Welkom bij de Volvo Group Whistle

Uw probleem is onze zorg

Martin Lundstedt
President en CEO

De producten en diensten van de Volvo Group spelen een belangrijke rol in het dagelijks leven van mensen. We willen het vertrouwen van al deze mensen verdienen en behouden. Als groep worden we gedreven door de overtuiging dat ethisch en volgens de wet zakendoen, vertrouwen zal opbouwen bij zowel onze klanten als bij de samenleving, en dat dit ons commerciƫle succes vergroot. De focus en het fundament van dit werk is om onze toewijding en steun aan de Volvo Group Gedragscode te tonen door een mechanisme te bieden waarmee we zelf verantwoording kunnen afleggen.

Ik wil iedereen die namens de Volvo Group werkt en mensen buiten de Volvo Group aanmoedigen om ons te helpen ervoor te zorgen dat we op geen enkele manier en in geen enkele vorm, of binnen enig deel van het bedrijf afwijken van dat principe.

Martin Lundstedt
President en CEO van de Volvo Group

Onze belofte

In de Gedragscode staan de verwachtingen die we stellen aan onze manier van zakendoen duidelijk omschreven, niet alleen op enkele locaties, maar overal waar we actief zijn. Dit is waarvoor we staan en wat we verwachten van iedereen die namens de Volvo Group werkt. De Gedragscode beschrijft de principes en de minimale normen van de Volvo Group om ethisch en in overeenstemming met de wet zaken te doen.

U wordt aangemoedigd om schendingen of vermoedelijke schendingen van onze Gedragscode te melden. We verzoeken u dringend om uw eventuele zorgen kenbaar te maken en hopen dat u zich voldoende op uw gemak voelt om uw manager, of de manager van uw manager, of een relevante functionele groep (zoals HR, Finance, Legal & Compliance of Security) daarover te benaderen. Als deze opties niet handig of acceptabel zijn, heeft u de mogelijkheid om de Volvo Group Whistle te gebruiken om uw zorgen met betrekking tot daadwerkelijke of mogelijke schendingen van onze Gedragscode te melden.

De Volvo Group Whistle wordt gehost door de externe partij NAVEX. Toegang tot informatie die daarin is opgenomen, is beperkt tot een speciaal team binnen Group Compliance en wordt strikt vertrouwelijk behandeld. U heeft onze garantie dat Volvo Group, zodra u een melding heeft gedaan, de situatie zal onderzoeken en passende maatregelen zal nemen.

Verklaring tegen vergelding:

Als u te goeder trouw een aan Volvo Group gerelateerd probleem aan de orde stelt (d.w.z. met de eerlijke en redelijke overtuiging dat er sprake is van wangedrag, of een overtreding van de wet of het beleid, of enige andere niet-naleving), tolereert Volvo Group geen represailles tegen u. Dit geldt ongeacht de uitkomst van het onderzoek.