Huvudsida Uppförandekod Vanliga frågor

Vanliga frågor (FAQ) kring problemrapportering

Vad gör jag om detta är en nödsituation? Vem är EthicsPoint? Vilken typ av frågor kan jag rapportera genom Etikjouren? Vad händer med rapporter som körs via Etikjouren? Bör jag rapportera mitt ärende till min överordnade, HR representant eller ledningen? Kommer jag straffas för att ha rapporterat mitt ärende? Tänk om jag kommer ihåg något viktigt om händelsen efter att jag har skickat in rapporten? Om jag rapporterar via nätet, kommer då inte Hilton att kunna spåra min identitet via min dator? Ska jag avslöja min identitet? Kan jag rapportera mitt ärende anonymt? Hur åberopar jag mina rättigheter som dataregistrerad?

Vad gör jag om detta är en nödsituation?

Om du behöver hjälp omgående kan du ta kontakt med de lokala myndigheterna. Händelser som utgör ett omedelbart hot mot liv eller egendom ska ej rapporteras genom Hilton Ethnics Hotline.

Vem är EthicsPoint?

EthicsPoint är ett oberoende företag som förser Hilton och andra företag med en konfidentiell rapporteringskanal via nätet och telefon. EthicsPoint underhåller Etikjouren och hämtar in information från Hilton Worldwides anställda genom Etikjouren-sidan och via telefon.

Vilken typ av frågor kan jag rapportera genom Etikjouren?

De frågor du kan rapportera genom Etikjouren varierar beroende på land och lokal lagstiftning. För att de frågor du kan rapportera i ditt land, klicka här.

Vad händer med rapporter som körs via Etikjouren?

Rapporter som lämnas in via Etikjouren, antingen via nätet eller telefon, förs in i EthicsPoints säkra server för att förhindra säkerhetsintrång. Dessa rapporter görs sedan tillgängliga för specifika individer inom Hilton som är ansvariga för att utvärdera vilken åtgärd ärendet kräver.

Bör jag rapportera mitt ärende till min överordnade, HR representant eller ledningen?

Det kan du och vi uppmanar dig att göra det om du känner dig bekväm med det. Om du inte skulle känna dig bekväm med att lämna uppgifterna den vägen , kan du använda dig av Etikjouren. Rapporter som lämnats in via Etikjouren kan sparas anonymt i de flesta länder, och all information i rapporterna är säker och hålls konfidentiell.

Kommer jag straffas för att ha rapporterat mitt ärende?

Hilton tillåter inte någon bestraffning av anställda som i god tro rapporterar misstänkt felaktigt uppförande.

Tänk om jag kommer ihåg något viktigt om händelsen efter att jag har skickat in rapporten?

När du lämnar en rapport får du ett unikt användarnamn och ombeds att skapa ett lösenord. Du kan återvända till Etikjouren igen antingen via nätet eller telefon och lägga till ytterligare information om så krävs.

Om jag rapporterar via nätet, kommer då inte Hilton att kunna spåra min identitet via min dator?

Nej. EthicsPoint, det oberoende företaget som upprätthåller Etikjouren och tar emot information från dig, genererar eller behåller inga interna uppkopplingsloggar med IP-adresser, så ingen information som kopplar din PC till EthicsPoint finns. Internetadresser rensas också så att din anonymitet behålls.

Ska jag avslöja min identitet?

Ja, helst. Om du identifierar dig vid rapportering av ett ärende, vidtar Hilton alla rimliga åtgärder för att din identitet ska vara sekretessbelagd medan utredningen pågår. Flera utredningar kan genomföras snabbare och mer effektivt när rapportören är känd, eftersom handläggare då kan följa upp utredningen direkt med rapportören. Den rapporterade personen har dock möjlighet att svara på beskrivningarna av de omständigheter du rapporterat.

Kan jag rapportera mitt ärende anonymt?

Generellt bör rapportörerna ange sitt namn när en rapport lämnas in (se Vanliga frågor ovan). I enstaka fall kan du dock välja att förbli anonym. Vid avslutet av din rapporteringsprocess, kommer du att tilldelas en rapportnyckel, samt ombes att skapa ett lösenord. Dessa måste du spara för att kunna återgå till den rapport du tidigare lämnat in. Vi uppmanar dig att du tittar tillbaka på rapporten så du vid behov ser hur ditt ärende framskrider, samt kunna lägga till ytterligare information om det behövs. Tack vare detta kan Hilton också ställa uppföljningsfrågor utan att din identitet avslöjas.

Om du väljer att rapportera anonymt ska du vara försiktig och inte lämna information som kan avslöja din identitet, till exempel ditt rapporteringsförhållande till andra på Hilton.

Hur åberopar jag mina rättigheter som dataregistrerad?

Sådan begäran kan skickas in via portalen för åberopande av rättigheter som dataregistrerad eller skriftligen till DataProtectionOffice@hilton.com eller Hilton Data Protection Officer, 7930 Jones Branch Drive, Mclean, VA 22102, USA.

EthicsPoint är INTE en nödtjänst:
Använd inte den här webbplatsen för att rapportera händelser som utgör ett omedelbart hot mot liv eller egendom. Rapporter som skickas via denna tjänst kanske inte får omedelbar uppmärksamhet. Om du behöver hjälp omgående kan du ta kontakt med de lokala myndigheterna.
OBS! Denna webbsida sköts av EthicsPoints säkra servrar och tillhör inte Hilton Worldwides webbplats eller intranät.