Obs! Denna webbplats ligger på EthicsPoints säkra servrar och är inte en del av Baxters webbplats eller intranät.
Huvudsida Uppförandekod Vanliga Frågor (FAQ)

F. Varför har vi en hjälptelefon för etik och efterlevnad?

Vi anser att du är vår viktigaste tillgång för att se till att vi följer alla gällande lagar och förordningar. Vi vill ge dig möjligheten att kontakta oss dygnet runt på ditt språk. Brott mot lagar, efterlevnadskrav och företagsregler är oacceptabelt på alla nivåer i vårt företag. Din återkoppling är absolut nödvändig för att hjälpa oss att skydda företagets rykte och ekonomiska styrka.

F. Vill ledningen verkligen att jag rapporterar?

Vi vill verkligen det. Du är i själva verket enskilt ansvarig för att omgående rapportera alla verkliga eller uppfattade brott mot lagen eller mot våra regler. Du vet vad som pågår inom vårt företag – både det som är bra och dåligt. Du kan tänkas ha inledande kunskap om en aktivitet som kan vara av orsak till oro. Din rapportering kan minimera den potentiella negativa påverkan på företaget och vårt folk. Du kan dessutom hjälpa till att identifiera frågor som kan förbättra företagets kultur och prestanda.

F. Varför bör jag rapportera vad jag vet? Hur gagnar det mig?

Vi har alla rätt att arbeta i en positiv miljö. Du ansvarar för att agera på ett etiskt sätt och låta lämpliga personer veta om någon inte agerar korrekt. Genom att arbeta tillsammans ser vi till att bibehålla en hälsosam och produktiv miljö samt att uppnå våra resultat med integritet.

F. Om jag ser ett brott, kan jag rapportera det till min chef, personalavdelningen eller lämplig funktionell chef?

Det kan du verkligen. Vi uppmanar anställda att som ett första steg kontakta lokal ledning eller resurser för att hjälp med att hantera sitt ärende. Alternativa kontakter, inklusive hjälptelefonen för etik och efterlevnad, finns tillgängliga för anställda. Se avsnittet ”Hur man rapporterar ärenden” på den här webbplatsens startsida.

F. Kan jag rapportera via Internet eller telefon?

Ja, det kan du. Genom att ge dig alternativ hjälper hjälptelefonen för etik och efterlevnad till att se till att våra anställda kan få råd eller rapportera ärenden gällande etik eller efterlevnad på det sätt som är mest bekvämt och passande för dem.

F. Om jag rapporterar ett ärende online, kan ni identifiera mig genom min IP-adress?

Systemet för hjälptelefonen för etik och efterlevnad som vi använder genom vår tredjemansförsäljare EthicsPoint® tar bort IP-adressen så att anonymiteten bibehålls.

F. Vart tar rapporterna vägen? Vem kan läsa dem?

Rapporterna går direkt till den säkra servern för hjälptelefonen för etik och efterlevnad för att förhindra eventuella säkerhetsproblem. Rapporterna är endast tillgängliga för vissa individer inom företaget som ansvarar för att utvärdera problemet/problemen som tas upp i din rapport.

F. Kan jag fortfarande skicka in en rapport även om jag inte har tillgång till Internet?

Du kan skicka in en rapport för hjälptelefonen för etik och efterlevnad från en dator som har tillgång till Internet. Du kan skicka in hemifrån. Många allmänna platser, inkluderat biblioteket, har datorer med Internet-anslutning. Om du inte har anslutning, eller om du inte gillar att använda en dator, kan du ringa den kostnadsfria hjälptelefonen för etik och efterlevnad som är öppen dygnet runt, året om. Se avsnittet ”Lämna en rapport” på den här webbplatsens startsida.

F. Är hjälptelefonen för etik och efterlevnad också konfidentiell och anonym?

Ja. Du kommer att ombes att uppge samma information som du skulle uppge i en Internetbaserad rapport och en intervjuare kommer att skriva in dina svar i systemet för hjälptelefonen för etik och efterlevnad. Dessa rapporter har samma säkerhet och konfidentialitet som Internetrapporterna.

F. Tänk om jag kommer ihåg något viktigt efter att jag har skickat in rapporten? Eller tänk om företaget har fler frågor till mig?

När du skickar in en rapport genom hjälptelefonen för etik och efterlevnad får du ett unikt användarnamn och ombes att välja ett lösenord. Du kan återkomma till systemet för hjälptelefonen för etik och efterlevnad igen antingen via Internet eller telefon och öppna den ursprungliga rapporten för att lägga till mer information som kan hjälpa till att lösa ärendet eller för att besvara frågor som företagsrepresentanter ställt.

F. Vad är EthicsPoint®?

EthicsPoint® är vår tredjemansförsäljare som tillhandahåller ett omfattande Internet- och telefonbaserat rapporteringsverktyg som hjälper ledningen och anställda att arbeta tillsammans för att ta upp klagomål gällande etik och efterlevnad.