INTEGRITEITSLIJN

Schendingen melden

De toewijding van McDonald’s aan ethisch zakendoen, met naleving van de letter en de geest van de wet, komt tot uiting in onze Normen voor professioneel gedrag. Uw zorgen zijn belangrijk voor ons.

Als u een mogelijke schending van de Normen voor professioneel gedrag of bedrijfsbeleid van McDonald’s, wet- of regelgeving waarneemt, is het van belang om uw zorgen zo snel mogelijk te melden.

De Normen voor professioneel gedrag vormen een van onze richtsnoeren voor het nemen van de juiste beslissingen en ethisch zakendoen. Naast deze Normen biedt McDonald’s u een aantal mogelijkheden om vragen te stellen of advies te vragen over handelspraktijken.

Geen vergelding en behoud van vertrouwelijkheid

Als werknemer van McDonald’s bent u beschermd tegen vergelding. McDonald’s verbiedt alle vormen van vergelding tegen werknemers die te goeder trouw een mogelijke schending melden.

McDonald’s zal alle vragen discreet afhandelen en, voor zover mogelijk en voor zover de wet dit toestaat, de vertrouwelijkheid bewaren van iedereen die een mogelijke schending meldt of die informatie geeft in een onderzoek. Wij raden u aan om uzelf bekend te maken omdat dit helpt bij het onderzoek en het onderzoeksproces. U kunt uw melding ook anoniem indienen, waar dit is toegestaan door wetgeving.

U kunt de status van uw melding altijd controleren of informatie toevoegen, ongeacht of u een kwestie online of telefonisch hebt gemeld. Voor online en telefonische meldingen kunt u het unieke referentienummer gebruiken dat u is toegewezen bij uw eerste melding.