Välkommen till Volvo Group Whistle

Dina betänkligheter är våra betänkligheter

Martin Lundstedt
President and CEO

Volvokoncernens produkter och tjänster spelar en viktig roll i människors vardag. Vi vill vinna och bibehålla förtroendet hos alla dessa människor. Som koncern drivs vi av övertygelsen att vi genom att bedriva affärsverksamhet på ett etiskt sätt och i enlighet med lagen bygger upp förtroende hos våra kunder och i samhället, vilket bidrar till vår kommersiella framgång. Fokus och grunden för detta arbete är att visa vårt engagemang och stöd för Volvokoncernens uppförandekod genom att tillhandahålla en mekanism för att hålla oss ansvariga för den.

Jag uppmuntrar alla som arbetar för Volvokoncernen och personer utanför Volvokoncernen att hjälpa oss att se till att vi inte på något sätt eller inom någon del av företaget avviker från den principen.

Martin Lundstedt
Verkställande direktör i Volvokoncernen

Vårt åtagande

I uppförandekoden anges vilka förväntningar som finns på hur vi bedriver vår verksamhet, inte bara på ett fåtal platser utan överallt där vi verkar. Det är vad vi står för och vad vi förväntar oss av alla som arbetar för Volvokoncernens räkning. Uppförandekoden beskriver Volvokoncernens principer och minimistandarder för att bedriva affärsverksamhet på ett etiskt sätt och i enlighet med lagen.

Vi uppmanar dig att rapportera överträdelser eller misstänkta överträdelser av vår uppförandekod . Vi uppmanar dig att kontakta din chef, din chefs chef eller en relevant avdelning (t.ex. HR, Finance, Legal & Compliance eller Security) och hoppas att du känner dig bekväm med att uttrycka eventuella betänkligheter eller frågor som du kan ha. Om dessa alternativ inte är praktiska eller acceptabla har du möjlighet att använda Volvo Group Whistle för att anmäla betänkligheter relaterade till faktiska eller möjliga överträdelser av vår uppförandekod .

Volvo Group Whistle drivs en tredje part, NAVEX. Tillgången till den information som finns där är begränsad till ett särskilt team inom Group Compliance och hanteras strikt konfidentiellt. Vi garanterar att när du gör en anmälan kommer Volvokoncernen att utreda situationen och vidta lämpliga åtgärder.

Förbud mot repressalier:

Om du tar upp ett problem med anknytning till Volvokoncernen i god tro (dvs. med en ärlig och rimlig övertygelse om att ett missförhållande, en överträdelse av lag eller policy eller någon annan bristande efterlevnad kan ha inträffat) kommer Volvokoncernen inte att tolerera några repressalier mot dig. Det gäller oavsett vad resultatet av utredningen blir.