Speak Up-Lijn

Onze toewijding aan integriteit hangt af van ons ALLEMAAL. Door "op de goede manier" samen te werken, kunnen we een cultuur van integriteit creëren die ons bedrijf in stand houdt en doet groeien.
Een melding maken Opvolging Onregelmatigheden
bij een
leverancier melden
Veelgestelde
vragen
Voor medewerkers in de VS: ethics@aholddelhaizeusa.com
Voor medewerkers in Europa en Indonesië: ethics@aholddelhaize.com
Een vraag stellen
aan het
Compliance Team

Welkom bij de Speak Up-Lijn

Wij verbinden ons ertoe zaken te doen op een ethisch verantwoorde manier die de relaties met medewerkers, klanten, aandeelhouders, leveranciers en gemeenschappen erkent en beschermt. Integriteit is de basis van ons engagement om "op de goede manier" zaken te doen.

De medewerkers van alle bedrijven van Ahold Delhaize moeten gemeenschappelijke waarden en normen hanteren om dit engagement te ondersteunen en een omgeving te bevorderen waarin wordt erkend dat integriteit de basis is van wie we zijn en hoe we zaken doen.

Als je een incident of bekommernis wilt melden, kun je 24 uur per dag en zeven dagen per week contact opnemen met je lokale gratis ethische hulplijn, of je kunt dit webportaal gebruiken om een melding in te dienen.

Als je een melding doet, word je aangemoedigd om je te identificeren, maar je mag ook anoniem blijven. Alle meldingen van schendingen van de Ethische Code zullen op passende wijze worden onderzocht.

Het is, onafhankelijk van de manier waarop je iets meldt, van belang dat je je zorgen kenbaar maakt, zodat de zaak snel kan worden geïdentificeerd en adequaat kan worden aangepakt.

Lees de Ethische code