Sorular ve Cevapları

  1. Neden Lilly endişelerin raporlanması için EthicsPoint ile anlaştı?
  2. EthicsPoint, iş ve çalışan davranışlarına dair meseleleri rapor etmek isteyen kişilerin kullanması için güvenli, gizli telefon ve web tabanlı sistemler sağlayan bağımsız bir şirkettir. Lilly, bu hizmet için profesyonel bir üçüncü şahıs şirketi olan EthicsPoint ile anlaşan birçok şirketten biridir. Günde 24 saat hizmet vermeye ek olarak, EthicsPoint telefon ve web üzerinden düzinelerce dilde verilen raporları kabul etmektedir. EthicsPoint'in görevi, endişeye ilişkin olarak harekete geçmek değildir; tek görevi, bu endişeyi Lilly’nin Global Ahlak ve Uyumluluk İşlemleri Departmanına aktarmaktır.

    EthicsPoint'in temel sorumlulukları şunlardır:

    • Bireylere Lilly iş davranışları hakkındaki endişelerini bildirmeleri için gizli telefon ve web tabanlı seçenekler sunmak
    • Anonim kalmak isteyen bireylerin kimliklerini korumak
    • İngilizce dışındaki dillerde rapor vermek isteyen kişiler için kaynaklar sunmak
    • Şirketin uygun bir inceleme süreci yürütebilmesi için endişeyle ilgili bilgileri Lilly’nin Global Ahlak ve Uyumluluk İşlemleri Departmanına aktarmak
    • İnceleme sürecinin ilerleyişine dair bilgilerin yanı sıra, takip soruları ve yanıtları da aktaran bir aracı gibi hareket ederek Lilly’nin anonim rapor sunan bir kişiyle iletişim kurmasını sağlamak
    Başa Dön ▲

  3. Gizlilik kısıtlamalarının olduğu bir ülkeden rapor vermem gerekirse ne olacak?
  4. Avrupa Birliği ve İsviçre de dahil olmak üzere bazı coğrafyalarda veri gizliliği yasaları, özellikle muhasebe, denetim, bankacılık, dahili kontrol veya yolsuzlukla (rüşvetle) mücadele alanlarına dair raporlar olmak üzere şüphelenilen belirli ihlallere ilişkin durumları rapor etmek için bilgi hattının kullanılmasını yasaklar.

    Buna ek olarak, bazı ülkelerde anonim olarak bildirimde bulunmak desteklenmeyebilir ya da yasalarca yasaklanmış olabilir. Lilly çalışanları ya da harici taraflar, bildirimde bulunmak için bu ülkelerde uygulanan uygun işlemler ya da sınırlamalar hakkında emin değilse, Bilgi Hattı İçin Bildirimde Bulunma Sınırlamaları içeren Ülkeler için Atanmış Temsilci ile irtibata geçebilir.Lilly çalışanları, EthicsPoint ve genel bildirimde bulunma bilgilerine dair ilave kılavuzluk almak için şirketin global intraneti LillyNow'da bulunan Endişenizi Bildirin sayfasına başvurabilir. Lilly çalışanları, bir Lilly amirinden veya bir Global Gizlilik Bürosu, İnsan Kaynakları, Ahlak ve Uyumluluk ya da Lilly Hukuk bölümü temsilcisinden de yardım alabilir.

    Başa Dön ▲

  5. Bu acil bir durum ise ne olur?
  6. Fiziksel zarar veya mülke zarar tehdidi mevcut olan olaylara dair endişeleriniz, Lilly Ahlak ve Uyumluluk Bilgi Hattı’na rapor EDİLMEMELİDİR.. Acil durum yardımına gerek duyuyorsanız, lütfen yerel acil durum hizmetlerinizle irtibata geçin.

    Başa Dön ▲

  7. Endişemi, Lilly Ahlak ve Uyumluluk Bilgi Hattı aracılığıyla ya da Lilly yöneticim veya İnsan Kaynakları Temsilcisi ile mi bildirmeliyim?
  8. Öncelikle müdürünüz, müdürünüzün danışmanı ya da bölümünüzdeki başka bir kimseye endişenizi doğrudan rahatlıkla iletip iletemeyeceğinizi göz önünde bulundurun. Şirket bünyesindeki bireyler, endişelerin ilgili kişilerle soruşturulması ve doğrudan bu kişilere gönderilmesinin bazı durumlarda oldukça etkili bir yöntem olabileceğini belirtti. Endişenizi doğrudan rahatlıkla bildiremiyorsanız veya kiminle irtibata geçeceğinizi bilmiyorsanız ya da anonim olarak kalmak istiyorsanız, lütfen Lilly Ahlak ve Uyumluluk Bilgi Hattı üzerinden bir rapor doldurma işlemi ile devam edin. Raporlar, Sorumluluklarınız ve Misilleme Görmeden Öne Çıkma LillyNow Prosedürleri ve İş Ahlakı Kuralları – Kırmızı Kitap (Lilly.com üzerinden) içerisinde açıklandığı üzere yönetime, İnsan Kaynaklarına ve diğer taraflara sunulabilir.

    Başa Dön ▲

  9. Endişemi Lilly Ahlak ve Uyumluluk Bilgi Hattı’na nasıl bildirebilirim?
  10. Lilly’yi ilgilendiren bir iş davranışı sorununu bildirmek istiyorsanız, EthicsPoint tarafından barındırılan bu web sitesi üzerinde bir rapor doldurabilirsiniz ya da Lilly Ahlak ve Uyumluluk Bilgi Hattı’na gelen çağrıları yanıtlayan EthicsPoint çağrı merkezinden bir uzmanla konuşabilirsiniz. Hangi seçeneği seçtiğinizden bağımsız olarak tercih etmeniz halinde anonim kalma seçeneğiniz olacaktır.

    1. Çevrimiçi bir rapor gönderin: buraya tıklayın.
    2. Raporu telefonla gönderin: 1-800-815-2481.

    Lilly, pek çok ülkede ücretsiz arayabileceğiniz bir telefon numarası sunmaktadır. Bilgi Hattı ise başlangıç olarak İngilizce yanıtlanabilir. Endişenizi İngilizce dışında bir dilde raporlamak istediğiniz takdirde, telefonunuzu açan rapor hattı uzmanı o hatta bir çevirmen getirecektir. Günün 24 saati bir operatöre ulaşabilirsiniz. Lilly Ahlak ve Uyumluluk web sitesinde belirtilen numaralara buradanulaşabilirsiniz.

    Başa Dön ▲

  11. Kendimi tanıtmalı mıyım?
  12. Bir rapor doldururken kendinizi tanıtmayı seçmeniz durumunda Lilly, endişenizin incelenmesi sırasında kimliğinizi gizli tutmak için gereken tüm çabayı gösterecektir. Raporu hazırlayan kişi kimliğini açıkladığında çoğu soruşturma daha hızlı ve etkili bir şekilde ilerleyebilir, çünkü bu sayede Lilly İK temsilcisi doğrudan rapor eden kişiyle iletişime geçerek konuyu takip edebilir. Ne kadar bilgi verirseniz, incelemenin doğru sonuçlara varabilme olasılığını da o kadar artırmış olursunuz.

    Başa Dön ▲

  13. Kaygımı kimlik bilgilerimi vermeden bildirebilir miyim?
  14. Evet, bu sizin hakkınız. Bununla birlikte, anonim olarak rapor sunmak bazı ülkelerde desteklenmeyebilir ya da yasalarca yasaklanmış olabilir. Lilly çalışanları ya da harici taraflar, bildirimde bulunmak için bu spesifik lokasyonlarda uygulanan uygun işlemler ya da sınırlamalar hakkında emin değilse, Bilgi Hattı İçin Bildirimde Bulunma Sınırlamaları içeren Ülkeler için Atanmış Temsilci ile irtibata geçebilir. Lilly çalışanları, EthicsPoint ve genel bildirimde bulunma bilgilerine dair ilave kılavuzluk almak için şirketin global intraneti LillyNow'da bulunan Endişenizi Bildirin sayfasına başvurabilir. Lilly çalışanları, bir Global Gizlilik Bürosu temsilcisi, bir Lilly danışmanı, bir İnsan Kaynakları temsilcisi, bir Ahlak ve Uyumluluk temsilcisi ya da Lilly Hukuk bölümünden de yardım alabilir.

    Endişenizi, web tabanlı form ya da EthicsPoint tarafından yürütülen Lilly Ahlak ve Uyumluluk Bilgi Hattı’nı kullanarak anonim olarak bildirebilirsiniz. Raporunuzu anonim olarak göndermeyi tercih ederseniz, endişenizle ilgili işlemlerin ilerleme durumunu izlemek ve gerekirse ek bilgi eklemek için bir Rapor Anahtarı numarası ve parola alacaksınız. Ayrıca bu işlem, anonimliğinizi korurken Lilly’nin takip soruları sormasına da olanak sağlar.

    Anonim olarak rapor vermeyi seçmeniz durumunda, lütfen kişisel olarak kendinizi tanıtacak aşağıdakiler gibi bilgileri vermemeye özen gösterin:

    1. Şirketteki diğer kişilerle olan ilişkinizi belirtmek
    2. Fiziksel çalışma konumunuzu belirtmek
    Başa Dön ▲

  15. EthicsPoint nasıl gizlilik sağlıyor?
  16. EthicsPoint telefon aramalarını takip etmez, Arayan Bilgisi kullanmaz. Bunlara ek olarak, EthicsPoint İnternet Protokolü (IP) adreslerini içeren dahili bağlantı logları oluşturmaz veya saklamaz, böylece online rapor oluşturmayı seçtiğiniz takdirde bilgisayarınızı EthicsPoint'e bağlayan hiçbir bilgiye ulaşılamaz. Bilgisayarınızdan gelen raporlar, kullanıcı ekranı adlarını izlemeyen veya göstermeyen güvenli bir İnternet portalından gelir.

    Başa Dön ▲

  17. Endişemle ilgili işlemlerdeki ilerlemeyi nasıl izleyebilirim?
  18. Telefon veya web tabanlı raporunuzun sonunda EthicsPoint size bir Rapor Anahtarı numarası verecek ve bir parola oluşturmanızı isteyecektir. İlk bildiriminizi yaptıktan sonra 1-3 iş günü içerisinde Ahlak ve Uyumluluk Bilgi Hattını arayarak veya Bilgi Hattı web sitesini ziyaret ederek bildiriminizin ilerleyişini izleyebilir ve endişenizi ele almak için herhangi bir ilave bilgi vermeniz gerekip gerekmediğini öğrenebilirsiniz.

    Başa Dön ▲

  19. Rapor Anahtar numaramı veya Parolamı kaybetmem durumunda ne yapmalıyım?
  20. Raporlar konusunda sağlanan yüksek gizlilik seviyesi nedeniyle, Rapor Anahtar numaranızı veya parolanızı kaybetmeniz durumunda yeni bir rapor sunmanız gerekecektir. Bu durumda lütfen bu sorunun, daha önce gönderilen bir raporla ilgili olduğunu yeni raporunuzda belirtin.

    Başa Dön ▲

  21. Lilly sorunları nasıl inceler?
  22. EthicsPoint, herhangi bir endişe bildirildiğinde Lilly’nin Global Ahlak ve Uyumluluk İşlemleri Departmanına bildirimde bulunur. Lilly, gerekli dâhili ve harici kaynakları kullanarak uygun bir inceleme işlemi başlatır. Raporunuzdaki bilgiler sadece uygun soruşturma ekibi üyeleriyle paylaşılır ve mesele derhal, mümkün olduğunca gizli bir biçimde soruşturulur. Lilly Ahlak ve Uyumluluk Bilgi Hattı ile irtibata geçerek ya da web sitesinden Takip bağlantısına tıklayarak inceleme durumunu izleyebilirsiniz.

    Başa Dön ▲

  23. Bu raporlar nereye gönderiliyor? Raporlara kimler erişebilir?
  24. Raporlar, güvenlik konusunda olası bir ihlali önlemek için doğrudan EthicsPoint güvenli sunucusuna girilir. EthicsPoint, raporları Lilly’nin Global Ahlak ve Uyumluluk İşlemleri Departmanındaki belirli kişilere sunar ve bu kişiler bunları değerlendirme için ilgili alan veya ekiple paylaşır.

    Başa Dön ▲

  25. Ya misillemeyle karşı karşıya kalırsam?
  26. Tüm Lilly çalışanlarının, ahlak dışı ya da olası bir politika, düzenleme ya da yasa ihlali olduğunu düşündüğü herhangi bir davranışa yönelik endişelerini bildirmesi, ahlaki bir yükümlülüktür. Lilly, şüphelenilen uygunsuz, ahlaksız ya da yasa dışı herhangi bir davranışı bildiren kişilere karşı yapılan hiçbir misillemeye müsamaha etmemektedir.

    Başa Dön ▲

  27. Yönetim gerçekten bildirimde bulunmamı istiyor mu?
  28. Evet. Tüm Lilly çalışanlarının, Lilly'ye veya hizmet ettiğimiz kişilere zarar verebilecek bir şey gözlemlediklerinde veya bundan şüphelendiklerinde öne çıkıp bunu ifade etme yükümlülüğü vardır. Bir sorunu veya endişeyi bildirmeye gönüllü olmanız, hepimizin daha da iyi olmasına yardımcı olabilir. Ayrıca, bilgilerin sunulması, bir süreç, prosedür veya şirketin genel performansını geliştirebilecek meselelerin belirlenmesine yardımcı olabilir.