetu, kad gautumėte atnaujinimus arba pateiktumėte papildomos informacijos, kurios gali prireikti norint tinkamai ištirti jūsų susirūpinimą.

Atgal į viršų

Ką daryti, jei nejaučiu, kad į mano susirūpinimą buvo tinkamai atsižvelgta? Ką aš galiu padaryti?

Jei manote, kad į jūsų užklausą ar ataskaitą nebuvo tinkamai atsižvelgta, galite išreikšti savo susirūpinimą tiesiogiai Gregui Vamosui, vyresniajam viceprezidentui ir vyriausiajam atitikties ir etikos pareigūnui, el. paštu greg.vamos@oracle.com.

Atgal į viršų

Ar "Oracle Integrity Helpline" yra anoniminė, ar įmonė gali atsekti mano skambutį ar internetinę ataskaitą?

Nors paprastai lengviau atlikti veiksmingą tyrimą, jei identifikuojate save, visose šalyse, išskyrus Portugaliją, galite nuspręsti likti anonimiški. Būkite tikri, kad jei anonimiškai pranešite apie savo susirūpinimą, "Oracle" negalės atsekti jūsų skambučio. "EthicsPoint", išorinis tiekėjas, valdantis sistemą, nenaudoja skambintojo ID ir neįrašo skambučių. Svetainėje pateiktos ataskaitos siunčiamos per saugų interneto portalą, kuris neseka ir nerodo naudotojų ekrano vardų. "EthicsPoint" taip pat pašalina interneto adresus, kad užtikrintų anonimiškumą "EthicsPoint" sistemoje.

„EthicsPoint“ sistema sukurta siekiant apsaugoti jūsų anonimiškumą. Tačiau jei norite išlikti anonimiškas, jūs, kaip pranešančioji šalis, turite užtikrinti, kad pranešimo tekste nebūtų atskleista jūsų tapatybė.

Atgal į viršų

Ką daryti, jei prarandu ataskaitos raktą arba slaptažodį?

Siekiant užtikrinti jūsų duomenų saugumą, prieiga prie jūsų ataskaitos ir bet koks tolesnis bendravimas yra atidžiai kontroliuojamas. Todėl, jei prarasite ataskaitos raktą arba slaptažodį, turėsite pateikti naują ataskaitą, kad gautumėte naujinimus arba pateiktumėte papildomos informacijos, susijusios su pradine ataskaita. Naujajame pranešime turėtumėte paminėti, kad klausimas susijęs su ankstesniu pranešimu.

Atgal į viršų

Jei iškelsiu susirūpinimą, ar mano vadovas ar bendradarbiai sužinos, kad susisiekiau su "Oracle" sąžiningumo pagalbos linija?

Nesvarbu, ar jūsų pranešimas yra anoniminis, ar ne, negalime garantuoti konfidencialumo ar anonimiškumo, nes dėl problemos pobūdžio ir (arba) susijusių bylos detalių gali būti atskleista su ja susijusių asmenų tapatybė. Tačiau "Oracle" "Integrity Helpline" sistema ir ataskaitų platinimas yra suprojektuoti taip, kad susijusioms šalims nebūtų pranešama arba suteikiama prieiga prie ataskaitų, kuriose jos buvo įvardytos. Be to, bus dedamos visos pastangos, kad atsakant į užklausas ir tiriant pranešimus, pateiktus per "Oracle" sąžiningumo pagalbos liniją, būtų išlaikytas aukštas diskretiškumo lygis. Taip pat atkreipkite dėmesį, kad "Oracle" visiškai netoleruoja atsakomųjų veiksmų, tuo atveju, kai sąžiningai išreiškiamas susirūpinimas. Dėl atsakomųjų veiksmų atsakančiai šaliai gali būti taikomos drausminės priemonės, įskaitant sutarties nutraukimą.

Atgal į viršų

Jei mano viršininkas ar kiti vadovai yra susiję su pažeidimu, apie kurį pranešu, ar jie žinos, kad apie juos pranešiau?

Nesvarbu, ar jūsų pranešimas yra anoniminis, ar ne, negalime garantuoti konfidencialumo ar anonimiškumo, nes dėl problemos pobūdžio ir (arba) susijusių bylos detalių gali būti atskleista su ja susijusių asmenų tapatybė. Tačiau "Oracle" "Integrity Helpline" sistema ir ataskaitų platinimas yra suprojektuoti taip, kad susijusioms šalims nebūtų pranešama arba suteikiama prieiga prie ataskaitų, kuriose jos buvo įvardytos. Be to, bus dedamos visos pastangos, kad atsakant į užklausas ir tiriant pranešimus, pateiktus per "Oracle" sąžiningumo pagalbos liniją, būtų išlaikytas aukštas diskretiškumo lygis. Taip pat atkreipkite dėmesį, kad "Oracle" visiškai netoleruoja atsakomųjų veiksmų, tuo atveju, kai sąžiningai išreiškiamas susirūpinimas. Dėl atsakomųjų veiksmų atsakančiai šaliai gali būti taikomos drausminės priemonės, įskaitant sutarties nutraukimą.

Atgal į viršų

Ar yra išteklių, kurie padeda atlikti vertimus, jei kalbu arba rašau ne anglų, o kita kalba?

Nesvarbu, ar užklausa ar ataskaita pateikiama "Oracle Integrity Helpline" telefonu ar internetu, yra vertimo išteklių, kurie padeda atlikti užklausas ar ataskaitas ne anglų, o kitomis kalbomis. Jei bendraujama telefonu, reporteris turi turėti galimybę "Oracle Integrity Helpline" operatoriui angliškai ištarti pageidaujamos kalbos pavadinimą. Operatorius susitiks su vertėju, kuris padės užfiksuoti užklausą ar ataskaitą.

Jei užklausa ar ataskaita pateikiama internetu ne anglų kalba, ji bus išversta į anglų kalbą, kad ją galėtų tvarkyti Atitikties ir etikos tarnyba. Bet koks būsimas susirašinėjimas tarp jūsų ir Atitikties ir etikos tarnybos bus išverstas, jei reikės.

Atgal į viršų