Sıkça Sorulan Sorular

Etik değerler ve dürüstlük kültürümüz, etik kurallara göre davranan ve Global Davranış Kurallarımıza uyan her bir çalışanımıza güvenmektedir.

Yasa dışı veya Davranış Yasamıza aykırı olduğuna inandığınız bir şey görürseniz veya duyarsanız, Speak-Up hattını arayın!

Bu soruların bazıları diğer kaynaklara bağlantılar içerir, bazılarına ise sadece PepsiCo ağına giriş yapıldığında erişebilir.

Speak Up hattı PepsiCo'da ne anlama gelmektedir?
    PepsiCo'da Speaking up çalışanları samimi ve içtendirler:
  • Etik ikilemlerle karşılaşıldığında sorunları dile getirmek
  • Süreç belirsiz olduğunda rehberlik istemek
  • Misilleme korkusu olmaksızın Kurallarımızın veya Kanunun kötüye kullanımını veya olası ihlallerini bildirme
Bir davranış yasası ihlalini bildirmek neden önemlidir?
Davranış yasası ve hukuk kurallarımızın ihlallerinden şüphe duyulması durumunda tüm çalışanlarımızdan seslerini yükseltmelerini ve rapor etmelerini bekliyoruz. Şüphelenilen yanlış davranışların rapor edilmesi etik değerler kültürümüzün korunmasına yardım eder. İtibarımıza zarar verebilecek sorunların ve ileride olabilecek yanlış davranışların önlenmesi amacıyla PepsiCo’ya olanak sağlar.
Ne tür davranış ihlalleri rapor edilmelidir?
    Davranış Kurallarımıza aykırı olan her durumu her çalışanımızın rapor etme sorumluluğu vardır. Örnekler arasında şunlar gösterilebilir:
  • Finansal, muhasebe veya denetime ait düzensizlikler
  • Belge veya kayıtlarda sahtecilik
  • Dolandırıcılık veya hırsızlık
  • Çıkar çatışmaları
  • Rüşvet veya yolsuzluk
  • Ayrımcılık
  • Taciz
  • Güvenlik veya çevresel tehlikeler
  • İnsan Hakları ihlalleri
  • Gizli bilgilerin kötüye kullanılması
  • Suç faaliyeti planlama, ödeme veya ortak iş meseleleri gibi bireysel iş ile ilgili kaygılarınız, yöneticinize, bir üst düzey yöneticiye veya İnsan Kaynakları müdürüne raporlanabilir.
Speak Up hattıyla nasıl temas kurabilirim bir davranış yasası ihlalini nasıl bildirebilirim?
    Davranış Kuralları ihlallerini bildirmek için pek çok kanal bulunmaktadır. Aşağıdakilerden herhangi biriyle temasa geçebilirsiniz:
  • Doğrudan amirinizle veya bir üst kademedeki müdürünüzle
  • İnsan Kaynakları temsilcisi
  • PepsiCo Hukuk Departmanı veya Küresel Uyum ve Etik
  • Sesini Yükselt ihbar hattına telefon ve web yoluyla erişilebilir
Etik değerler ve dürüstlük kültürümüz, etik kurallara göre davranan ve Global Davranış Kurallarımıza uyan her bir çalışanımıza güvenmektedir. Yasa dışı veya Davranış Yasamıza aykırı olduğuna inandığınız bir şey görürseniz veya duyarsanız, Speak-Up hattını arayın! Bulunduğum yerdeki biriyle konuşmaktan rahatsız olursam?
Endişenizi müdürünüzle veya başka birine konuşmak sizi rahatsız ediyorsa, PepsiCo’nun Speak Up hattıyla irtibat kurmalısınız. Speak Up ile, kanunun izin verdiği hallerde kimliğinizi gizli tutabilirsiniz.
Speak Up Yardım hattı nedir?
Speak Up bağımsız bir üçüncü şahıs sağlayıcı tarafından PepsiCo çalışanlarına, tüketicilerine, iş ortaklarına ve toplum üyelerine Kurallarımızın ihlaline yönelik şüpheli durumların 7/24, isimsiz ve gizli bir şekilde ihbar edildiği 24 saat çalışan bir etik yardım hattıdır. Speak Up hattına, dünyanın her yerinden ulaşılabilir, 60'tan fazla ülkede 38 dil desteği ile ücretsiz aranabilir ayrıca websitesi 24 dili desteklemektedir.
Speak Up ile nasıl temasa geçebilirim?
Ana sayfadan, bulunduğunuz ülkeyi seçin. Bulunduğunuz yer için telefon numarası gösterilecektir. Aynı zamanda, bu portal üzerinden rapor etmek için bir dosya seçebilirsiniz.
Misillemeye karşı korunur muyum?
    Evet Bir çalışanımızın iyi niyet çerçevesinde bir konuyu raporlaması durumunda bu çalışana karşı misilleme yapmak, Küresel Davranış Kurallarımızın ve Misilleme Yapmama Politikamızın ihlalidir. Bu politikalar altında, şunları yaptığınızda misillemeye karşı korunacaksınız:
  • Değerlerimizin, Kurallarımızın, politikamızın veya kanunun ihlali olduğunu düşündüğünüz bir durumu rapor edin
  • Belirli bir iş pratiği, kararı veya hareketi hakkında uyum sorusu yöneltin veya yardım isteyin
  • Potansiyel bir ihlal hakkındaki bir soruşturma için işbirliği yapın
  • Bir hukuk ihlalini devlet yetkililerine rapor edin.
Misilleme olursa nasıl fark edebilirim?
    Bir sorunun rapor edilmesi sonucunda olumsuz iş deneyimleri yaşıyorsanız misilleme oluşur. Müdürünüz veya iş arkadaşlarınızın her hangi birinden kaynaklanabilir ve aşağıdakileri de içeren pek çok şekilde meydana gelir:
  • Fesih
  • Kıdem Düşürme
  • Sebepsiz yere olumsuz performans değerlendirmesi
  • Toplantı ve iletişim akışından dışlanma
  • Negatif vücut dilin kullanımı
  • Özel veya grup halinde yapılan toplantılarda saygısızlık gösterilmesi, şayet konuştuktan sonra herhangi bir misilleme görürseniz veya misilleme olduğuna tanıklık ederseniz, bu durumu derhal rapor etmeniz gerekir.
Misillemeye karşı ne tür bir disiplin cezası verilir?
Başka bir çalışana karşı misilleme yapmış bulunan herhangi bir çalışan, çalıştırmanın sonlandırılması da dahil, şirket tarafından öngörülmüş uygun bir disiplin uygulamasına konu olacaktır.
Speak Up raporum ne kadar gizlidir?
Tüm Speak Up raporları gizlilikle ele alınır. Rapor eden kişinin kimliği, raporun kendisi ve olaya karışan şahısların isim(leri) ve/veya soruşturmaya katılan kişiler gizli tutulacaktır ve yasaların gerektirdiği kadar veya eksiksiz ve adil bir soruşturma için sadece bilinmesi gerektiği kadarıyla paylaşılacaktır.
Bir rapor göndererek gizliliği ihlal etme konusunda endişelenmeli miyim?
Mahremiyet yükümlülüğü, şikayetinizin doğasına göre sizi uygunsuz davranışları ihbar etmekten hiçbir şekilde alıkoymamalı. Bu da devlet yetkililerine yapılan hukuk ihlallerini rapor etmeyi de içerir.
Speak Up nasıl anonim kalır?
Speak Up hattı üzerinden bir bildirimde bulunduğunuzda, anonim kalma seçeneğine sahipsiniz. Üçüncü taraf tedarikçimiz kimliğinizi belirlemek için telefon veya Web için herhangi bir kaydedici veya diğer takip sistemi kullanmaz veya arayanlar tespit edilmeye çalışılmaz. Ancak bazı durumlarda, anlamlı bir soruşturma başlatmak için; adınızı ve iş yerinizi söylemeniz faydalı veya gerekli olabilir. Avrupa Birliği gibi bazı bölgelerde, az sayıda ülkede, yerel kanunlar dolayısı ile kimlik açıklamadan yapılan raporlar teşvik edilmemekte veya yasaklanmaktadır.
Speak Up hattını aradığımda ne olur?
Speak Up hattını telefonla aradığınızda, aramanıza Speak Up tarafından görevlendirilen eğitimli bir Görüşme Uzmanı cevap verecektir. İngilizce veya İspanyolca haricinde bir dilde konuşmanız durumunda sizin dilinizi konuşan bir tercüman görüşmeye üçüncü kişi olarak katılacaktır.
Görüşme Uzmanı ne tür sorular soracak?
Rapor ettiğiniz sorunla ilgili size bir takım sorular sorulacaktır: bu olayla ilgili olan kişiler kimlerdi; bu durumdan kim sorumluydu; olay ne zaman meydana geldi; olay bir kereden daha fazla mı meydana geldi; bu olayı siz nasıl duydunuz. Sorunun doğru şekilde ele alınıp incelenmesi için, Görüşme Uzmanıyla konuşurken mümkün olduğu kadar somut bilgiler vermemiz önemlidir.
Web üzerinden yapılan işlem farklı mıdır?
Speak Up hattına web üzerinden ulaşırsanız, mümkün olduğunca detaylı olacak şekilde endişelerinizi kendiniz yazarsınız.
Speak Up hattıyla irtibat kuruduktan sonra ne olur?
Tüm Speak Up raporları Global Uyum ve Etik Departmanı tarafından görülüp değerlendirilmesi için ilk önce tedarikçimize iletilir. Her mesele araştırılması için uygun tarafa gönderilir veya dahili olay yönetim süreçlerine ve PepsiCo Davranış Kuralları Yükseltme Politikası'nauygun olarak takip edilir. İddiaların niteliğine bağlı olarak, soruşturma; İnsan Kaynakları, Kontrol, Güvenlik, Denetim, Yasa veya Küresel Uyum ve Etik Bölümünden veya harici bir profesyonel tarafından yapılabilir. Davranış kural İhlalleri ile ilgili olarak; Küresel Uyum ve Etik Kuralları, soruşturma sürecinin tutarlılığı, disiplin ve uygun ıslah uygulamalarında gözetimi sağlar.
Speak Up raporuma kimler erişebilir?
Çekinmeden Konuş raporu içinde yer alan bilgiler, bilgiyi sağlayıcının gizli olup olmadığına bakılmaksızın sadece bilinmesi gerektiği kadarı ile açıklanmaktadır. Bilgi, eksiksiz ve adil bir soruşturma veya yasaya uygunluğu için gerekli olan bilgiler haricinde gizli tutulacaktır.
Speak Up hattına bildirilen meselenin çözümü ne kadar sürer?
Gelen çağrıların gözden geçirilmesi ve araştırılması bu çağrıların içeriğindeki iddiaların niteliğine ve kapsamına göre farklılık gösterebilir. Bazı durumlarda bu süre diğer durumlara göre daha uzun sürebilir. Amacımız normal dosyaları ortalama 60 gün içinde kapatmaktır..
Neden bana bir dosya numarası veriliyor?
Speak Up hattına yapılan her bildirim için benzersiz bir dosya numarası verilir ve bu numara olayı takip etmenizi ve ilave bilgi vermenize olanak sağlar. Eğer kendinizi gizli tutmak isterseniz bu dosya numarası sizinle irtibata kalabilmemiz için olanak sağlayacaktır. Şayet daha fazla bilgiye ihtiyacımız olursa, benzersiz dosya numarasını kullanarak bizi tekrar aradığınızda Speak Up sağlayıcısına bu soruları sormasını söyleyeceğiz.
Dosyamla ilgili olarak gelişmeleri nasıl öğrenebilirim?
Durumu öğrenmek için bu benzersiz dosya numarası ile aradığınızda, konu ile ilgili incelemenin halen devam ettiğini veya incelemenin tamamlandığını öğrenebilirsiniz. Yapılan incelemelerle ilgili olarak, kiminle konuştuğumuz, ne konuştuğumuz veya sonuçta herhangi bir disiplin cezası veya diğer düzeltici eylemler konusunda size bilgi veremeyeceğimizi lütfen anlayışla karşılayın. Bu bilgilerin verilmesini, sınırlandırmamızın nedeni gizlilik unsurları ve incelemenin sağlıklı bir şekilde devam ettirilmesidir.
Kötü davranışlarla ilgili şüphelerim doğru çıkmazsa ne olur?
İyi niyetle yapılmaları şartıyla raporunuzun asılsız olması veya şüphelerinizin doğru çıkmaması önemli değildir. Kurallarımızın ihlaline içtenlikle inanıp iyi niyetle rapor ettiğiniz takdirde size misillemede bulunulmayacaktır.
Bazı ülkeler için kısıtlamalar var mıdır?
Belirli ülke ve bölgelerde, yerel hukuk işçi yardım hattından yapılan isimsiz ihbarları yasaklıyor veya teşvik etmiyor veya muhasebe, finansal, denetim veya rüşvet gibi belirli durumlarda izin veriyor olabilir. Speak Up hattı ile iletişim kurarken bu ülkelerden çalışanlara bu gibi sınırlamalar hakkında bilgi verilecektir. Eğer gerekiyorsa, endişelerini mevcut diğer raporlama kanallarından biriyle bildirmeleri gerekir.
Çekinmeden Konuş ne zaman başladı?
PepsiCo Çekinmeden Konuş programına ilk kez Kuzey Amerika Frito-Lay tesislerinde 1999 yılında başladı. 2001 yılında, Speak Up Amerika Birleşik Devletlerinde yayıldı ve 2004 yılından itibaren uluslararası olarak hizmet vermeye başladı.
Speak Up hattına her yıl ne kadar rapor bildiriliyor?
Genel olarak, her yıl, 6,000 'den fazla kişi PepsiCo. 'da Speak Up kanalıyla temasa geçer. Son istatistikler için MyPepsiCo 'daki Speak Up sayfamızı kontrol edin.
Sorularım oluştuğunda nereye baş vurabilirim?
Speak Up hattıtla ilgili daha fazla sorunuz için, yerel Küresel Uyum ve Etik temsilcinizle veya Küresel Uyum ve Etik SPA ile mail yoluyla iletişim kurabilirsiniz >PepsiCoComplianceandEthics@PepsiCo.com