DİL

Sık Sorulan Sorular

Oracle'ın Integrity Yardım Hattı'na ne zaman başvurmalıyım?

Aşağıdaki durumlarda Integrity Yardım Hattı'na başvurmalısınız:

  • İhlal veya etik konularında bilgi veya yardım almak isterseniz.
  • Oracle Çalışan Etik Kurallarının ve İş Ahlakının, herhangi bir Oracle politikasının ihlal edildiğinden şüphelenmek için geçerli bir sebebiniz varsa veya yürürlükteki mevzuatı ya da Oracle'ın etik yükümlülüklerini ihlal edebileceğini düşündüğünüz bir davranış gözlemlediyseniz.
  • Daha önce rehberlik aldıysanız veya başka bir raporlama kanalı aracılığıyla bir şikayetinizi bildirdiyseniz ve sorunun çözülmediğini düşünüyorsanız.
  • Anonim kalmak istiyorsanız ve anonim raporlamaya izin veren bir ülkede çalışıyorsanız.

Başa dön

Sorunlarımı Oracle'ın Integrity Yardım Hattı'na mı yoksa yönetimime mi bildirmeliyim?

Oracle'daki şüpheli etik davranışlarla ilgili şikayetlerinizi çeşitli yollarla dile getirebilirsiniz:

  • Yöneticiniz
  • Oracle İnsan Kaynakları
  • Hukuk ekibinin bir üyesi
  • Bölgesel Uyum ve Etik Görevliniz
  • Uyum ve Etik Direktörü
  • Çalışan temsilciniz (varsa)
  • The Oracle Integrity Yardım Hattı

Anonim kalmak istiyorsanız, şikayetinizi yöneticinize, Oracle İnsan Kaynakları'na, Hukuk ekibinin bir üyesine, Oracle Uyum ve Etik ekibinin bir üyesine bildirmekten rahatsızlık duyuyorsanız veya şikayetinizin doğru şekilde ele alınmadığını düşünüyorsanız Oracle Integrity Yardım Hattı'nı aramalısınız. Yardım Hattı üçüncü taraf bir hizmet sağlayıcı tarafından işletilmektedir ve çevrimiçi veya telefonla bildirimde bulunulmasına olanak sağlamaktadır. Yardım hattı gizlidir ve şikayetlerini dile getirmek veya etik/ iş ahlakı konularında rehberlik almak için tüm Oracle çalışanlarının kullanımına açıktır

Başa dön

Çalışma saatleri nasıldır?

Oracle'ın Integrity Yardım Hattı, şikayetlerinizi günün 24 saati / haftanın 7 günü / yılın her günü dile getirmeniz için güvenli bir kanal sunar.

Başa dön

Bu acil bir durum ise ne yapmalı?

Lütfen acil durumları bildirmek için Oracle'ın Integrity Yardım Hattını kullanmayın. Hayati veya maddi tehlike arz eden olayları bildirmek için lütfen derhal yerel yetkililerle iletişime geçin.

Başa dön

Oracle Integrity Yardım Hattı nasıl çalışıyor?

Integrity Yardım Hattı, şüphelenilen yasa ihlallerini, Oracle'ın Çalışan Etik Kuralları ve İş Ahlakı veya ilgili politikaları bildirmek ve bir soruşturma veya raporu takip etmek için bu Web Sitesi aracılığıyla veya telefonla her zaman kullanılabilen bir araçtır.

Oracle, Integrity Yardım Hattı'nı yönetmesi için üçüncü taraf olan NAVEX şirketiyle ("EthicsPoint") sözleşme yaparak çalışanlarımıza güvenli bir araca 24 saat erişim ve talep edilmesi halinde yerel mevzuatın izin verdiği durumlarda anonim rapor gönderme olanağı sağlanmaktadır. Integrity Yardım Hattı Web Sitesi EthicsPoint sunucularında barındırılmaktadır ve telefon numaraları EthicsPoint tarafından işletilmektedir.

Başa dön

Oracle Integrity Yardım Hattını aradığımda ne olur?

Küresel Uyumluluk Yardım Hattı’nı aradığınızda EthicsPonit çağrı merkezi uzmanı sizden detaylı bilgiler sunmanızı isteyip sorunuzu veya raporunuzu kaydedecektir. Portekiz gibi anonim raporlamayı yasaklayan bir ülkeden rapor göndermiyorsanız, CCIS ile konuşurken anonim kalmayı seçebilirsiniz; ancak bunu yapmak, sorunuza yeterince yanıt verme veya konuyu soruşturmamızı engelleyebilir. Şikayetinizle ilgili soruşturmanın başarısını arttırmak için, siz de uygun görürseniz, iddia edilen etik dışı davranışın tanıklarının ve potansiyel mağdurlarının isimlerini vermeniz istenebilir. Sorular ve raporlar isimsiz olarak sunulabilirken sorunun ve/veya ilgili vakanın ayrıntıları, ilgili kişilerin kimliğini açığa çıkarabileceğinden bu alanlarda gizliliği veya anonim kalmayı garanti edemiyoruz. Ancak, Oracle Integrity Yardım Hattı aracılığıyla gönderilen sorulara ve raporlara yanıt vermede yüksek düzeyde gizliliği korumak için her türlü çaba gösterilecektir.

CCIS, sorunuzu veya raporunuzu EthicsPoint sunucusuna kaydedecek ve Global Uyum ve Etik Direktörü tarafından yönetilen Oracle'ın Uyum ve Etik ofisinde kullanıma sunacaktır. CCIS size tavsiyede bulunamaz veya sorununuzu telefonda çözemez. Sorununuz acilse, derhal yardım alabilmeniz için size doğrudan Uyum ve Etik ofisiyle iletişime geçmeniz için bilgi verecektir.

CCIS, sorunuzu veya raporunuzu çevrimiçi olarak veya telefonla takip edebilmeniz için size bir rapor anahtarı ve şifre sağlayacaktır. Lütfen Oracle Integrity Yardım Hattı'na düzenli aralıklarla kontrol ederek şunları yapın:

  • Raporun doğruluğunu kontrol etme;
  • Raporun kabul edildiğini teyit edin;
  • Sorgunuzu/şikayetinizi işleme koymak için ek bilgiye ihtiyaç olup olmadığını; ve
  • soruşturmanın durumunu öğrenin.

İsimsiz sunulan raporlarda, rapor eden kişi olarak sizinle iletişim kurmanın başka hiçbir yolu olmadığından bir konunun sürekli takibi son derece önemlidir. Kendi isminizi belirttiyseniz Küresel Uyum Departmanı veya atanan konu uzmanı, şikayetinizi görüşmek ve ilave sorular sormak için doğrudan sizinle irtibata geçecektir. Tüm Oracle Integrity Yardım Hattı iletişimlerinin ilk raporla aynı düzeyde gizlilikle ele alındığını lütfen unutmayın.

Başa dön

Rapor hazırlamanın, soru sormanın veya eğitim talep etmenin başka yolları var mı?

Rapor oluşturmanın, uyum veya etikle ilgili bir soru sormanın veya eğitim almanın birçok yolu vardır:

  • Yöneticiniz
  • Oracle İnsan Kaynakları
  • Hukuk ekibinin bir üyesi
  • Bölgesel Uyum ve Etik Görevliniz
  • Uyum ve Etik Direktörü
  • Çalışan temsilciniz (varsa)
  • The Oracle Integrity Yardım Hattı
  • Yazışmalarınızı şu adrese gönderebilirsiniz: Oracle America, Inc., 500 Oracle Parkway, 7th Floor, Redwood City, CA, 94065, Attention: Executive Vice President and General Counsel

AB ülkeleri, İsviçre ve Norveç'teki kişiler için Oracle Integrity Yardım Hattı yalnızca bankacılık, finans, muhasebe veya denetim usulsüzlükleri, rüşvet veya diğer yolsuzluk iddialarını bildirmenize olanak tanır. Şikayetiniz, başka bir etik veya uyum sorunuyla ilgiliyse, bunu doğrudan EMEA Bölgesel Uyum ve Etik Görevlisine veya yukarıda listelenen diğer yerleşik raporlama kanalları aracılığıyla bildirmenizi öneririz.

Başa dön

Oracle şikayetleri nasıl soruşturuyor?

Oracle, doğruluk, hassasiyet, adalet ve ilgili tüm taraflara saygıya odaklanan dahili soruşturma sürecini yürütmeyi kararlıdır. Bölgesel Uyum ve Etik Görevliniz, suistimal iddialarının soruşturulmasını yönlendirmek de dahil olmak üzere iş davranışını ve etik kaygıları ele almaktan sorumludur. Soruşturmalar, yürürlükteki yasalara ve Oracle politikalarına uygun olarak yürütülür.

Yürürlükteki yasaların izin verdiği ölçüde ve uygun olduğunda, soruşturma yöntemleri taraflarla ve tanıklarla yapılan görüşmeleri, ilgili finansal, elektronik ve diğer kayıtların gözden geçirilmesini, kamuya açık bilgilerin gözden geçirilmesini ve bilgisayarların, sistemlerin, ofislerin ve diğer kaynakların izlenmesini ve / veya analizini içerebilir.

Oracle, iddia edilen tüm suistimal iddialarını gizli tutar ve yalnızca bilmesi gereken kişiler soruşturma hakkında bilgilendirilir ve soruşturmaya dahil edilir. Yalnızca Uyum ve Etik yönetim ekibi gibi yetkili personel, bir Kural ihlaliyle ilgili olarak iç soruşturma başlatabilir. Tüm suistimal raporları ve ilgili soruşturma kayıtları, aşağıdakilere uygun olarak ele alınır: Oracle İç Gizlilik Politikası ve Oracle Bilgi Koruma Politikası.

Asılsız iddiaların yanlış yapmakla suçlanan bir çalışan üzerinde hiçbir etkisi olmayacak ve iyi niyetle şikayetini bildiren veya uyum soruşturmasında işbirliği yapan herhangi bir çalışana karşı misilleme yapılmayacaktır. Suistimalin meydana geldiği soruşturmalarda, disiplin ve düzeltici tedbirlerin uygulanması, soruşturma süreci boyunca tespit edilen davranışa dayanır. Ayrıca Oracle, hukuki veya cezai ihlalleri ilgili makamlara bildirebilir.

Başa dön

Şikayetlerim doğru insanlar tarafından görülecek mi?

Tüm sorular ve raporlar önce Uyum ve Etik ekibinin bir üyesi tarafından incelenir ve uygun olduğu şekilde diğer konu uzmanlarına veya soruşturmacılara yönlendirilir. Sorgunuzu veya raporunuzu gören kişiler arasında Oracle Hukuk, İnsan Kaynakları, İş Değerlendirme ve Denetim, Finans, Global Bilgi Güvenliği ve/veya yönetimden üyelerin yanı sıra Uyum ve Etik organizasyonunun üyeleri ve dış danışman, denetçiler, adli tıp uzmanları ve/veya EthicsPoint'teki teknik personel gibi harici kaynaklar yer alabilir. Bu kişiler Amerika Birleşik Devletleri'nde ya da başka bir ülkede bulunabilir. Ek olarak, sağladığınız tüm bilgiler yukarıda açıklanan kişiler tarafından ayrı ayrı saklanabilir.

Başa dön

Sorularım ve raporlarım nereye gidiyor? Bu raporlara kimler erişebiliyor?

Oracle'ın Integrity Yardım Hattı raporları, verilerin güvenliğini korumak için doğrudan EthicsPoint güvenli sunucularında saklanır. EthicsPoint bu raporları, açıklanan durumları değerlendirmek, soruları yanıtlamak ve soruşturmaları denetlemekle görevli Oracle'ın Uyum ve Etik ofisine sunar.

Başa dön

Oracle Integrity Yardım Hattı aracılığıyla şikayet bildirdiğim için misilleme ile karşılaşacak mıyım?

Oracle'ın misilleme toleransı sıfırdır. Aslında misilleme, Oracle'ın Etik ve İş Ahlakı Kurallarının ihlalidir. Misilleme, misilleme yapan bir tarafa karşı, fesih de dahil olmak üzere, disiplin cezası ile sonuçlanabilir. İyi niyetle birşikayetinizi dile getirdiğiniz için kötü muamele gördüğünüzü düşünüyorsanız, lütfen durumu İnsan Kaynakları veya Uyum ve Etik organizasyonundan bir üyenin dikkatine sunun, böylece uygun şekilde araştırılabilir ve ele alınabilir.

Başa dön

Soruşturmanın ilerleyişini veya sonucundan haberdar olacak mıyım?

İlgili herkesin gizliliğini korumak için Oracle, etkilenen işletmeden, İnsan Kaynaklarından ve disiplin veya düzeltici eylemlerden doğrudan etkilenen herhangi bir çalışandan sorumlu yönetim dışında soruşturmaların ayrıntılarını genel olarak tartışamaz. Ancak, Oracle Integrity Yardım Hattı'na anonim olarak bile olsa bir rapor hazırlarsanız, size özgü bir rapor anahtarı ve parolası verilir. Güncellemeleri almak veya şikayetinizin doğru bir şekilde araştırılması için gerekli olabilecek ek bilgileri sağlamak için Yardım Hattı ile telefonla veya çevrimiçi olarak iletişime geçmenizi öneririz.

Başa dön

Şikayetimin doğru bir şekilde ele alındığını düşünmüyorsam ne yapmalıyım? Ne yapabilirim?

Sorunuzun veya raporunuzun doğru bir şekilde ele alınmadığını düşünüyorsanız, şikayetinizi doğrudan Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Uyum ve Etik Direktörü Greg Vamos'a e-posta göndererek iletebilirsiniz. greg.vamos@oracle.com.

Başa dön

Oracle Integrity Yardım Hattı anonim midir? Şirket telefon görüşmemin veya çevrimiçi raporumun izini sürebilir mi?

Kendinizi tanıtırsanız etkili bir soruşturma yürütmek genellikle daha kolay olsa da, Portekiz dışındaki tüm ülkelerde anonim kalmayı seçebilirsiniz. Şikayetinizi anonim olarak bildirirseniz Oracle'ın aramalarınızı izlemesinin mümkün olmadığından emin olabilirsiniz. Sistemi yöneticisi olan EthicsPoint, arayan kimliği kullanmaz ve aramaları kaydetmez. Bilgisayarınızdan gönderilen raporlar kullanıcı ekran adlarını izlemeyen ve göstermeyen güvenli İnternet portalı yoluyla gelir. Son olarak, EthicsPoint, EthicsPoint sistemindeki anonimliğin korunmasını sağlamak için İnternet adreslerini kaldırır.

EthicsPoint sistemi anonimliğinizi korumak için tasarlanmıştır. Ancak, bir rapor veren taraf olarak anonim kalmak istiyorsanız, rapor metninin kimliğinizi yanlışlıkla açığa çıkarmamasını sağlamanız gerekir.

Başa dön

Rapor Anahtarımı veya parolamı kaybetmem durumunda ne yapmalıyım?

Verilerinizin güvenliğini korumak için, raporunuza erişim ve diğer iletişimler dikkatle denetlenir. Bu nedenle, rapor anahtarınızı veya parolanızı kaybederseniz, güncelleştirmeleri almak veya ilk raporla bağlantılı olarak ek bilgiler sağlamak için yeni bir rapor hazırlamanız gerekir. Yeni raporda, konunun önceki bir raporla ilgili olduğunu belirtmelisiniz.

Başa dön

Bir şikayetimi dile getirirsem yöneticim veya iş arkadaşlarım Oracle Integrity Yardım Hattı ile iletişime geçtiğimi öğrenir mi?

Bildiriminiz anonim olsun ya da olmasın, konunun niteliği ve/veya ilgili vaka detayları ilgili kişilerin kimliklerini ortaya çıkarabileceğinden gizlilik veya anonimlik garantisi veremeyiz. Ancak Oracle Integrity Yardım Hattı sistemi ve rapor dağıtımı, olaya karışan taraflara bildirimde bulunulmayacak veya adlarının geçtiği raporlara erişim izni verilmeyecek şekilde tasarlanmıştır. Ayrıca, Oracle'ın Dürüstlük Yardım Hattı aracılığıyla iletilen sorulara yanıt verirken ve raporları araştırırken yüksek düzeyde gizliliği korumak için her türlü çaba gösterilecektir. Oracle'ın iyi niyetle bir şikayetin dile getirildiği durumlarda misillemeye karşı sıfır toleransa sahip olduğunu lütfen unutmayın. Misilleme, misilleme yapan tarafa karşı, fesih de dahil olmak üzere disiplin cezasıyla sonuçlanabilir.

Başa dön

Patronum veya diğer yöneticiler bildirdiğim ihlale karışırsa, onları şikayet ettiğimi öğrenecekler mi?

Bildiriminiz anonim olsun ya da olmasın, konunun niteliği ve/veya ilgili vaka detayları ilgili kişilerin kimliklerini ortaya çıkarabileceğinden gizlilik veya anonimlik garantisi veremeyiz. Ancak Oracle Integrity Yardım Hattı sistemi ve rapor dağıtımı, olaya karışan taraflara bildirimde bulunulmayacak veya adlarının geçtiği raporlara erişim izni verilmeyecek şekilde tasarlanmıştır. Ayrıca, Oracle'ın Dürüstlük Yardım Hattı aracılığıyla iletilen sorulara yanıt verirken ve raporları araştırırken yüksek düzeyde gizliliği korumak için her türlü çaba gösterilecektir. Oracle'ın iyi niyetle bir şikayetin dile getirildiği durumlarda misillemeye karşı sıfır toleransa sahip olduğunu lütfen unutmayın. Misilleme, misilleme yapan tarafa karşı, fesih de dahil olmak üzere disiplin cezasıyla sonuçlanabilir.

Başa dön

İngilizce dışında bir dil konuşuyor ya da yazıyorsam çeviri konusunda yardımcı olacak kaynaklar var mı?

Oracle Integrity Yardım Hattına ister telefonla ister çevrimiçi olarak bir sorgulama veya rapor gönderilsin, İngilizce dışındaki dillerde yapılan sorgulama veya raporlara yardımcı olmak için çeviri kaynakları mevcuttur. Raporlama telefon yoluyla yapılıyorsa, rapor eden kişi tercih ettiği dili İngilizce olarak EthicsLine operatörüne söyleyebilmelidir. Operatör bir tercümanla görüşerek sorgu veya raporun alınmasına yardımcı olacaktır.

Bir soruşturma veya rapor çevrimiçi olarak İngilizce dışında bir dilde yapılırsa, Uyum ve Etik ofisi tarafından ele alınmak üzere İngilizce'ye çevrilecektir. Siz ve Uyum ve Etik ofisi arasında gelecekte yapılacak tüm yazışmalar gerektiği şekilde tercüme edilecektir.

Başa dön